1
odpowiedziano ponad rok temu przez
Ja życzę właścicielowi wielu klientów wiedząc jaki jest przekaz zwłaszcza TVN.
Wina za to co się stało jest nie tylko Pana Kuby. Personelu również, gdyż nie dbała o rzeczy podstawowe: pracę i poszanowanie pracodawcy - chodzi mi o...burdel. A co do "brudno, smrudno k...a" - no cóż. Radom miał chytrą babę, a czy u nas będzie to były kelner ze Szproty ?
odpowiedz |
oceń post
3
4
|
zgłoś do moderacji
|
2
odpowiedziano ponad rok temu przez
ja mu życzę żeby w porę się obudził i zamknął tą, jak sam nazwał "ekskluzywną restaurację na Starówce", zawsze to 8 tysi więcej co miesiąc w kieszeni, spokojnie starczy na kilka fioletowych bucików i koszul ;)
oceń post
7
3
|
zgłoś do moderacji
|
3
odpowiedziano ponad rok temu przez
Niby antyreklama lokalu, ale mimo wszystko warto się "chyba" wybrać aby indywidualnie to ocenić ... sama wiem, że TELEWIZJA W 60% "KOLORUJE " ;) Powodzenia dla właściciela ....
odpowiedz |
oceń post
7
6
|
zgłoś do moderacji
|
4
odpowiedziano ponad rok temu przez
tja, a ten cały syf to im domalowali podczas montażu materiału
oceń post
7
4
|
zgłoś do moderacji
|
5
odpowiedziano ponad rok temu przez
telewizja kłamie ale tego syfu i kompletnej bezradności pana we fioletowych bucikach nawet Hitchcock by nie dał rady wyreżyserować, czasem się zastanawiam co skłania takich ludzi do utopienia góry pieniędzy w czymś na czym się kompletnie nie znają i winą za niepowodzenia obarczają innych, "pieniądze to nie wszystko" ;)
odpowiedz |
oceń post
11
2
|
zgłoś do moderacji
|
6
odpowiedziano ponad rok temu przez
facet nie nadaje sie na szefa, przynajmniej tak to wynika z materialu filmowego, zbyt spoufala sie z podwladnymi. Zupelnie inny ten z Wiarusa, szkoda, ze nie chce tego pociagnac. Podstawa to pogonic tego miglanca zza baru, ktory de facto szefuje knajpie. Cale zlo to on. Szkoda, bo wygladalo obiecujaco, a teraz chyba bedzie ciezko przetrwac.
odpowiedz |
oceń post
5
3
|
zgłoś do moderacji
|
7
odpowiedziano ponad rok temu przez
Gość (Jakub) jest żenujący. Syf jaki był na kuchni, podejście do gastronomii, oraz ta szansa zmarnowana.... Brak słów na kelnera, na kucharzy z przypadku. Ci Panowie mają jeszcze czelność być w Jury konkursów gastronomicznych w Elblągu dla uczniów. Statków nie ma bo odpadły, szprot nie ma na poczęstunek bo za drogie? Ludzie wylewali frustracje na MG z powodu miernego poczęstunku na promocji a tu się okazało, że winny był tylko syf. Może i telewizja kłamie, ale ludzie mają oczy. Kelner to powinien wypie...lić od razy, już nie ważne co mówi, ale jak mówi. Dykcja zero.
odpowiedz |
oceń post
9
3
|
zgłoś do moderacji
|
9
odpowiedziano ponad rok temu przez
A was pogrzało z cenzurą???!!!!!
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
10
odpowiedziano ponad rok temu przez
Widocznie poszukiwali targetu dla Wiarusa, a Viki miała pójść na straty i poszła, ale oby się panowie z Wiarusem nie przeliczyli :-)
odpowiedz |
oceń post
6
4
|
zgłoś do moderacji
|
11
odpowiedziano ponad rok temu przez
A Jakub to pewnie wczoraj oglądał rewolucje i płakał.. Nie dziwie się szwagrowi że go zostawił, bo kto by chciał prowadzic interes z tak słabym ogniwem. Jeżeli dla Pana Jakuba najważniejsze są kolorowe buty, markowe koszule i luksusowe samochody to się nie dziwie, że interes kuleje, gdzie żałuje na dwie nowe patelnie O.o Na początku jeszcze chciałem odwiedzic Szprote, ale po obejrzeniu rewolucji Jakuba zrezygnowałem ze względu na to jakim jest burakiem.
odpowiedz |
oceń post
11
4
|
zgłoś do moderacji
|
12
odpowiedziano ponad rok temu przez
zgadzam sie z opinia to czasu emisji chcialem isc z rodzina sprobowac co tam pani Magda przygotowala ale po wczorajszym odcinku stwierdzam ze do zadufanej burakowni z nie jadalnym zarciem tonacym w syfie nie pojde !!!!! kij mu w d u p e !!!!!!!!!!!
oceń post
6
4
|
zgłoś do moderacji
|
13
odpowiedziano ponad rok temu przez
Byłem w Szprocie już po Kuchennych... i cóż mogę napisać? Moja noga więcej nie przekroczy progu tej restauracji! Dlaczego? Jedzenie po prostu jest beznadziejne!!! Bez smaku, nie przyprawione, podane byle jak. Co prawda barmana chyba wymienili na młodą dziewczynę, która się starała jak mogła ale w sprawie kucharza i jego wyczynów pewnie nie wiele mogła! Są w El. lepsze miejsca gdzie można smaczniej zjeść! A swoją drogą to po wczorajszej emisji KR to chyba tłoku tam nigdy nie będzie!
odpowiedz |
oceń post
4
2
|
zgłoś do moderacji
|
14
odpowiedziano ponad rok temu przez
szkoda tylko wlasciciela lokalu... a tego tego barmana/kelnera to bym na zbity pysk wyrzucil. 90% potencjalnych klientow omija lokal ze wzgledu na barmana, który jest chamski, niemiły, niesympatyczny, arogancki, wszechwiedzacy stary cep, który najchetniej jeszcze by zbluzgal klientow a wrecz posunal sie do rekoczynow. Takiego wiesniaka dawno nie widzialem, mam nadzieje ze ktos go nauczy pokory i zamknie jego niewyparzona gebe. Rada dla wlasciciela, chcesz miec klientow wywal barmana !!!! Powodzenia
odpowiedz |
oceń post
7
3
|
zgłoś do moderacji
|
15
odpowiedziano ponad rok temu przez
Jestem tego samego zdania, nie znalazł sie jeszczce taki kto by pokazał mu gdzie jest jego miejsce. Moze bede pierwsza. Moja rada na kuchnie ze dwie kobiety. A za syf szefowi kuchni po premii. A Pan jak najdalej od garów. Powodzenia:)
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
16
odpowiedziano ponad rok temu przez
Do Faziego to raczej mu sporo brakuje ;p
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
17
odpowiedziano ponad rok temu przez
Najlepszy był ten barman fafluniący jakby mu górna sztuczna szczęka ciągle się wysuwała do przodu a na dolnej miał piasek ze Stegny. Dalej: te schowane w szafce kuchennej zasyfione radio i klosz lampy z którego tłuszcz zmieszany z kurzem kapał na przygotowywane posiłki. A właściciel ? - Przypominał wiejskiego weterynarza, który uparł się naprawić immobilizera w najnowszym ML-u mając do dyspozycji śrubokręt, ruski klucz i kombinerki.
odpowiedz |
oceń post
7
4
|
zgłoś do moderacji
|
18
odpowiedziano ponad rok temu przez
Teraz widać jak działa sanepid w Elblągu wszyscy biorą w łapkę a wszędzie syf, może w końcu ktoś zabierze się za sanepid skoro jak sam właściciel powiedział " byli ale tylko prosili żeby pomalować ściany" czego i tak nie zrobił
odpowiedz |
oceń post
5
2
|
zgłoś do moderacji
|
19
odpowiedziano ponad rok temu przez
no właśnie receptura nie była od MG i dlatego się wkurzyła
odpowiedz |
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
20
odpowiedziano ponad rok temu przez
chcialem isc z rodzina na Geslerowej smakolyki ale widzac co tam sie dzieje to sobie odpuszczam jeszcze dzieci mi POTRUJA po materiale stwierdzam syfffff ubustwo tepota zamknac to zanim ktos w szpitalu wyladujeeeeeeeeeeee
odpowiedz |
oceń post
2
2
|
zgłoś do moderacji
|
21
odpowiedziano ponad rok temu przez
Jadłam obiady w Wiarusie, obiady na tel. z dostawa do pracy / domu, tanie, porcje średnie, mi tam starcza, miła obsługa, kierowcy równiez na poziomie, PYCHA. Byłam w szoku, że to rodzina. Widać niebo a ziemię w ZARZĄDZANIU. Jeden lokal to przepych a drugi bez zbednych ceregieli na ścianach, a ruch nieadekwatny do bogactwa na ścianach. Pracownika się nie prosi o posprzątanie !! Kelnera też bym wywaliła na 1 miejscu. P. Kuba nie ma predyspozycji do prowadzenia interesu. Swoją drogą gdzie jeszcze w Elblągu Sanepid miał kontrolę? Zadzwonie do Sanepidu i zapytam gdzie można BEZPIECZNIE ZJEŚĆ. Starsze panie na emeryturze maja czyściej w kuchni.
odpowiedz |
oceń post
4
3
|
zgłoś do moderacji
|
22
odpowiedziano ponad rok temu przez
Ja po obejrzeniu KR też zastanawiam się na tym jak wyglądają kuchnie elbląskich restauracji. Aż strach pomyśleć, że mogło by być podobnie, skoro nasz sanepid tak niewiele wymaga od restauratorów.
oceń post
4
2
|
zgłoś do moderacji
|
23
odpowiedziano ponad rok temu przez
Chodzę czasem na Starówke do różnych lokali,ale przeraża mnie myśl,że być może wszędzie jest taki brud,masakra! Jak można miec tak niski poziom kultury,higieny i chcieć zarabiać pieniądze? A Sanepid? no coż? Osoby które miały do czynienia z Sanepidem wiedzą na czym to polega.... Szkoda,że chodzimy z całymi rodzinami do takich lokali i nie jestesmy świadomi czym nas częstują. I ten barman! Wykopać takiego za Elbląg....żeby nie wrócił!
odpowiedz |
oceń post
4
2
|
zgłoś do moderacji
|
24
odpowiedziano ponad rok temu przez
jak właściciel nie potrafi ustawić swoich pracowników , którzy ************ na niego to się nie dziwcie że jest jak jest. Koleś powinien wywalić na zbity pysk, zwłaszcza przemądrzałego kelnera, który jest bardzo wulgarny dla klientów. Inna sprawa że właściciel też chce zrobić biznes wkładając jak najmniej kasy. Najpierw trzeba włożyć kasę żeby potem wyjąć więcej
odpowiedz |
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
25
odpowiedziano ponad rok temu przez
Przeczytałem wasze komentarze i nie poruszacie tematu, że kelnerka i jeden z kucharzy poszli na chorobowe na czas kręcenia programu, co było we wcześniejszych artykułach opisane, więc ludzi, których widzieliście byli z łapanki. Faktycznie kelner/barman zarozumiały i było brudno, ale bardziej podobał mi się tekst o SANEPIDzie - może w końcu zacznie normalne kontrole a nie tylko w koperty i darmowe posiłki, zostanie wtedy może z połowę restauracji na rynku, które się nadają dla klientów i ich zdrowia.
odpowiedz |
oceń post
4
2
|
zgłoś do moderacji
|
26
odpowiedziano ponad rok temu przez
Rowniez chcialam tam sie wybrac ,ale stwierdzilam ze najpierw zobacze odcinek i stwierdzam ,ze wole isc do Viarusa bo maja przepyszne jedzenie i dobre cenowo a wlasciciel szproty chyba faktycznie woli zainwestowac w siebie niz w biznes.
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
27
odpowiedziano ponad rok temu przez
Piszecie tak, jakby właściciela Wiarusa nie było podczas "rewolucji". Dlaczego nie zastosował się do zaleceń? Może o coś zupełnie innego w tej całej szopce chodziło....
oceń post
3
3
|
zgłoś do moderacji
|
28
odpowiedziano ponad rok temu przez
Tadek, jeden kucharz, konkretnie Jozek pracowal tam jeszcze przed rewolucjami wiec nie gadaj glupot
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|