najwięcej postów 60 dni | najwięcej postów | ostatnio dodane | najlepiej oceniane | najlepiej oceniane 60 dni | ostatnio dodane odpowiedzi |
data dodania | ocena |
2016-01-07 06:37 | 100% |
Cześć. I czy taka kawiarnia ma sens w naszym miesście? Zastanawiam się nad tym poważnie. Ile trzeba mniej więcej zainwestować oraz jakie pozwolenia trzeba mieć?
oceń wątek 2 0 | zgłoś do moderacji |
2016-01-08 13:37 | 0% |
Nie wiem czy jest to dobre forum na zadawanie tego typu pytań. Jestem zdania,że powinieneś zadać je na forum kucharskim albo gastronomicznym. Najważniejsze jest znalezieniem włąsnego punktu. W Elblagu jest sporo kawiarni oraz wiele z nich bardzo dobrze funkcjonuje. Polecam równiez zerknąć sobie na stronę:
http://multigastro.pl/category/ekspresy-do-kawiarni
Możesz się zorientować ile kosztują ekspresy do kawiarni. Profesjonalny ekspres to nie jest mały koszt ale warto jest w taki zainwestować. Możesz wtedy serwować smaczną kawę.
oceń post 0 2 | zgłoś do moderacji |
2016-03-19 12:06 | 0% |
Wszystko zależy od lokalizacji, a co za tym idzie czynszu. Do tego dochodza sprzęty, projekty (ok 3-5 tys zł), badania wody, orzeczenia pożarników, sanepidu i sam remont. A jesli wcześniej w tym lokalu miesciło się coś innego to koniecznie potrzebna jest zmiana sposobu użytkowania lokalu w urzędzie miasta. Koszt to ok 40-60 tys zł. Sporo, ale opłaci się, jeśli zadbasz o klientów i będzisz im serwował wysokiej jakości kawę np taką, którą przygotuje palarnia kawy to będą oni wracali do Ciebie. Wiem coś na ten temat, bo sami prowadzimy kawiarnię.
oceń post 0 2 | zgłoś do moderacji |
dodaj odpowiedź |
Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007-2013. |