najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

nieruchomości, remonty

budujesz ? remontujesz ? podziel się doświadczeniem z innymi
Marcin Pszczółkowski
2014-09-28 10:52 84%

W Parku Modrzewie powstał kreatywny plac zabaw

rozpoczęty ponad rok temu przez Marcin Pszczółkowski

Na taki plac zabaw czekały dzieci z okolic Parku Modrzewia. W piątek odbyło się uroczyste otwarcie tej inwestycji, zrealizowanej na wniosek radnego Roberta Turleja w ramach Budżetu Obywatelskiego. Otwarcie miało oficjalny charakter. Obecny był radny-pomysłodawca Robert Turlej a także prezydent Jerzy Wilk.

- Pomysłodawcą placu był Pan Robert Turlej, radny Rady Miejskiej, sama inwestycja przygotowana została przez Departament Rozwoju, Inwestycji i Dróg, a sfinansowana została z Budżetu Obywatelskiego. Jestem zadowolony, że dziś możemy udostępnić ją wszystkim mieszkańcom – mówił na wstępie Jerzy Wilk prezydent Elbląga.

- Cieszę się, że mogłem wziąć udział w tej uroczystości ale największą satysfakcję sprawia mi to, że udało się zrealizować projekt kreatywnego placu zabaw w Modrzewiu – dodał radny Robert Turlej.

Od momentu, gdy zakończono prace, nowe urządzenia są cały czas oblegane co świadczy o trafności tej inwestycji. Kluczem do jej sukcesu był odpowiedni dobór elementów.

- Chciałem, aby z placu korzystać mogli wszyscy mieszkańcy od najmłodszych po najstarszych. Postawiłem na urządzenia kreatywne (m.in. kula dźwiękowa, bongosy) a także wspomagające współpracę w grupie (huśtawka wieloosobowa „super lina”). Nie zapomniałem o dorosłych i specjalnie dla nich pojawił się „Fit Park” z urządzeniami fitness – mówił radny.

Dzięki temu projektowi Park Modrzewie zaczął tętnić życiem. Jest to jednak dopiero początek zmian, które czekają park.

- Na mój wniosek wpisano Modrzewie do projektu rewitalizacji parków miejskich w ramach środków unijnych na lata 2014-2020. Pozostaje nam tylko poczekać na pozyskanie środków pozabudżetowych i rozpoczęcie prac – zapewniał radny Turlej.

oceń wątek 21 4 zgłoś do moderacji
2014-09-29 09:36 71%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Bryza
Nie trzeba wykładać swojej kasy, żeby coś dobrego zrobić dla miasta, po to ustawodawca dał radnym możliwość zgłaszania interpelacji... Brawa dla pana Turleja, że wykorzystał to dla dobra mieszkańców Zawady, która bardzo długo była pomijana i zaniedbywana. Tak trzymać!
odpowiedz oceń post 10 4 zgłoś do moderacji
2014-09-30 06:28 67%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Lit-r
Brawo Panie Robercie! Małymi krokami poprawia się świat! Super.
odpowiedz oceń post 6 3 zgłoś do moderacji
trufla
2014-10-01 14:28 0%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez trufla
Serio w tym mieście jest tak kiepsko, że aż trzeba robić wielkie wydarzenie ze stworzenia placu zabaw?
odpowiedz oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2014-10-01 15:02 67%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Zośka
zawsze znajdą się malkontenci, że plac za mały, że kolory nie te, że to, że tamto. nie rozumiem tego ale w naszej naturze jesteśmy skłonni do narzekań a brak nam inicjatywy i chęci do działania. Fakt ten plac nie zmieni sytuacji Elblążan, nie zredukuje bezrobocia ale to są procesy długofalowe i często wymagają wieloletniej pracy, rozmów, negocjacji. Jednak warto zmieniać najbliższe otoczenie. Dopingować ludzi czynu a nie tylko wielkich słów. Gorąco popieram czyny małe i duże i jestem przekonana, że zbliżające wybory przyniosą lepsze chwile dla miasta pod warunkiem, że wybierzemy ludzi blisko nas m.in. jak Pan Robert.
odpowiedz oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2014-10-01 19:18 67%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Ryll84
małymi krokami do celu. strategia jest sensowna gdyż sprawia, że pozostali również zaczynają działać. dziś ten który stoi w miejscu, tzn. nic nie robi COFA SIĘ, dlatego należy działać, działać, działać, tylko w ten sposób mamy szansę na zmiany. Choćby w mieście były śmietniki w wystarczającej ilości to nikt inny jak my ludzie jeśli nie będziemy do nich wrzucać odpadków to właśnie my przyczynimy się do narastania brudu. Mając narzędzia a nie mając chęci ZOSTAJEMY W TYLE. Dlatego warto zaczynać zmiany od siebie i najbliższego otoczenia, tak jak czyni to Pan Turlej.
odpowiedz oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2014-10-16 15:20 33%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez koma
Gratulacje Panie Robercie
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź