najwięcej postów 60 dni | najwięcej postów | ostatnio dodane | najlepiej oceniane | najlepiej oceniane 60 dni | ostatnio dodane odpowiedzi |
data dodania | ocena |
2015-03-19 12:43 | 100% |
Syn chce jeździć do szkoły na skuterze. Uparł sie i nie da się przekonać do tego, że to zły pomysł. Chciałam go ubezpieczyć od następstw niebezpiecznych sytuacji które mogą go spotkać. Pytanie tylko jakie NNW wybrać? Jestem kompletnie zielona z tego zakresu ?
oceń wątek 2 0 | zgłoś do moderacji |
2015-03-20 07:18 | 0% |
Mój syn również jeździ na skuterze. Do szkoły. Nie wyobrażam sobie aby nie wykupować mu NNW ,szczególnie,ze nie jest to duży koszt. Może skontaktuj się z doradcą ? Powinni Wam dobrać odpowiednie ubezpieczenie .Samemu bardzo ciężko jest się na coś konkretnego zdecydować .
oceń post 0 2 | zgłoś do moderacji |
2015-03-21 09:09 | 33% |
Tutaj zostaw zgłoszenie http://ubezpieczenia.comperia.pl/ubezpieczenie-NNW
Jest to multiagencja, a więc wybierze Ci najlepsze nnw z kilkudziesięciu dostępnych na rynku. Niech Ci prześlą też OWU do wglądu jak już się na coś zdecydujesz.
oceń post 1 2 | zgłoś do moderacji |
2015-03-24 13:49 | 0% |
Wg mnie też warto wykupić sobie ubezpieczenie NNW. Koszt niewielki, a zawsze w razie nieszczęścia dodatkowy zastrzyk pieniędzy się przyda.
Jak powiedziałem, że nie chcę OC + AC to była kwota x za tą usługe. A jak zapytałem o NNW to usłyszałem jeszcze niżsżą kwotę, bo w pakiecie jest taniej.
2015-03-26 12:17 | 0% |
Dzięki wszystkim za pomoc. Wysłałam już zgłoszenie na tej stronie co podal @klark.
A czy ubezpieczalnie stosują jakieś kruczki, wyłączenia, albo dodatkowe koszta zwiazane z faktem poruszania się na skuterze lub młodego wieku kierowcy?
2015-03-28 09:34 | 0% |
Powiem Ci tak, jeżeli chcesz mieć pewne sprawdzone NNW to szukaj polisy w takich towarzystwach jak Concoria TUW, Allianz, Hestia, PZU, Warta, Aviva, Poczotwy, Compensa, Uniqa. Są to towarzystwa mające największy udział w rynku. Wiadomo zdarzają się też negatywne oponie - ale jak ktoś jest duży, to zawsze trafi się niezadowolony klinent.
Zresztą tam z tego linka co podał @klark na penwo Ci pomogą.
2015-03-30 17:20 | 0% |
Zgadzam się z przedmówcą - chociaż od kilku lat jest generalnie coraz lepiej na polskim rynku usług ubezpieczeniowych. Towarzystwa ubezpieczeniowe raczje równają w górę niż w dół.
Poza tym zmienia się prawo, świadomość konsumentów jest coraz większa. To wszystko sprawia, że jakość usług jest coraz lepsza.
2015-04-01 11:10 | 0% |
I co Linada - udało Ci się coś wybrać? Wykupić jakieś ubezpieczenie?
Ja w ubiegłym roku gdy jechałem za granicę, to też ubezpieczenie tak na szybko wykupiłem przez internet. Po prostu wysłali mi na maila polisę ubezpieczeniową którą wydrukowałem i woziłem w portfelu. Jak coś się dzieje, to wystarczy podać nr polisy i tyle.
2015-04-02 11:08 | 0% |
Tak już prawie wszystko jest załatwione. Mam jeszcze takie pytanie, czy jeżeli ubezieczyciel wyśle mi polisę na maila, to czy będzie ona równoważna z tym, jaką otrzymałabym wykupując w punkcie u agenta ubezpieczeniowego?
W sensie jak się coś stanie (odpukać w niemalowane drewno), to żebym miała podkładkę.
2015-04-04 15:58 | 0% |
O to akurat nie musisz się martwić. Ubezpieczenie obowiązuje najczęściej od chwili uiszczenia za nie opłaty. Dostajesz wzór na miala, ale i tak pewnie po kilku dniach wysyłają Ci to jeszcze pocztą polską lub kurierem (oryginały umowy).
Jeżeli doszłoby do powstania szkody, to Twoim jedynym owobiązkiem jest powiadomienie jak najszybciej ubezpieczyciela po wstaniu szkody - i w zasadzie tyle. On dalej pokieruje co robić.
2016-01-27 14:07 | 0% |
W temacie ubezpieczenia, czy ktoś się orientuje gdzie najtaniej wyjdzie ubezpieczyć motocykl młodemu kierowcy? Czy to prawda że na wiosnę ceny polis mają poskoczyć?
2016-01-29 10:27 | 0% |
Tego nie wiem, ale najlepiej sprawdź sobie na kalkulatorze cuk gdzie jest najtaniej.
2017-09-22 21:53 | 0% |
To chyba trzebaby zapytać na jakimś forum o ubezpieczeniach, specjalistycznym, bo tu chyba nie ma za bardzo ekspertów w tej dziedzinie. Jakby co to mam koleżankę, która się specjalizuje w ubezpieczeniach komunikacyjnych OC AC NNW. Mogę zapytać. Tylko czy przypadkiem do OC skutera nie ma też NNW? To chyba się zwykle razem kupuje.
dodaj odpowiedź |
Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007-2013. |