| najwięcej postów 60 dni | najwięcej postów | ostatnio dodane | najlepiej oceniane | najlepiej oceniane 60 dni | ostatnio dodane odpowiedzi |
| data dodania | ocena |
| 2017-03-05 10:25 | 100% |
Czy zdarza się wam, że klienci wymagają od was ponadstandardowej długości płatnosci za faktury. Jak wtedy reagujecie? Zgadzacie się, czy odpuszczacie?
| oceń wątek 16 0 | zgłoś do moderacji |
| 2017-03-07 08:35 | 0% |
W branży fotograficznej raczej rzadko się to zdarza. Ale podobno w transporcie, usługach budowlanych i innych tego typu gałęziach gospodarki problem ten jest nagminny. Nie wystawisz faktury to stracisz klienta. Warto jest się więc zastanowić nad ewentualnym wykupem faktur. Sprawdź sobie np tutaj https://www.monevia.pl/
Oni zajmują się tego typu kwestiami.
| oceń post 0 2 | zgłoś do moderacji |
| 2017-07-07 08:09 | 0% |
Ciekawa opcja. Ciekawe na ile skuteczna.
| 2017-09-22 21:47 | 0% |
Mi niektóre firmy sobie życzą 30 dni, a potem i tak nie płacą, dopiero po iluś telefonach i mailach za 2 miesiące. Polska. Ja nie wiem, jak ja mama fakturę do zapłacenia to płacę od razu
| 2017-10-02 15:07 | 0% |
Coś w tym jest co napisał @escobar. Już mi dwóch klientów zrezygnowało dlatego, że nie zgodziłam się na dłuższy termin. Wcale mnie to nie urządza, mam niewielką firmę i nie stać mnie na stratę klientów. Chyba też zdecyduję się na faktoring, myślę o Idea money ponieważ mają korzystną ofertę dla mikrofirm
| 2018-12-06 13:55 | 0% |
Jak płacą to mozna odroczyć, ale jak sprawdzić znowu czy to uczciwy konrahent. Ryzyko i tyle.
| 2019-06-14 12:25 | 0% |
warto sprawdzić czy wcześniej płatności przebiegały bez problemów jeżeli tak to myślę że warto wtedy przystać na to żeby nie utracić klienta lub zaoferować mu coś za krótszy czas
| dodaj odpowiedź |
| Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007-2013. | ![]() |