najwięcej postów 60 dni | najwięcej postów | ostatnio dodane | najlepiej oceniane | najlepiej oceniane 60 dni | ostatnio dodane odpowiedzi |
data dodania | ocena |
2017-03-05 10:25 | 100% |
Czy zdarza się wam, że klienci wymagają od was ponadstandardowej długości płatnosci za faktury. Jak wtedy reagujecie? Zgadzacie się, czy odpuszczacie?
oceń wątek 2 0 | zgłoś do moderacji |
2017-03-07 08:35 | 0% |
W branży fotograficznej raczej rzadko się to zdarza. Ale podobno w transporcie, usługach budowlanych i innych tego typu gałęziach gospodarki problem ten jest nagminny. Nie wystawisz faktury to stracisz klienta. Warto jest się więc zastanowić nad ewentualnym wykupem faktur. Sprawdź sobie np tutaj https://www.monevia.pl/
Oni zajmują się tego typu kwestiami.
oceń post 0 2 | zgłoś do moderacji |
2017-07-07 08:09 | 0% |
Ciekawa opcja. Ciekawe na ile skuteczna.
2017-09-22 21:47 | 0% |
Mi niektóre firmy sobie życzą 30 dni, a potem i tak nie płacą, dopiero po iluś telefonach i mailach za 2 miesiące. Polska. Ja nie wiem, jak ja mama fakturę do zapłacenia to płacę od razu
2017-10-02 15:07 | 0% |
Coś w tym jest co napisał @escobar. Już mi dwóch klientów zrezygnowało dlatego, że nie zgodziłam się na dłuższy termin. Wcale mnie to nie urządza, mam niewielką firmę i nie stać mnie na stratę klientów. Chyba też zdecyduję się na faktoring, myślę o Idea money ponieważ mają korzystną ofertę dla mikrofirm
2018-12-06 13:55 | 0% |
Jak płacą to mozna odroczyć, ale jak sprawdzić znowu czy to uczciwy konrahent. Ryzyko i tyle.
2019-06-14 12:25 | 0% |
warto sprawdzić czy wcześniej płatności przebiegały bez problemów jeżeli tak to myślę że warto wtedy przystać na to żeby nie utracić klienta lub zaoferować mu coś za krótszy czas
dodaj odpowiedź |
Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007-2013. |