najwięcej postów 60 dni | najwięcej postów | ostatnio dodane | najlepiej oceniane | najlepiej oceniane 60 dni | ostatnio dodane odpowiedzi |
data dodania | ocena |
2013-12-10 11:41 | 100% |
Witam,
jestem osoba ktora po kilku latach pracy w badaniach klinicznych w Szwecji i USA wrocila do kraju. Prowadzenie badan nad nowoczesnymi lekami zawsze scisle korelowalo z wyspecjalizowana dieta odpowiednia do danej jednostki chorobowej. Odpowiednia dieta ma wplyw na samoleczenie, oraz wspomaga leczenia farmakologiczne. jest wiele skladnikow ktore blokuja substancje aktywne sformulowane w kapsulce, zastrzyku itp. W przypadku terapii hormonalnych zwykla dieta niemalze calkowicie moze zmienic wplyw leczenia z pozytywnego na negatywny.
Zauwazylam, ze w Polsce nikt nie zajmuje sie ani opieka psychologiczna pacjentow, ani tym bardziej dietetyczna, a ja mam w tym duze doswiadczenie. Pomyslalam o uruchomieniu w Trojmiecie lub okolicach gabinetu porad dietetycznych dostosowanych do choroby i przyjmowanych lekow. W przypadku dzieci i osob starszych wprowadzenie odpowiedniego zywienia jest niezbedne, gdyz u dzieci nie wszytskie funkcje organizmu sa dojrzale, a u osob starszych wiele reakcji zanika. Chcialam spytac czy sadzicie ze metody, ktore sprawdzaja sie w krajach skandynawskich czy USA moga miec u nas przyszlosc?
Dzieki za kazda rade!
oceń wątek 2 0 | zgłoś do moderacji |
2014-01-30 21:24 | 0% |
Myślę, że tak. Polska idzie z postępem, a racjonalne odżywanie i aktywnosc fizyczna cieszy się coraz większą popularnością!
---------------------------
Czarter Mazury
Psychoterapeuta Warszawa
oceń post 0 2 | zgłoś do moderacji |
dodaj odpowiedź |
Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007-2013. |