najwięcej postów 60 dni | najwięcej postów | ostatnio dodane | najlepiej oceniane | najlepiej oceniane 60 dni | ostatnio dodane odpowiedzi |
data dodania | ocena |
2017-03-06 07:51 | 100% |
Witam!
Mam prośbę, czy moglibyście mi podać "zdrowotne wademekum postępowania" przy wyborze warzyw i owoców, przechowywaniu ich, a także sporządzaniu z nich potraw. Wademekum postępowania ze strony kosumenta.
Podam przykłady o których już wiem:
1. najzdrowszy jest czosnek o kolorze fioletwym
2. marchewkę należy poobcinać po 1 cm z każdej strony, pozbywamy się wtedy największej ilości trucizn
3. żeby wydobyć z czosnku najzdrowsze właściwości należy go przed jedzeniem zmiażdżyć
4. owoce i warzywa przed spożyciem najlepiej umyć w wodzie
5. rzodkiewka i sałata są gatunkami warzywa, które gromadzą w sobie najwięcej trucizn ze wszystkich gatunków warzyw
6. jeśli ktoś spożywa czosnek na złagodzenie przeziębienia, może go posiekać i połknąć jak tabletkę
7. warzywa gotowane w całości zachowują więcej właściwości zdrowotnych niż te same warzywa pokrojne i wówczas gotowane
8. lekarstwa należy popijać wodą
mój mail:
medicalmindgroup@gmail.com
Za odpowiedź z góry dziękuję
Student
oceń wątek 2 0 | zgłoś do moderacji |
2017-03-14 08:54 | 0% |
Nie wiem czy to dobre miejsce na takie pytania.
oceń post 0 2 | zgłoś do moderacji |
dodaj odpowiedź |
Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007-2013. |