1
odpowiedziano ponad rok temu przez
Osobiscie nieraz karmilam dziecko w parku Kajki,w którym nie zauważyłam,by komuś to w jakiś sposób przeszkadzało. Owszem,jak każda matka stara się dyskretnie to robić ze względów na ochronę własnej prywatności np. osłaniając się pieluszką,bądź szukając miejsca dość spokojnego,gdyż właśnie nasze społeczeństwo a mianowicie młodzież nasza nie jest na tyle rozwinięta,żeby przejść obojętnie obok takiej kobiety nie chichocząc po oddaleniu się a co gorsza nawet na zrobieniu sobie pamiątkowego zdjęcia z ukrycia. Karmienie piersią to jest rzecz naturalna wiec nikomu nie powinno to przeszkadzać.
odpowiedz |
oceń post
7
3
|
zgłoś do moderacji
|
2
Jesienią może to nie być najlepszy pomysł
odpowiedz |
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
3
...temat, a karanie tzw.:nieobyczajnego zachowania". I już dudki do ratuszowych pierdzistołków wielkim strumieniem POpłyna :)
odpowiedz |
oceń post
4
2
|
zgłoś do moderacji
|
4
A ja uważam, że żle jest skonstruowana ankieta.
Jesli uważam, że taki widok jest cudowny i nie mam nic przeciwko to co mam zaznaczyc?
Skandaliczne jest w ogóle rozpatrywanie karmienia piersią w miejscach publicznych w kategorii oburzenia czy obrzydzenia. Oburzają mnie księża pedofile, nieetyczni politycy, ludzie palący papierosy ingnorujący - że ktoś obok po prostu może nie pali. Oburza mnie picie alkoholu w miejscu publicznym, uprawianie sexu w miejsach publicznych ale NIE KARMIENIE PIERSIĄ W MIEJSCU PUBLICZNYM !!!! Dziecko jak każda istota potrzebuje pokarmu, a że jego pokarmem jest mleko z piersi matki - to taka natura, cudowna zresztą. Skandalicznym jest zwracanie uwagi takim kobietom i kirowanie ich do potocznie zwanych "pokoi matki z dzieckiem" - które w efekcie końcowym okazują się śmierdzącym toaletami, w których higiena powinna byś napisana "CHigiena" nie mająca nic wspólnego z tą odpowiednią. Zróbmy ankiete: czy jedzenie obiadu w toalecie w galerii handlowej jest apetyczne?
odpowiedz |
oceń post
6
3
|
zgłoś do moderacji
|
5
W 100 % zgadzam się z panią /ona/. Nic dodać, nic ująć. Bardzo trafna wypowiedź.
odpowiedz |
oceń post
3
3
|
zgłoś do moderacji
|
6
Mój syn ma dziś 8 lat, niemniej gdy był oseskiem karmiłam w różnych miejscach: parkach, sklepach, biurze Telekomunikacji Polskiej, gdzie udostępniono mi nawet gabinet, wcale nie po to, by ukryć wstydliwy proceder, tylko by było nam komfortowo, a mąż w tym czasie załatwił to, co mieliśmy do załatwienia. Nie przypominam sobie, bym kogokolwiek jakoś bardzo gorszyła, by ktoś odwracał się z obrzydzeniem czy brzydko się do mnie z tego powodu odezwał... Nie eksponowałam nagiej piersi, wszystko odbywało się dyskretnie i kulturalnie... Nie rozumiem, dlaczego ten temat budzi takie kontrowersje. Wciąż niezmiennie uśmiecham się na widok karmiących.
odpowiedz |
oceń post
3
2
|
zgłoś do moderacji
|
7
Zróbcie lepiej ankietę czy bardziej przeszkadza ci psia kupa czy ludzka bądź ludzkie wymiociny? Czy bardziej przeszkadza Ci śmiecenie w miejscach publicznych przez dzieci czy przez starszą hołotę? Kolejny pomysł na ankietę to co wkurza cię bardziej szaleni małolaci na drodze bez wyobraźni czy emeryci za kółkiem?
odpowiedz |
oceń post
4
2
|
zgłoś do moderacji
|