1
odpowiedziano ponad rok temu przez
Były protesty w obronie sądów że tak dobrze działają i Ziobro ma się nie wtrącać ! Teraz zamknąć !
odpowiedz |
oceń post
16
5
|
zgłoś do moderacji
|
2
Zabil uciekl i dostal 2 lata taki to pozyje mysle ze mozna zabic czlowiek pohostawic ma pastwe losu co za Sad jaka to sprawiedliwosc ja kradziez dostanie sie wiecej niz za zabicie dobra sprawiedliwosc szok
odpowiedz |
oceń post
10
2
|
zgłoś do moderacji
|
4
To chyba jakiś żart niech mnie ktoś obudzi i ja tu patrzę na 4 lata bo te 2 to już nawet nie jest śmieszne. Ząb za ząb
odpowiedz |
oceń post
9
2
|
zgłoś do moderacji
|
5
2 lata za zabójstwo? Przecież nawet za te śmieszne 'pobicie ze skutkiem śmiertelnym' powinie dostać więcej. Kogo ten psychol zna?
odpowiedz |
oceń post
18
2
|
zgłoś do moderacji
|
6
To już wiecie, dlaczego nie macie broni w spoleczenstwie. Jeszcze jakis niewolnik pomyslal by o wyrownaniu krzywdy i sedzia nie mogl by bezkarnie wyciagnac tego parcha z klopotow.
odpowiedz |
oceń post
15
3
|
zgłoś do moderacji
|
7
Czyli tyle samo, co Falenta za podsłuchiwanie.
odpowiedz |
oceń post
12
2
|
zgłoś do moderacji
|
8
Nie zadajecie podstawowego pytania ! Czyj to synalek ?!?!
odpowiedz |
oceń post
19
2
|
zgłoś do moderacji
|
9
BARDZO słuszne pytanie. Pewnie jeden z Geniuszy od Urodzenia.....
oceń post
3
2
|
zgłoś do moderacji
|
10
Byłem policjantem przez 30 lat . Dorobiłem się stopni oficerskich i stanowisk kierowniczych. Uznawano mnie za dobrego fachowca i myślącego logicznie człowieka. Coś jednak ze mną nie tak, bo do dziś nie potrafię zrozumieć (pod względem moralnym) takiej kwalifikacji karnej jak pobicie ze skutkiem śmiertelnym. Po co ten przepis istnieje ? To powinno być poprostu zabójstwo. Każdy człowiek bijąc inną osobę musi ze liczyć ze skutkiem tego co robi. A zatem zabójstwo z zamiarem bezpośrednim lub ewentualnym. I niech się gonią profesorowie prawa karnego.
odpowiedz |
oceń post
30
4
|
zgłoś do moderacji
|
11
Z czym macie problem? Sami protestujecie w obronie sądów. No to teraz sąd się odwdzięcza i wymierza wam niskie wyroki. "Quid pro quo". Ręka, rękę myję.
odpowiedz |
oceń post
8
4
|
zgłoś do moderacji
|
12
No cóż, przecież mamy podobno od 1990r. NIEZALEŻNE sądownictwo. Nawet Unia broni tej "niezależności". Mam wam DOSŁOWNIE napisać KTO i DLACZEGO czy sami się domyślicie.....
odpowiedz |
oceń post
5
2
|
zgłoś do moderacji
|
13
oko za oko, ząb za ząb, śmierć za śmierć
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
14
Albo sąd wziął w łapę, albo bandyra jest synkiem kogoś z koneksjami. Innego wytłumaczenia nie ma.
Tu powinno być przecież dożywocie :(
odpowiedz |
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|