2
odpowiedziano ponad rok temu przez
Źródło jest podane - Dziennik Zachodni.
oceń post
9
2
|
zgłoś do moderacji
|
3
Jest to logiczne gdyż można wjechać do strefy płatnego parkowania wjazdem, na którym nie ma informacji, że wjeżdżamy do strefy płatnego parkowania i możemy nie wiedzieć, że parkowanie w danym miejscu jest płatne na całym terenie.
odpowiedz |
oceń post
10
4
|
zgłoś do moderacji
|
4
Jest to niemożliwe ponieważ każdy wjazd musi być oznakowany. Kolejny bubel prawny - w polskim prawie takich wiele niestety...
oceń post
7
7
|
zgłoś do moderacji
|
5
Możliwe, możliwe gdyż mogę np na Starówkę w Elblągu samochód przetransportować jednostką pływającą i wtedy nie będę wiedział czy dany parking jest płatny czy też darmowy. Drugi wariant to mogę na Starówkę wjechać po chodniku i trawniku (oczywiście zapłacę za to mandat) i też nie będę wiedział czy dany parking jest płatny. :-D
oceń post
8
7
|
zgłoś do moderacji
|
6
Możliwe, możliwe gdyż mogę np na Starówkę w Elblągu samochód przetransportować jednostką pływającą i wtedy nie będę wiedział czy dany parking jest płatny czy też darmowy. Drugi wariant to mogę na Starówkę wjechać po chodniku i trawniku (oczywiście zapłacę za to mandat) i też nie będę wiedział czy dany parking jest płatny. :-D
oceń post
5
5
|
zgłoś do moderacji
|
7
Starowka jest oznaczona jako strefa zamieszkania a w takiej strefie mozna parkowac tylko w wyznaczonych miejscach i nie ważne czy parking jest płatny czy nie, brak wyznaczonego miejsca rowna sie zakaz parkowania.
odpowiedz |
oceń post
8
4
|
zgłoś do moderacji
|
8
gratulacje dla redakcji - nie ma jak przepisać obcy artykuł i dodać jedno lub dwa zdania i jest już coś prawie waszego autorstwa... :P
odpowiedz |
oceń post
12
7
|
zgłoś do moderacji
|
9
Oznakowanie poziome jest oznakowaniem uzupełniającym. Najważniejsze są znaki drogowe pionowe. Na tych znakach jest napis strefa płatnego parkowania. W sądzie będzie sprawa przegrana. A poza tym co za dureń będzie na kostce brukowej malował białe linie, jakby to wyglądało, koszmar jakiś.
odpowiedz |
oceń post
15
8
|
zgłoś do moderacji
|
10
Ważne jak jest w rozporządzeniu czy jest oraz lub i czy lub. Niech podadzą numer rozporzadzenia
oceń post
2
3
|
zgłoś do moderacji
|
11
Namalujcie białe linie na kostce na Starym Mieście to zobaczycie jaki będzie głos mieszkańców......
odpowiedz |
oceń post
8
3
|
zgłoś do moderacji
|
12
'W Elblągu praktycznie każdy parking objęty jest strefą płatnego parkowania' - czy szanowna pani rozumie, co napisała w pierwszym zdaniu?
odpowiedz |
oceń post
7
2
|
zgłoś do moderacji
|