najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2014-07-03 15:57 86%

ABW tłumaczy się z wizyty u mieszkańca Elbląga: Groził zamachem na Tuska

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

W środę rano do jednego z mieszkańców Elbląga przyszli funkcjonariusze ABW. Powód? Wpis na Facebooku. - ABW otrzymała wiadomość o wpisie na jednym z portali społecznościowych, który mógł sugerować zamiar przeprowadzenia zamachu na premiera i członków jego rodziny - tłumaczy nam wizytę smutnych panów rzecznik ABW, Maciej Karczyński.

O wizycie u jednego z elblążan jako pierwszy poinformował lokalny portal Elblag24.pl. - Panowie nie przedstawili się, nie przedstawili żadnej legitymacji służbowej. Powiedzieli tylko, że są funkcjonariuszami państwowymi - relacjonował dla serwisu mieszkaniec Elbląga. Postanowiliśmy spytać Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego, czy to jej funkcjonariusze zorganizowali mu poranną wizytę i jaki był powód. Jak wynika z otrzymanej odpowiedzi, wpis który zaalarmował ABW, zawierał groźbę zamachu na premiera i jego rodzinę.

- Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego w ramach swoich ustawowych obowiązków zawsze reaguje na sygnały o zagrożeniach dla najważniejszych osób w kraju. W takich przypadkach przede wszystkim potwierdzamy bądź wykluczmy realne zagrożenie - powiedział niezalezna.pl rzecznik prasowy ABW, ppłk Maciej Karczyński. - W tej konkretnej sprawie ABW otrzymała wiadomość o wpisie na jednym z portali społecznościowych, który mógł sugerować zamiar przeprowadzenia zamachu na premiera i członków jego rodziny. W związku z tym nasi funkcjonariusze udali się do domu mieszkańca Elbląga, aby zweryfikować pozyskane informacje - stwierdza przedstawiciel agencji. O jaką dokładnie groźbę chodzi? Na to pytanie nie uzyskaliśmy odpowiedzi.

Karczyński zaprzecza relacji elblążanina, twierdząc, że funkcjonariusze ABW dokładnie się gospodarzowi przedstawili. - Funkcjonariusze na samym początku przedstawili się i wylegitymowali. Następnie wyjaśnili cel wizyty. Po zakończeniu rozmowy sporządzono stosowną dokumentację, która teraz zostanie poddana ocenie prawnej - mówi rzecznik ABW.

Mieszkaniec Elbląga twierdzi z kolei, że swoim wpisem nie złamał prawa. - [Funkcjonariusze] domagali się ode mnie wyjaśnień na temat wpisu na Facebook'u, w którym wyrażałem swoją opinię w kwestii zaangażowania rządu w wyjaśnianiu sprawy katastrofy smoleńskiej oraz afery z "Amber Gold". Tego wpisu dokonałem około rok temu i szczerze powiedziawszy dokładnie nie pamiętam treści, którą dodałem. Według tego co przeczytałem dziś na wydruku, który z teczki wyjęli panowie - dość krytycznie oceniałem premiera Donalda Tuska, ale nie uważam abym naruszył tym wpisem prawo - mówi w rozmowie z elblag24.pl obywatel, którego odwiedziła ABW.

Niecały miesiąc temu Prokuratura Okręgowa w Gdańsku - bez podania uzasadnienia - odmówiła wszczęcia śledztwa ws. gróźb pozbawienia życia premiera i jego rodziny w postaci anonimowych SMS-ów, jakie na konferencji prasowej cytował Donald Tusk. Do dziś nieznany jest autor tych wiadomości. "Chciałem spytać czy już wiesz, gdzie będziesz próbowała się ukryć i uciec, bo chyba świadoma jesteś, że jak kundlowi zdejmiemy ochronę to i z was nikt nie przeżyje" - tak brzmiał jeden z SMS-ów, jakie cytował premier.

źródło: niezalezna.pl 

oceń wątek 19 3 zgłoś do moderacji
2014-07-03 19:50 38%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez marecki
Czyzby chodzilo o p. ML?
odpowiedz oceń post 3 5 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-07-03 20:14 25%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Zdecydowanie nie - ja Panów z ABW poznałem z bliska a co ciekawsze kilkakrotnie się z Panem Premierem spotkałem . Co dziwniejsze w mojej ocenie to barzdzo sympatyczny człowiek ale niestety nie ze wszystkim sobie radzi - ma niestety kiepski zespoł złożony głownie z ludzi łasych na łatwe pieniądze blichtr i światła kamer... Ale ja i tak go lubię bardziej jako cżłowieka niż jako polityka czy Premiera. Jak już przegra wybory z przyjemością powiem mu dlaczego tak się stało....
odpowiedz oceń post 4 12 zgłoś do moderacji
2014-07-03 20:25 71%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez helenka
"poznałam"...Mariusz czy ty coś ukrywasz? Coś o swojej płci?
oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-07-03 20:36 0%
4
Przepraszam - starość i wzrok już nie ten .
oceń post 0 4 zgłoś do moderacji
2014-07-03 21:15 60%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez czytelnik
O elbląskim zamachowcu pisze jeszcze jeden "zamachowiec":
http://kontrowersje.net/chj_dupa_kamieni_kupa_i_abw_pod_kontrol_tuska_robi_zamach_na_rz_d
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2014-07-03 22:14 67%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez Agend Kat na frajerów
Brawo ABW! Tylko dlaczego nie reagowaliście przed i w czasie referendum gdzie były wypisy idiotów straszących i siejących jadem wystarczy podać adres mailowy a sam wyśle wam ze 100 wpisów godzących w dobre imię przedstawicieli demokratycznie wybranego rządu.
odpowiedz oceń post 8 4 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-07-04 05:30 0%
7
Bardzo dobre pytanie ale na odpwiedź musi Pan jeszcze poczekać Będzie bardzo zaskakująca.....
oceń post 0 9 zgłoś do moderacji
2014-07-04 09:14 60%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez bs
Podoba mi się to, że p. Lewandowski odnosi się w sposób kulturalny do niektórych wpisów.
mam też nadzieję , że możliwość identyfikowanaia IP komputerów obroni nas przed zjadliwymi i niewyszukanymi wpisami sfrustrowanych uzytkowników netu. Nie bardzo rozumiem dlaczego niektórzy uważają, że demokracja polega na anonimowym obrzucaniu innych uzytkowników wyzwiskami i pomówieniami , vide elblag.24
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2014-07-04 10:54 33%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez franc
jest taki budynek ...... przy ulicy na W ....
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2014-07-04 11:29 71%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez maz
oj panie tusk,coś ty nie jest w porządku,jeżeli obywatel wypowiada sie krytycznie wobec premiera i nasyła się na niego służby specjalne to co mamy ? powrót do lat 70-80 tych czyli zastraszanie obywateli-- totalitaryzm
odpowiedz oceń post 10 4 zgłoś do moderacji
2014-07-04 13:33 0%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez iga
Frajerzy maja portale społęcznosciowe
odpowiedz oceń post 0 5 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-07-04 14:07 33%
12

Szanowny Bs jak Pan poczyta moje potyczki z roku 2012 zrozumie Pan dlaczego dziś hajterzy się uspokajają a ja nie muszę ich pokonywać ich bronią... Nie było łatwo i bardzo wielu ludzi nie rozumiało co robię wchodząc w wymiany inwektyw ale dziś chyba widąc że jednak dało to pozytywny efekt. No i kilka spraw sądowych nadal jest w toku....
2014-07-04 15:20 67%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez obyw.
Ot czasy nastały - niczym lata 50-te
odpowiedz oceń post 6 3 zgłoś do moderacji
2014-07-04 18:22 67%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez przygłuPiS
Co to za demokracja, żeby w wolnym kraju zwykły obywatel nie mógł Premierowi grozić zamachem na jego życie?;)
odpowiedz oceń post 8 4 zgłoś do moderacji
2014-07-04 21:05 56%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez zx
Gdyby te groźby traktować poważnie, to facet by tego nie pisał za żadne skarby w Internecie. Szukał by broni i miejsca na rozwiązanie problemu który go gnębi. Wnioski nasuwają się same.: Do czego służą "służby"?...
odpowiedz oceń post 5 4 zgłoś do moderacji
2014-07-05 12:50 69%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez ABW ma biuro na ul.Winnej obok MOPSu, zostali zdemaskowani. W jakim mieście się teraz ukryją ?
Jest taki budynek przy ul.Winnej vis a vis MOPSu. Tam siedzą panowie z ABW i inwigilują każdego z nas w Elblagu. Jak będziecie tam w pobliżu, zobaczcie, budynek "zamkniety", na scianie TYLKo godło RP, Orzeł w koronie i nic więcej.
odpowiedz oceń post 9 4 zgłoś do moderacji
2014-07-06 16:37 44%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez sprawiedliwa
a niech sie boi.a co on taki strachliwy tez premier???pfffffffffffffffff...................ma cos na sumieniuu>>czy komus sie nudzi????nie maja co robic? za robote się wziąć!!!!!!
odpowiedz oceń post 4 5 zgłoś do moderacji
2014-07-06 20:41 43%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez robin
Po prostu kompromitacja chca pokazac ze cos robia ,zawodowiec nie miałby problemu zeby go zdjac z 1000m przy dzisiejszym sprzecie
odpowiedz oceń post 3 4 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-07-09 06:49 0%
19
Z 1000 metrów to chyba SWD. Obecniy rekord to ponad 2800 metrów...http://www.special-ops.pl/aktualnosc/id1178,strzal-snajpera-na-rekordowa-odleglosc
oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2014-07-09 10:19 33%
20

odpowiedziano ponad rok temu przez k8769746
dobrze,że nie czytają w myślach , jeszcze:)
dodaj odpowiedź