najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Bartłomiej Ryś
2016-01-20 15:59 100%

Amfiteatr w Braniewie im. Henryka Mrozińskiego. Penkalski mówi "nie"

rozpoczęty ponad rok temu przez Bartłomiej Ryś

To była jedna z najbardziej szokujących wiadomości politycznych minionego roku. 8 lutego 2015 roku media obiegła informacja, że były burmistrz Braniewa Henryk Mroziński odebrał sobie życie. Do dziś wiele osób nie wierzy w śmierć 58-latka. Braniewscy radni natomiast podjęli decyzję o tym, że amfiteatr w Braniewie będzie nosił imię zmarłego polityka. Z tą decyzją nie zgadza się Wojciech Penkalski.

Jak informuje portalbraniewo.pl, podczas sesji nie było dyskusji nad tym tematem. Jednogłośnie wszyscy radni głosowali za nadaniem imienia. Ten gest ma być uhonorowaniem dla śp. Mrozińskiego, który przez 12 lat był burmistrzem Braniewa. W uzasadnieniu można przeczytać, że „w tym czasie miasto zmieniło swoje oblicze”.

Głośne „nie” mówi takiej decyzji Wojciech Penkalski, który publikuje odważne posty w portalu społecznościowym Facebook. Twierdzi, że radni „robią śp. burmistrzowi krzywdę” i nazywa „skandalem i sopiepaństwem” wykorzystywanie tragedii zagubionego człowieka, któremu ponad 50% wyborców powiedziało NIE”. Poniżej prezentujemy posty:

To historia nas ocenia... nie kolesie i pociotki...Nie tylko pod osłoną nocy ale również za dnia można robić...

Posted by Wojciech Penkalski on 19 stycznia 2016

mamy w dupie mieszkańców Braniewa z których ponad 50%, 15 miesięcy temu...powiedziało STOP...29 sekund trwało podjęcie...

Posted by Wojciech Penkalski on 20 stycznia 2016
oceń wątek 2 0 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2016-01-20 18:33 73%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Wydawało się że głupota Penklskiego jest absolutna i niepomierzalna. Niestety muszę przeznać że się myliłem ponieważ absolut nie rośnie a mam wrażenie że głupota owego gminnego wieszcza rośnie i rośnie.....
odpowiedz oceń post 8 3 zgłoś do moderacji
2016-01-20 19:20 70%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Adam
Nie wiem dlaczego ten arogancki typ, który przez pomyłkę wyborców braniewskich był posłem, zabiera głos w tej sprawie. A powinien być ostatnim, który ma prawo oceniać Mrozińskiego.
odpowiedz oceń post 7 3 zgłoś do moderacji
2016-01-21 07:34 75%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez zima za oknem
ale penkalski nie jest już posłem, więc w czyim imieniu się odzywa? Ktoś go upoważniał? wybierał, aby mógł oprotestować tę decyzję? Kto to w ogóle jest?
odpowiedz oceń post 6 2 zgłoś do moderacji
2016-01-21 07:58 71%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez 11234
Pękalski TY DEBILU ! Braniewiacy uciszcie tego gościa raz na zawsze. Proponuję jakąś dużą zaspę.
odpowiedz oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2016-01-21 14:42 33%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Zigi
elblag.net - przyjedźcie do Braniewa, posłuchajcie normalnych ludzi, a nie człowieczka, którego całe życie polega na leczeniu kompleksów wszelkimi możliwymi sposobami. Ja rozumiem, że dziennikarstwo internetowe rządzi się swoimi prawami. No ale bez przesady.
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź