1
odpowiedziano ponad rok temu przez
Szwed by miał wygraną, albo przynajmniej dobry wynik do RM. Niestety- kluczem jego porażki jest "firma" PR'owa.
| odpowiedz |
oceń post
11
9
|
zgłoś do moderacji
|
2
Wstyd, Elblążanie najwięcej marudzą w całym kraju a jak mogą wybrać aby zmieniać nasze miasto to mają wyjeb.....ne Już sam nie wiem co bardziej denerwuje niedofinansowany Elbląg, czy przepici, niekumaci, ambiwalentni elblążanie. Najlepiej przeczekać a potem ponarzekać. Ja też się posłużę cytatem: ' Jesteście piz....y, nie prowokatorzy.'
| odpowiedz |
oceń post
15
4
|
zgłoś do moderacji
|
3
Bosze - dlaczego Pan zawsze tylko aspekt negatywizmu, fatalizmu: problem, ze symptomy, niepokój- cholera weź się Pan zacznij uśmiechać do czytelników, bo w depresję pan ich wprowadzasz! Edmund Szwed - wygrał! Wchodzi do Rady Miasta - może realizować wszystko, co zapowiedział! Elblążanie dali jemu kredyt zaufania - od niego samego zależy, jak wykorzysta to dla dobra swojego - jak mówi - UKOCHANEGO MIASTA!
| odpowiedz |
oceń post
11
11
|
zgłoś do moderacji
|
4
Jak ,skąd wiadomo ze Szew wchodzi do Rady- są juz wyniki? To jednak będzie disco polo i kielbasa?
|
oceń post
16
5
|
zgłoś do moderacji
|
5
Jeżeli zdobył Obywatelski Elbląg aż 7 % -aż tyle głosów - według naszej debilnej formuły prawa wyborczego, wchodzi pierwszy najważniejszy- cała reszta na niego pracuje :-( Zatem nie bata, żeby nie wszedł...
|
oceń post
6
12
|
zgłoś do moderacji
|
6
Jeśłi nawet wszedł do RM , to co sam zmieni oblicze naszego miasta, będzie miłał absolutną władzę?
Cała Rada Miasta będzie dla niego pracowała?
Zastanówcie się, kto podejmuje zasadnicze decyzje, poedyńczy radny (pan Szwed) czy cała Rada??
|
oceń post
11
3
|
zgłoś do moderacji
|
7
Mandaty dzieli się wg. Metody D'Hondta.
Warunkiem jest uzyskanie pozyżej 5% ogólnie oddanych głosów na KWW.
No cóż ale trzeba znać minimum podstaw, by na ten temat się wypowiadać.
|
oceń post
3
2
|
zgłoś do moderacji
|
8
Marta czyżby znudziła się tobie praca w PWSZ.............
|
oceń post
0
4
|
zgłoś do moderacji
|
9
@xxxxx - chu****j baletnicy, to przeszkadza i rąbek u spódnicy ;-)
|
oceń post
2
2
|
zgłoś do moderacji
|
10
Klaniają sie lata zaniedbywania miasta,degrengolada sporej części społeczności, ubóstwo intelektualne i to zwyczajne.Tylko tak dalej.Ciesze sie,ze nie zależę od wladz.
| odpowiedz |
oceń post
11
4
|
zgłoś do moderacji
|
11
Szwed odniósł ogromny sukces-gratulacje.
Nowak porażka -ale to było do przewidzenia.
| odpowiedz |
oceń post
9
28
|
zgłoś do moderacji
|
12
Właśnie dlatego jest to przerażjące, że tylu elblążan uwierzyło w te brednie tego pana.
|
oceń post
16
3
|
zgłoś do moderacji
|
13
Podziękujcie grupie referendalnej i wolnemu elblągowi z 2013 roku! No i nie bez znaczenia cała akcja Obywatelskiego Elbląga z E24 oraz wami elblagu.net! Ludzie mają dosć awantur, pomówień i kłamstw..................
| odpowiedz |
oceń post
9
12
|
zgłoś do moderacji
|
15
PiS i Ruch Palikota przy udziale użytecznych narzędzie czyli grupy referendalnej obalili demokratycznie wybrane władze miasta, rozpętali kampanię nienawiści, pomówień i oszczerstw. Na tej patologii tylko Wilk wyszedł zwycięsko. Palikot i referendyści polegli. Smutny obraz polityki w Elblągu, gdzie wygrywa kłamstwo i pomówienia.
|
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
16
bzdury, przekroczenie progu wyborczego nie gwarantuje mandatów - casus EKO w 2010 i 2013...
| odpowiedz |
oceń post
14
2
|
zgłoś do moderacji
|
17
A kuchejda dalej zaklina rzeczywistość i twierdzi ze EKO nigdy nie przekroczyło progu wyborczego.
|
oceń post
4
3
|
zgłoś do moderacji
|
18
Ja byłem głosować ale wielu moich znajomych nie poszło. Na pytanie dlaczego? Odpowiadali - bo nie ma na kogo głosować. Wybór między cholerą a dżumą więc zostali w domu. Teraz jak będą narzekać zawsze im powiem że mogli iść i głosować a nie grzać dup... w czterech ścianach.
| odpowiedz |
oceń post
7
2
|
zgłoś do moderacji
|
19
Panie Pszczółkowski "Elbląg podzielony" co pan piszesz ?jak są wybory to ludzie wybierają i mogą zagłosować tylko na jednego. marzy się panu głosowanie bez skreśleń na jedną właściwą partię?
| odpowiedz |
oceń post
7
4
|
zgłoś do moderacji
|
20
wejście Edmunda Szweda do Rady Miejskiej przybliża Nas do poznania jego oświadczenia majątkowego i to plus tej kampanii
| odpowiedz |
oceń post
6
3
|
zgłoś do moderacji
|
21
Wstyd za te wszystkie negatywne wpisy.
Ja rozumiem kampanię wyborczą, rywalizacja, konkurencja i o to chodzi.
Jednak jak już Prezydent zostanie wybrany i Radni do RM, to są to już moi przedstawiciele. TO mój Prezydent i moi Radni.
A po co ten podział, młodzi i starzy?
Liczy się społeczeństwo Elbląga a nie jakieś dzielenie na młodych - starych, kobiety-mężczyźni. SPOŁECZEŃSTWO.
| odpowiedz |
oceń post
7
7
|
zgłoś do moderacji
|
22
Pan redaktor nie może się pogodzić, że naród dostrzega na czym polega "polityka miłości" reprezentowana przez przekręty i korupcję rodem z PO. A podobno miał Pan już nie być naczelnym elblag.net?
| odpowiedz |
oceń post
4
11
|
zgłoś do moderacji
|
23
To teraz PiS decyduje, kto ma być naczelnym, kto nie? Nowa polityka miłości sekty PiS? No to jak Wilk zostanie prezydentem, zobaczycie za 4 lata jak stoczy si to miasto.
|
oceń post
2
3
|
zgłoś do moderacji
|
24
Ja się do tego wyniku nie przyczyniłem i nie mam zamiaru iśc na drugą ture. Wilk sobie udobruchał ludzi starszej daty, a to jest wiekszośc, jeżeli chodzi o frekwencję. Nie dziwię się, że ludzie tak się do wyborów zrażają.. Sam wczoraj rano rodzine namawiałem, a widzę, że następnym razem ktoś mnie bedzie musiał namawiac :P
| odpowiedz |
oceń post
4
7
|
zgłoś do moderacji
|
25
to ze szwed robil blazenade zobaczylem wtedy gdy zamiescil filmik jak chodzi po hali elzam i opowiada tym kobietom bzdury ze ludzie beda do nich przychodzic i kupowac te tandetne szaliki przesiakniete smrodem frytek,zapiekanek i hot dogow. w tym momencie wiedzialem ze szwed łże i jest zwyklym blaznem politycznym nie wartym oddania na niego glosu. a te wszystkie glosy ktore na niego psozly pochodza od milosnikow dosco polo, darmowej grochowki i kielbasy z placu jagielonczyka. najgorsze jest to ze juz mu nikt za ta kielbe i zupe nie zwroci. a jeszcze kuchejda ma kolejne pozwy do sadu od tej kobiety z PIS co to niby jej ojciec dal kuchejdzie po ryju w milejewie. tak wiec prawdopodobnie wraz z koncem roku zniknie takze portal eg24. miejmy nadzieje ze zostanie chociarz twierdza elblag i jej redaktor naczelny mariusz.l
| odpowiedz |
oceń post
9
4
|
zgłoś do moderacji
|
26
ciekawe - tego nie widziałem... ale faktycznie błazenada...
|
oceń post
2
3
|
zgłoś do moderacji
|
27
To nie z braku chęci uczestnictwa w wyborach taka niska frekwencja. W naszym mieście ludzi brak.Niby zameldowani tutaj ale mieszkają gdzie indziej w polskich miastach gdzie praca jest albo za granicą.Pozostali tylko emeryci dla których potrzebne zmiany to ławeczka przed blokiem.
| odpowiedz |
oceń post
14
4
|
zgłoś do moderacji
|
28
Jak którykolwiek , WILK czy Wróblewski poproszą o głosy sZWEDZKI POTOP to ja i moi znajomi na 100 % nie pójdziemy do wyborów. PRECZ z cwaniactwem potopu
| odpowiedz |
oceń post
8
4
|
zgłoś do moderacji
|
30
Kiedy szykuje się zwycięstwo Wilka, a w radzie miejskiej PiS będzie miało większość czyli 13 radnych, cała nadzieja na kontrole tej władzy w rękach mediów, takich jak elblag.net. Nie zmieniajcie się, nadal bądźcie krytyczni wobec Wilka, bo ten oszust wymaga stałej kontroli.
| odpowiedz |
oceń post
8
3
|
zgłoś do moderacji
|
31
Pszczółkowski pakuj się i na zmywak do irlandii
| odpowiedz |
oceń post
2
5
|
zgłoś do moderacji
|
32
Czy to oznacza że po tych wyborach wraca komuna i prześladowania nieprzychylnych władzy? W odniesieniu do doniesień o wielu nieprawidłowościach w komisjach wyborczych, takich jak niezaplombowane urny do głosowania, wydanych mniejszej ilości kart do głosowania niż biorących udział w głosowaniach, czy w końcu wydawanie kart bez ostatnie strony książeczki do Rady Miasta (czyli z listą kandydatów na radnych PO) zaczynam mieć wątpliwości czy naprawdę powinniśmy się cieszyć z obecnej sytuacji!
|
oceń post
6
4
|
zgłoś do moderacji
|
33
Zaczyna się już pisowski terror w stosunku do niepokornych dla tego nieudacznika Wilka dziennikarzy. Elbląg być może stanie się wkrótce idealnym, modelowym miastem IV RP, czyli sojuszu kościelno-politycznego.
|
oceń post
7
4
|
zgłoś do moderacji
|
34
Elbląg pod rządami PiS za 4 lata czyli ch..j, d..pa i kamieni kupa, tak będzie,
| odpowiedz |
oceń post