najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Marcin Pszczółkowski
2014-01-10 13:21 62%

Autobusy nie przyjechały. Była awaria – tłumaczy ZKM

rozpoczęty ponad rok temu przez Marcin Pszczółkowski

Nasza Czytelniczka miała dziś niemiłą niespodziankę, gdy postanowiła przyjechać do pracy komunikacją miejską. Jak się okazało, autobusy nie przyjechały zgodnie z rozkładem jazdy. Kobieta musiała jechać taksówką. ZKM tłumaczy – autobusy miały awarię.

- Dnia dzisiejszego przeżyłam ogromne rozczarowanie. Rzadko korzystam z komunikacji miejskiej. Na przystanku autobusowym przy ul. Odrodzenia byłam o godz. 6:35. W tych godzinach zawsze przyjeżdżały autobusy nr 8 i 17. Niestety do godz. 7:00 przyjechały tylko 13 i 9. W oczekiwaniu na autobusy sprawdziłam rozkład jazdy i tak autobus nr 11 powinien jechać 6:37; nr 8 - 6:44; nr 17- 6:42. Żaden z tych autobusów nie pojawił się. Zostałam zmuszona jechać do pracy w ostatniej chwili, skorzystać z usług taxi. Skandal – pisze nasza Czytelniczka.

Zarząd Komunikacji Miejskiej w Elblągu przeprasza i tłumaczy, że autobusy… miały awarię.

- Wspomniane kursy linii nr 8 (6:44) i 17 (6:44) nie zostały wykonane z powodu awarii autobusów obsługujących te linie. Natychmiast po stwierdzeniu awarii, do obsługi linii zostały skierowane rezerwowe autobusy. Za niedogodności wywołane tym zdarzeniem losowym, w imieniu swoim i przewoźników – przepraszamy – informuje Michał Górecki, specjalista ds. marketingu i komunikacji społecznej. - Natomiast nie jest prawdą jakoby autobus linii nr 11 nie przyjechał wg. rozkładu – zgodnie z informacjami z systemu pozycjonowania pojazdów, autobus był na przystanku punktualnie. Nie jest również prawdą, że przed godziną 7:00 na wspomniany przystanek przyjechały tylko autobusy linii nr 9 i 13 – o 6:55, zgodnie z rozkładem na przystanku zatrzymał się autobus linii nr 17. Warto przypomnieć, że informacje na temat funkcjonowania komunikacji miejskiej można uzyskać pod numerem dyspozytora ZKM w Elblągu – 55 235 55 00.

oceń wątek 8 5 zgłoś do moderacji
2014-01-10 13:34 67%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez ZKM to spółka , z.o.o. , a więc nic nie może:0
Za takie "awarie" proponuję brać rachunek od taksówkarza i żądać zwrotu pieniędzy od ZKM.Znów niedorzecznik Górecki tłumaczy,że on nic nie może.
odpowiedz oceń post 10 5 zgłoś do moderacji
2014-01-10 14:28 43%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez jeżdżąca
Ale co z tego że przyjechała 17 o 6:55- do pracy i tak nie dojechała na czas, rozmawiałam z ta panią na przystanku strasznie się zdenerwowała. Faktycznie poleciała na taksówkę. Ja na szczęście miałam na 7:30 ale trochę ludzi się wkurzyło.
odpowiedz oceń post 3 4 zgłoś do moderacji
2014-01-11 17:59 67%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez nick
Gość odpowiedział tylko na to, co napisała czytelniczka - a napisała: "do godz. 7:00 przyjechały tylko 13 i 9".
oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2014-01-10 14:53 50%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez administrator
Może kierowca zapatrzył się w alkomat na pętli a wy się czepiacie.
odpowiedz oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
2014-01-10 20:04 57%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez nona
Myslałam,ze to początki "nowego" ale jak widac to pracuje tylko pan Górecki, nie dziwię się ,że ludzie maja już dosyć.
odpowiedz oceń post 4 3 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź