najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Marcin Pszczółkowski
2014-01-12 08:07 50%

Autobusy się spóźniają. Czytelnicy oburzeni

rozpoczęty ponad rok temu przez Marcin Pszczółkowski

Po publikacji listu naszej Czytelniczki dotyczącego funkcjonowania komunikacji autobusowej w mieście, otrzymaliśmy kolejny list w tej sprawie. Także tym razem mieszkanka Elbląga wskazuje na problemy związane z rozkładem jazdy autobusów.

- W ostatnich dniach spotkałam się z sytuacją, że dwukrotnie nie przyjechał autobus linii 17. Sytuacja miała miejsce 7-01-2013 na przystanku Bema Mickiewicza w kierunku dworca o godz. 11:41 . Czekałam od godz. 11:30 do 11:52, kiedy podjechał autobus linii nr 8. Druga sytuacja miała miejsce 9-01-2013 na przystanku Kościuszki – Wspólna, w stronę Al Odrodzenia. Autobus nie przyjechał na godz. 11:26 i mąż podobnie, jak poprzednia czytelniczka, po oczekiwaniu 15 minut był zmuszony zamówić taksówkę, bo musiał z dzieckiem dojechać na umówioną wizytę do szpitala. Pisałam email do ZKM w tej sprawie, ale został on bez odpowiedzi. Widocznie taka jest polityka tej firmy, że dopóki dziennikarze się nie zajmą tematem, to oni nie muszą udzielać odpowiedzi – pisze Monika, mieszkanka Elbląga (imię i nazwisko do wiadomości redakcji).

Poprzednio nasza Czytelniczka opisywała sytuację, która miała miejsce 10 stycznia br.

- Dnia dzisiejszego przeżyłam ogromne rozczarowanie. Rzadko korzystam z komunikacji miejskiej. Na przystanku autobusowym przy ul. Odrodzenia byłam o godz. 6:35. W tych godzinach zawsze przyjeżdżały autobusy nr 8 i 17. Niestety do godz. 7:00 przyjechały tylko 13 i 9. W oczekiwaniu na autobusy sprawdziłam rozkład jazdy i tak autobus nr 11 powinien jechać 6:37; nr 8 - 6:44; nr 17- 6:42. Żaden z tych autobusów nie pojawił się. Zostałam zmuszona jechać do pracy w ostatniej chwili, skorzystać z usług taxi. Skandal – pisała nasza Czytelniczka.

oceń wątek 7 7 zgłoś do moderacji
2014-01-12 13:47 8%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez joy777
Autobusy zapewne miały awarie i nie przyjechały , autobusy niestety sie psuły i psuc beda , awarie sie zdażja a zanim wysła rezerwowy w to miejsce to wiadomo ze juz 1 kurs wypadnie , takze niech ludzie nie nazekaja , kupcie sobie auta i nie bedziecie mieli problemu , albo pieszo , dziś tez widziałem zepsuty autobus na pl slowiansdkim linia nr7 , prawdobodobnie przebita oponaw nim była
odpowiedz oceń post 1 12 zgłoś do moderacji
2014-01-12 20:31 0%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez miks
Oby Ci się Twone auto rozkraczylo wtedy kiedy będzie Ci nie zbędne.
oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2014-01-14 11:14 71%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez ajur
Wszystko by było ok w tej wypowiedzi gdyby nie "kupcie sobie auta i nie narzekajcie". Od razu mi się agresor włącza na takie podejście do człowieka. Awaria to jest jakies usprawiedliwienie, ale i tak nalezy sie "przepraszam" ze strony przewoźnika, i tak człowiek ma prawo czuć złość jak się spóźnia gdzieś, normalna sprawa. Kupcie sobie samochody, ja pierd*le... litości
oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2014-02-14 05:47 0%
4
odpowiedziano ponad rok temu przez antyJoy777
to sie człowieku popisałeś
oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
NoName
2014-01-12 14:40 77%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez NoName
A firma Arriva pozatrudniała kierowców z innego miasta i autobusy jeździły po zupełnie innych ulicach, bo kierowcy nie orientowali się w terenie.
odpowiedz oceń post 10 3 zgłoś do moderacji
2014-01-14 12:46 33%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez elblążanin_
SZkoda że nikt nie sprawdzi z jaką prędkością jeżdżą autobusy ulicą lotniczą jest ograniczenie 20 a jadą 60 jakaś masakra ostatnio o mały włos nie potrącił jeden z nich człowieka
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2014-01-14 17:27 60%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez martinea 55
firma która obsługuje m.in linie 7,9,12 i pozostałe ze swojego pakietu,niedość że się spózniają to na dodatek jadą nie po swojej trasie albo pytają się o drogę pasażerów,jedna 12 tka to nawet znalazła sie w łęczu zamiast w pruchniku takich zdarzeń jest coraz więcej ponieważ połowa załogi to kierowcy z innych miast,zaraz pojawią sie nowi na wymiane .dzieje się tak ponieważ firma ta płaci tak marne pieniądze,że tyko nieliczni kierowcy zaczeli tam pracować,gdyby nie ci kierowcy z innych miast firma ta wcale by nie zaczeła obsługi linii ze swojego pakietu .
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź