1
odpowiedziano ponad rok temu przez
ILU ZŁAPANO POD WPŁYWEM ?
odpowiedz |
oceń post
13
3
|
zgłoś do moderacji
|
2
Ze wstępnych informacji wiem, że na 1700 skontrolowanych aut złapano 5 osób nietrzeźwych kwalifikujących się na wykroczenie (4 z nich prowadziły auta, jedna rower).
oceń post
15
4
|
zgłoś do moderacji
|
4
i dlatego panie Rysiu lepiej postać w korku i dojechadź 15 minut później do domu niż tych 4 pijaczków miałoby zabić na drodze kilka osób, no chyba że ważniejsze dla was pismaków jest sianie fermentu, robienie igły z widły albo właśnie śmierć na drodze - w sumie mielibyście o czym pisać.
oceń post
9
4
|
zgłoś do moderacji
|
5
Policja w każdym aucie widzi pijaka, w innym przypadku złodzieja. Trochę szacunku droga władzo nam się należy. Kto was utrzymuje ? Spójrzcie bardziej krytycznie na siebie, a bardziej życzliwie na nas. Może ktoś z rodziców chciał odebrać swoją pociechę z przedszkola czy żlobka, może po prostu był głodny.
odpowiedz |
oceń post
24
7
|
zgłoś do moderacji
|
6
No kto ich utrzymuje??? Sami też podatki płacą drogi darczyńco.
oceń post
7
11
|
zgłoś do moderacji
|
7
A później, gdy dzieci zostaną odebrane, rodzice chcą spokojnie dojechać - dojść do swoich domów. Niestety, niektórym nie jest to dane. Pijani kierowcy mordercy stanęli im na drodze. Każdy kij ma dwa końce. Osobiście wolę dmuchać na zimne.. Pozdrawiam.
oceń post
9
3
|
zgłoś do moderacji
|
8
Drogi Redaktorze. W ramach sprostowania badany był tylko stan trzeźwości kierujących. Dokumenty tylko w przypadku podejrzenia iż kierujący może nie posiadać uprawnień , mieć orzeczony zakaz prowadzenia pojazdów lub czy zwyczajnie w świecie nie jest poszukiwany. Nie wiem po co siejesz kolejną tanią aferę. To nie Ty i nie społeczeństwo będzie wybierało organom kontroli gdzie , kogo i o której może kontrolować. Aha i wyobraź sobie że własnie na tym zdjęciu uwieczniłeś pojazd w którym jechał nietrzeźwy kierowca.
odpowiedz |
oceń post
15
20
|
zgłoś do moderacji
|
9
Cosik Ci się niejaki Zero pokićkało w pustym ceberku ! Wbij sobie w swój pusty sagan, że to właśnie społeczeństwo będzie wybierało organom kontroli gdzie, kogo i o której mają kontrolować !!! To Ty psie masz nam służyć gdyż za to Ci płacimy a nie odwrotnie. A jak się nie podoba to zdejmij mundur i do budy !!!
oceń post
7
16
|
zgłoś do moderacji
|
10
BARDZO DOBRZE !!! OBY CZĘŚCIEJ !!! GRATULACJE !!! KOMU TO SIĘ NIE PODOBA ??? TYM KTÓRZY JEŹDZĄ NA FAZIE, MALKONTENTOM I ............. TYM KTÓRZY SĄ ZAWSZE PRZECIW WSZYSTKIEMU I WSZYSTKIM. P O P I E R A M TAKIE AKCJE. NA ULICACH CODZIENNIE POWINNY BYĆ PATROLE POLICYJNE , TAKIE WIDOCZNE , JAK KIEDYŚ.
odpowiedz |
oceń post
17
22
|
zgłoś do moderacji
|
11
A jak kierowcy "przelatują" wręcz przez skrzyżowanie Bema/Dębica to panów nie ma. Gdy kierowcy nie stosują się do ograniczenia 40 km/h na Piłsudskiego przy szkole podstawowej - Panów nie ma. Policjanci w Elblągu po pierwsze zapomnieli jaka jest ich misja i powołanie, a po drugie zapomnieli kto opłaca tę służbę. Policja w Elblągu zapomniała, że ma służyć mi, abym to ja czuł się bezpiecznie. Ma obowiązek również myśleć (a uważam, że każdy, kto nosi broń myśli). W opisywanym przypadku ktoś nie wykonuje tej czynności. Polecam inne miejsca do takich kontroli.
odpowiedz |
oceń post
12
13
|
zgłoś do moderacji
|
12
Polecenia to sobie żonie w kuchni wydawaj... A służyć to możesz księdzu do mszy.
oceń post
10
14
|
zgłoś do moderacji
|
13
Tak na marginesie ulica Warszawska nie krzyżuje się z Nowodworską, ani z Tysiąclecia ;) Właściwe nazwy to Orla i Most Kardynała Wyszyńskiego
odpowiedz |
oceń post
9
2
|
zgłoś do moderacji
|
14
zgadza się, ale redaktor Ryś słynie z niesprawdzania upublicznianych przez niego informacji, najpierw pisania głupot, potem wstawiania byle szybko w neta a na końcu pytanie do osoby której najpierw powinien zapytać, w tym przypadku policjantów.
oceń post
9
2
|
zgłoś do moderacji
|
15
Spoko, nie bronię redaktora, ale jak jest napisane "Tysiąclecia, Warszawska i Nowodworska" to od razu wiem, gdzie to jest. Ul. Orlą trochę trudniej byłoby mi przywołać z pamięci. :)
oceń post
1
5
|
zgłoś do moderacji
|
16
Pan Redaktor chyba nie wie jak dużo meneli pije w pracy, a potem siada za kierownicę. Pracuje w dużej firmie i co najmniej 10 osób straciłoby prawo jazdy, bo wiem, że jeżdżą na cyku do domu. Bardzo dobrze, kontrola o każdej porze. W tym miejscu jeżdżę codziennie i nawet jak nie ma kontroli to takie korki się robią. Poza tym mnie i kilka samochodów przede i za mną policjant nawet nie kontrolował tylko machał żeby jechać dalej. Być może wybierał sobie kierowców, albo kontrolował na czerwonym świetle kiedy wszyscy i tak stali.
odpowiedz |
oceń post
13
3
|
zgłoś do moderacji
|
17
z drugiej strony lepiej niech kontrolują jak wracasz z pracy niż jak rano do niej się śpieszysz ;)
odpowiedz |
oceń post
8
9
|
zgłoś do moderacji
|
18
A kiedy przepraszam policja ma niby sprawdzać stan kierowców? W południe, kiedy samochodów jeździ mniej, a policjanta można zauważyć z daleka i wtedy z dużo większą łatwością zawrócić? Czy może przed północą, gdzie w ogóle "frekwencja" na drogach spada do minimum? Bardzo dobra akcja, powinno być takich więcej.
odpowiedz |
oceń post
9
10
|
zgłoś do moderacji
|
19
policja nigdy nie grzeszyła rozumem
odpowiedz |
oceń post
7
8
|
zgłoś do moderacji
|
20
do wlascicela psow ciebie cioto niestac na kundla a chcesz byc wlascicielem psow z rodowodem.. pan rozgoryczony ktory dostaje mandaty bo jezdzic nie potrafi. lubicie pijakow na drodze. ciekawe co bedzie jak wam kogos z rodziny zabija. wtedy bedzie afera gdzie byla policja. a pan rys rozgoryczony po mandacie. poczekamy, powtorzymy. pozdrawiam
odpowiedz |
oceń post
6
4
|
zgłoś do moderacji
|
21
Pobite gary piesku. Nie dostaję mandatów. Nie wiem czy potrafię jeździć gdyż tak się składa, że nigdy w życiu nie miałem własnego samochodu i nigdy nie jeździłem po drogach publicznych. Na kundla nie musi mnie stać bo Ty jesteś psem kundlem a ja jak i całe społeczeństwo jesteśmy Twoim panem i czy chcesz tego czy też nie musisz być nam posłuszny bo inaczej skończysz w schronisku dla bezpańskich psów ! Czy jestem ciotą ? Tego nie wiem. Musiałbym Ci zasadzić bora w dupsko. Wtedy bym wiedział czy tak jak Tobie byłoby też i mi przyjemnie.
oceń post
2
5
|
zgłoś do moderacji
|
22
Do właściciela psów. Twoje słowa brzmią jak: umiem pływać ale jeszcze w wodzie nie byłem. Durniu nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz pojęcia. Nie jeździsz, nie umiesz jeździć to morda w kubeł.
oceń post
1
3
|
zgłoś do moderacji
|
23
No, no czytelniku logika u Ciebie jest po wuju fest. A niby skąd mam wiedzieć czy umiem pływać jak nigdy w wodzie nie byłem, skąd mam wiedzieć czy umiem jeździć jak jeszcze nigdy nie jeździłem, skąd mam wiedzieć czy jestem ciotą jak..., etc !!! A może jestem tak zdolny, że gdy wpadnę do wody na środku Bałtyku to dopłynę do brzegu chociaż będzie to mój pierwszy kontakt z wodą lub utonę jak kula ze styropianu, itp, itd :-D
oceń post
0
4
|
zgłoś do moderacji
|
24
rzeczywiście, miejsce niezbyt dobre do polowania na pijanych kierowców. Jadący w stronę nowodworskiej skręcą w lewo za EL-Sinem widząc policję, ci jadący w kierunku mostu skręcą w prawo zaraz za wulkanizacją. Chyba, że ktoś będzie tak trafiony, że nie zauważy policji
odpowiedz |
oceń post
5
2
|
zgłoś do moderacji
|
25
a może to znów był tomasz G......k :)))))))))))))
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
27
A ja widziałem na własne oczy ze policjant stojący na środku drogi nie kontrolował wszystkich tylko wybranych a jak Cos było nie tak to zjeżdżalni na bok i mieli chyba kilku pijaków
odpowiedz |
oceń post
2
2
|
zgłoś do moderacji
|
28
Ale jak oni po sluzbie jezdza na gazie to nic zlego sie nie dzieje. Koledzy zawsze beda sie kryc i policja bedzie zawsze bezkarna.
odpowiedz |
oceń post
1
3
|
zgłoś do moderacji
|
29
no i bardzo dobrze że sprawdzają trzeźwość kierowców, autorze nie przesadzaj ile czasu zajmuje dmuchnięcie w alkomat ? to są sekundy, a jak na taką akcję wyeliminują chociaż jednego pijanego kierowcę to już jest bardzo dużo.
odpowiedz |
oceń post
2
2
|
zgłoś do moderacji
|
31
To bardzo dobrze, że sprawdzają kierowców. Trzeba być kompletnie nie odpowiedzialnym żeby jeździć po alkoholu.
https://www.prawo-jazdy-360.pl/test
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
32
To jest żałosne, ze są ludzie, którzy ryzykują swoje i cudze życie tylko dlatego, że po alkoholu zachciało im się jeździć samochodem. https://www.prawo-jazdy-360.pl/
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|