najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Joanna Siudak
2013-09-20 07:00 89%

Blady strach na uczelniach. Był plagiat – będzie po magistrze

rozpoczęty ponad rok temu przez Joanna Siudak

Do ogólnopolskiego systemu antyplagiatowego trafią prace napisane od 2005 roku. Oznacza to, że studenci, których prace był pisane metodą kopiuj-wklej mogą stracić tytuł zawodowy. Zapytaliśmy władze PWSZ w Elblągu o to jak obecnie wygląda procedura antyplagiatowa na naszej uczelni. Czy studenci mają się czego bać?

Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego opracowuje program, który ma całkowicie wyeliminować nierzetelne pisanie prac dyplomowych. Rektorzy będą mieli prawo odebrać tytuł naukowym w przypadku wielokrotnego kopiowania tekstów bez podania źródła. Nowelizacja ustawy: Prawo o szkolnictwie wyższym, ma wejść w życie już 1 stycznia 2014 roku.

Na czym polega działanie systemu antyplagiatowego? Na to pytanie odpowiedziała nam Joanna Kuna z Wydawnictwa PWSZ w Elblągu.

- Procedura antyplagiatowa ma zastosowanie w stosunku do wszystkich prac licencjackich i inżynierskich powstających w uczelni, a pozytywny wynik tej kontroli jest warunkiem dopuszczenia pracy do egzaminu dyplomowego (obrony). PWSZ w Elblągu korzysta z systemu firmy Plagiat.pl. Nasza uczelnia system antyplagiatowy wdrożyła od semestru zimowego roku akademickiego 2011/2012. Od tego czasu za plagiat została uznana jedna praca. Każda praca oceniana jest na podstawie obliczanych przez system tzw. współczynników podobieństwa. Współczynniki podobieństwa określają w jakim stopniu praca składa się z fragmentów identycznych z wykrytymi w innych tekstach, są stosunkiem liczby słów odnalezionych w innych tekstach do całkowitej  liczby słów w badanym dokumencie.

Jakie prawa mają sami studenci? Okazuje się, że osoby, których prace zostały uznane za plagiat mogą walczyć o swoje racje. Student może wystąpić z wnioskiem do rektora o ponowne rozpatrzenie pracy. Kiedy opinia będzie dalej niezadowalająca, może zwrócić się do sądu administracyjnego

Ściąganie to zachowanie, które nie jest pochwalane już we wczesnym etapie edukacji. Konsekwencje przepisywania treści, w dorosłym życiu okazują się być o wiele bardziej dotkliwe. Rzetelny stosunek do pisania prac naukowych zdaje się być najlepszą metodą na to by po ukończeniu uczelni spać spokojnie

oceń wątek 8 1 zgłoś do moderacji
2013-09-20 08:13 64%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez dworzin
magister w Elblągu? dobre
odpowiedz oceń post 7 4 zgłoś do moderacji
2013-09-20 09:12 44%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Żal mi d.. ściska
proponuję prześwietlic prace magisterskie z uczelni EUH-E. Tam to dopiero są plagiaty.
Żal mi d.. ściska - bo ja takiego tytułu nie mam - a wiem że to pryszcz / jakoś mi kaski brakuje na takie studia
odpowiedz oceń post 4 5 zgłoś do moderacji
2013-09-20 09:39 30%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez absolwentka
Ja ukończyłam EUHE, mam magistra i mogę zapewnić, że moja praca plagiatem nie jest ;)
oceń post 3 7 zgłoś do moderacji
2013-09-20 12:53 0%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Elg.
Oj się porobi porobi
odpowiedz oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2013-09-21 13:33 0%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez student
I bardzo dobrze, młodzi uważają, że są tacy sprytni i cwani, niech się wykażą rzetelnością w pisaniu prac :)
odpowiedz oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2014-04-10 22:34 0%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez kostka
polecam antyplagiat.biz
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2014-04-14 14:00 0%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez Profesor plagiat
Polecam program - Profesor plagiat
https://www.youtube.com/watch?v=8VMH1Vkzj-A
2014-09-01 20:31 0%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez poprawa-plagiatu
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy.
Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac.
Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę.
Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!!
Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl

Program Antyplagiatowy
2016-05-03 15:32 0%
9

Program Antyplagiatowy

odpowiedziano ponad rok temu przez Antyplagiat

Zapraszam to przetestowania programu antyplagiatowego pozwala on na sprawdzanie różnych tekstów typu prace dyplomowe, artykuły.
Sprawdza wszystkie zdania w tekście czy któreś z nich nie jest plagiatem następnie podkreśla na czerwono zdania w których znalazł plagiat i określa procentową ilość plagiatu.
Program pobierzesz na stronie antyplagiat.net

Filmik instruktażowy
youtube.com/watch?v=TWxQZrZMU2U&feature=youtu.be

2016-05-12 12:57 0%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez anty_plagiat
Chciałbym wam zaprezentować działanie programu anty plagiat
Jest to program przeznaczony na komputery z systemem Windows który umożliwia dokładne sprawdzanie różnego rodzaju tekstów czy nie zostały wykorzystane na innych stronach internetowych.
Programem można sprawdzać dowolną ilość tekstów zarówno mogą to być artykuły, prace dyplomowe.
Wyszukane zdania które są plagiatem program podkreśla na czerwono i podaje linka gdzie znaleziono plagiat oraz całkowity procent splagiatowanych tekstów.
Zapraszam do obejrzenia filmiku

youtube com/watch?v=TWxQZrZMU2U

więcej o programie oraz pełną wersje można zakupić na stronie
antyplagiat net
albo krócej jak np.Jeśli ktoś potrzebuje sprawdzić plagiat tekstu polecam stronę antyplagiat net
Chciałbym wam zaprezentować działanie programu anty plagiat
Jest to program przeznaczony na komputery z systemem Windows który umożliwia dokładne sprawdzanie różnego rodzaju tekstów czy nie zostały wykorzystane na innych stronach internetowych.
Poprawa plagiatu
2016-09-21 18:53 0%
11

Poprawa plagiatu

odpowiedziano ponad rok temu przez Poprawa plagiatu

Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy.
Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają  stylowi  prac.
Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę.
Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!!
Kontaktpoprawa-plagiatu@wp.pl

2016-09-27 16:10 0%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez Olka
@poprawa-plagiatu
Tak poprawiacie, że przez Genuino nie przechodzi i pokazuje plagiat....
2016-10-03 21:42 0%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez poprawa-plagiatu
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić, redaguję tekst i pomagam przy
kompozycji. Możesz spokojnie przelewać na papier swoje myśli nieuczesane. Ubierzemy je potem w zgrabniejsze słowa Jeśli nie jesteś pewien, czy to właśnie tego potrzebujesz.

Napisz do mnie na adres; poprawa-plagiatu@wp.pl
GG 46377435
Szybkość, anonimowość, 100% gwarancja potwierdzona raportem.
2017-12-12 23:56 0%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez Ania
Polecam antyplagiat.org, najtańszy i najlepszy
anty-plagiat
2018-05-06 10:55 0%
15

anty-plagiat

odpowiedziano ponad rok temu przez kiniatwoja23

Warto używać programu anty-plagiat ze strony www.antyplagiat.net

2020-03-16 12:37 0%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez elliehilton
Dlatego przed przesłaniem jakiejkolwiek treści musisz upewnić się, że jest autentyczna. Zwykle używam program antyplagiatowy online na https://plagiarismsearch.com/pl/
dodaj odpowiedź