najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Moniawww
2016-03-11 08:05 100%

Ból kolan a praca siedząca

rozpoczęty ponad rok temu przez Moniawww

odkąd zaczęłam pracę biurową strasznie bolą mnie stawy, szczególnie kolana: ( ból nasila się w nocy. Jak temu zaradzić?

oceń wątek 2 0 zgłoś do moderacji
klark
2016-03-11 08:34 0%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez klark

A robisz sobie jakieś przerwy? Bo nawet pracując w biurze trzeba co jakiś czas zrobić sobie przerwę oraz przejść się po biurze aby nieco rozprostować kosci Jest to również dobre dla twojego kręgosłupa.

Najlepiej poczytaj sobie ten artykuł
http://www.postawnaswoim.pl/kariera/praca-siedzaca/

Jest tutaj artykuł o tym jak uniknąć bólu pleców w pozycji siedzącej. 

odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
Jak sobie radzić z bólem kolan w pracy siedzącej
2016-06-08 11:44 33%
2

Jak sobie radzić z bólem kolan w pracy siedzącej

odpowiedziano ponad rok temu przez Care Solutions

Przy bólu kolan w pracy ulgą będzie na pewno krótka przerwa- od 1 do 5 min. w trakcie każdej godziny (oczywiscie, jeśli masz możliwość). Ten czas wykorzystaj chociażby na odebranie tradycyjnej poczty, wykonanie telefonu czy po prostu zrobienie sobie kawy. Tak długotrwałe przebywanie w jednej pozycji jest niebezpieczne dla stawów. Przybieraj więc różne pozycje. Pomocna będzie także zmiana diety na tę bogatą w ryby, szpinak czy przyprawy indyjskie- te produkty posiadają kwasy omega-3, luteinę oraz mają działanie przeciwzapalne łagodzące ból kolan.

Więcej informacji na temat zdrowia w pracy znajdziesz tutaj-http://caresolutions.pl/

Care Solutions- corporate welness, profilaktyka zdrowotna, rehabilitacja w pracy 

odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
hubir2
2016-11-15 15:38 0%
3

fizjoterapia?

odpowiedziano ponad rok temu przez hubir2

Ja chodziłem do fizjoterapeuty raz w miesiącu i po jakimś czasie przeszło. A że mieszkałem wtedy w Krakowie to bardzo mi pomogli w http://rehapro.com.pl/. Ból kolan to objaw, który pojawia się kiedy zaczynamy pracować przy biurku, z czasem powinien ustąpić, jednak ta pierwsza faza jest rzeczywiście bolesna. 

odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź