najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2015-01-13 14:00 88%

Był pijany i prowadził auto. Zatrzymany dzięki innemu kierowcy

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Kilka dni temu, gdy za oknem panowała aura zimowa, jeden z kierowców zauważył jadące przed nim auto z prędkością… 20-25 km/h. Nie byłoby w tym nic dziwnego (silne opady śniegu) gdyby nie fakt, że samochód “tańczył” na ulicy od krawężnika do krawężnika. Kierowca postanowił zadzwonić na policję.

Pogoda za oknem zmienia się z dnia na dzień. Jednego wieczoru mamy silne opady śniegu, następnego termometry wskazują ponad 7 stopni. W takich warunkach skupienie za kierownicą musi być na najwyższym poziomie. Nigdy nie wiemy kiedy zaskoczą nas opady śniegu.

Kilka dni temu zima przypomniała o sobie przynosząc obfite opady śniegu. W kilkanaście minut ulice zrobiły się białe i bardzo śliskie. O kolizję było nietrudno, droga hamowania pojazdu znacznie się wydłużyła. W pewnym momencie na ulicy Bema jeden z kierowców zauważył przed sobą samochód osobowy marki Daewoo, które jechało z prędkością maksymalnie 20-25 km/h. Nie było w tym nic dziwnego - niektórzy kierowcy decydują się nie zmieniać ogumienia na zimowe, czego efekty widzimy później.

Daewoo skręciło z Bema w prawo, w kierunku stadionu Olimpii. Kierujący pojazdem wyraźnie nie panował nad autem. Daewoo krążyło od jednego do drugiego krawężnika. Kierowca nie mógł określić środka jezdni.

Kierowca jadący za nim postanowił zadzwonić na policję. Patrol zatrzymał daewoo do kontroli na ulicy Piłsudskiego. Okazało się, że kierujący w tak niesprzyjających warunkach prowadził auto po spożyciu alkoholu. Został przetransportowany na komendę policji celem dokładnego zbadania alkomatem stacjonarnym. Warto wspomnieć również o tym, że w daewoo znajdowała się jeszcze jedna osoba, pasażerka, która jechała z pijanym kierowcą.

Co mogłoby się wydarzyć, gdyby nie postawa jednego z kierowców? Nie wiadomo. Faktem jest, że pijany kierowca na śliskiej nawierzchni mógłby nie zdążyć zareagować zbyt wcześnie gdyby np. na pasach pojawił się pieszy. Mogło dojść do tragedii. Dzięki jednemu telefonowi tej nocy uniknięto tragedii.

oceń wątek 14 2 zgłoś do moderacji
2015-01-13 14:26 75%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez xyzzyx
kto z redakcji sprzedał? Pochwalam sprzedawanie pijanych za kółkiem :)
odpowiedz oceń post 9 3 zgłoś do moderacji
2015-01-13 18:16 75%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez rewelka
To o nie sprzedaż chodzi a o bezpieczeństwo innych użytkowników drgi chodzi. Szkoda że pasażer nie miał odwagi zafzwonić na policję
odpowiedz oceń post 9 3 zgłoś do moderacji
2015-01-13 20:07 44%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Edek.
Niezły z niego zawodnik był, skoro mając poniżej 0,5 promila jechał od krawężnika do krawężnika (wg artykułu był "po spożyciu alkoholu"). Albo ktoś podkoloryzował historię żeby było ciekawiej, albo redaktor nieodpowiednio opisał stan kierowcy.
odpowiedz oceń post 4 5 zgłoś do moderacji
2015-01-13 23:07 43%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez pampi - ZAWADA
Powiem TAK jakby idiota sam się rozwalił o drzewo to g... by mnie to obchodziło , życie pasażera też , bo pewnie wiedział i widział jak " kierowca " jedzie . Ale niestety prze z takiego człowieka Ktoś może nie doczekać się powrotu osoby bliskiej , ukochanej do domu . A jaki zazwyczaj sprawca dostaje wyrok w polskim sadzie za wypadek , wiadomo . Czasami odnoszę wrażenie , że w kraju rządzącym przez PO, jest ciche przyzwolenie na ...... niech będzie , że taki stan rzeczy .
odpowiedz oceń post 3 4 zgłoś do moderacji
2015-01-14 07:45 17%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Pis
Pampi zawada po ch-j wtrącasz w swoje wypociny POLITYKę mądrze pisałeś do chwili a póżniej wszystko spie..łeś
odpowiedz oceń post 1 5 zgłoś do moderacji
2015-01-14 21:59 0%
6
odpowiedziano ponad rok temu przez pampi - ZAWADA
Jak Ci wiadomo jestem apolityczny co mnie obchodzi " bagno " ? ( aczkolwiek na czerwone zawsze byłem i jestem bardzo ale to bardzo uczulony ) . Natomiast... interesują mnie, postawy pseudo samorządowców, społeczników i parlamentarzystów a czasami " dziwnych " z niedorzecznymi tematami , dziennikarzy . POzdrawiam ,
oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2015-01-14 09:09 25%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez żegnajpamelo
językowo cienizna
odpowiedz oceń post 1 3 zgłoś do moderacji
2015-01-14 10:06 0%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez asad
Elblag24, to co czytam, to dla mnie jakaś abstrakcja jest, czy wy tam nie macie osób słuchających ze zrozumieniem o tym, o czym będą pisać i czytających ze zrozumieniem zanim to co jest napisane zostanie na dobre wprowadzony w "eter"?
odpowiedz oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2015-01-14 18:44 14%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez adasd
No zapewne jadąc 20km/h jak by nawet kogoś trącił to szczątki auta wylądowały by pod ratuszem? śmiech na sali jedyne zagrożenie jakie w tej sytuacji widzę to trzeźwy kierowca który nie dostosował prędkości do warunków jazdy czyli "Pan porządny obywatel" który jedzie na trzeźwo ale zamiast 50km/h zapier***a 120km/h i wtedy by było wszystko ok. Popatrzcie się ludzie na to co się dzieje i się zastanówcie facet miał 0.5 promila i zapewne mu prawko zabiorą pomimo tego że jechał wolniej niż niektórzy chodzą a idzie tu tylko o to aby policja sobie do wypłaty dorobiła, większość wypadków jest spowodowana nie nadużyciem alkoholu lecz ZBYT MOCNYM DEPTANIEM PEDAŁU GAZU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i brakiem wyobraźni!!!!
odpowiedz oceń post 1 6 zgłoś do moderacji
2015-01-14 22:03 33%
10
odpowiedziano ponad rok temu przez szok
O mój Boże, oby na drogach było mniej podobnych do Ciebie. Wtedy mam większą szansę, że wrócę z trasy praca-dom cały i zdrowy i znów przytulę córkę. W innym przypadku z trasy może mnie zabrać Dębica. Lecz się człowieku i pomyśl o innych.
oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2015-01-18 10:45 93%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez jan stokłosa
A może tak poprosić policję do kępniewa tu piją pod sklepem i jeżdżą a niektórzy bez prawka.I nikt nie robi z tego sensacji.
odpowiedz oceń post 25 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź