najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2013-07-03 21:45 85%

Cała prawda o Jerzym Wilku? Sensacyjne nagranie w internecie

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Dotarliśmy do sensacyjnego nagrania zamieszczonego w serwisie youtube.pl. Słychać na nim wyraźnie, że Jerzy Wilk (PiS) mówi o finansowaniu referendum w Elblągu, którego celem nie było dobro miasta, ale przejęcie władzy przez PiS, krytykuje Wolny Elbląg, mówiąc o działaczach "wszy i gnidy", przyznaje, że ma prywatną, czarną listę osób. Przeklina i wygraża odwetem przeciwnikom politycznym. Materiał zawiera wulgarne treści. Poznajcie prawdziwe oblicze Jerzego Wilka.

Cel referendum „wypier…. tych z Platformy i przejąć władzę na 5 lat”. „Idę tam na 5 lat”. Jerzy Wilk przyznaje, że referendum było politycznym zamachem na wybraną demokratycznie władzę. Prawo i Sprawiedliwość dogadało się z Ruchem Palikota w tej sprawie: „ile razem kaw wypiliśmy”. Jerzy Wilk: „Mamy wspólny cel wypier….Nowaczyka, tak?”. Dostało się Rafałowi Maszce (przewodniczący Ruchu Palikota) za chodzenie w koszulce „Przepraszam za PiS”. „A co ja takiego kur…a zrobiłem” – pyta się Wilk. „O tę ulotkę mu chodzi”? O PiS i Ruchu Palikota – „Nieoficjalny wspólny front”.

Z nagrania też wynika, że działania grupy referendalnej…finansowało Prawo i Sprawiedliwość! Choć podczas debaty w Telewizji Olsztyn, Wilk wyparł się związków z finansowaniem kampanii grupy referendalnej – kłamał. Jerzy Wilk informuje też, że zaatakuje Lecha Kraśniańskiego przynależnością do Samoobrony, jeśli nie będzie mu posłuszny. Wpisy o ELSIN-ie? Zwolniony przez Wilka pracownik „mści się na nim”. „Zwolniłem go a Oni wzięli go na listę”. O KWW „Wolny Elbląg”: „różne tam gnidy, wszy…”. O Lechu Kraśniańskim Wilk mówi: „Później to w dupie mam, nie będę chciał gościowi nawet ręki podać”.

Jerzy Wilk jest mściwy, mówi, że ma „swoją prywatną, czarną listę”. Na niej jest Bajczyk i już w 2004 r. Wilk mu sugerował…aby się wyprowadził z Elbląga. „Kraśniański też chce na tą prywatną listę trafić?”. Jerzy Wilk mówi, że namawiał osoby związane z Wolnym Elblągiem na start ze wspólnej listy Prawa i Sprawiedliwości” – „to nie tak miało być”. Jerzy Wilk podkreśla, że nie będzie oglądał się na centralne władze Prawa i Sprawiedliwości i prezesa Jarosława Kaczyńskiego. Zrobi to, co będzie chciał. O referendum: „wszyscy nas łączyli z tym, My się wypieraliśmy ale po cichu opracowywaliśmy strategię”. „Zrobiliśmy razem referendum”. „Cel był jeden, wypier…tych z Platformy”.

A więc Jerzy Wilk wspierając referendum nie kierował się dobrem miasta i mieszkańców, ale po prostu nienawiścią do Platformy Obywatelskiej. Jerzy Wilk przyznaje też, że „wspólnie ganiali ich za te ulotki”. Kandydat na prezydenta z PiS przyznaje, że to Prawo i Sprawiedliwość nakręciło i zapłaciło za spot zachęcający do udziału w referendum: „My za niego zapłaciliśmy, a autorstwo przypisał sobie Kazimierz Falkiewicz”, „my Mu kampanię wyborczą zrobiliśmy”, „dwa tysiaki wyłożyliśmy, aby Falkiewiczowi zrobić kampanię”. „My to zrobiliśmy, my za to zapłaciliśmy. On sobie przypisał”. Jerzy Wilk dodaje, jaki był cel referendum: „…robiliśmy to w jednym celu… żeby wypier…Nowaczyka”. Jerzy Wilk mówi, że z Elżbietą Gelert ma dobre kontakty, ale nie może jej darować, że na listy wyborcze PO „wpuściła” odwołanych radnych Platformy. O Marii Koseckiej (radna PO) Wilk mówi: „w dupę powinna mnie pocałować…”. Jerzy Wilk: „W tej chwili jest taka ogromna szansa, aby to wziąć.

A wtedy ja idę nie na rok tylko na pięć lat”. O Gelert: „Jeśli wejdzie Gelertowa zamiast Nowaczyka to w piździet możemy plunąć sobie, że to robiliśmy…”. Jerzy Wilk również pomawia Elżbietę Gelert. Zarzuca kandydatce na prezydenta z PO różne „machlojki”.

oceń wątek 140 25 zgłoś do moderacji
2013-07-04 10:36 50%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Wolne Media
Przeczytałem wszystkie komenty i jestem przerażony . Piękny elektorat ma PIS. Fanatycy...do was naprawdę nic nie dociera. Ktoś wam pluje w twarz,a wy mówicie że kropi . Jesteście dla swojego wodza niczym,rozumiecie NICZYM! Wszystko tak ustawione,2 miliony młodych wyjechało reszta z czołem przy ziemi chce przeżyć . Tylko starcy i fanatycy z jedną nogą w grobie decydują o losach tego kraju. To straszne. Czemu jak jesteście tacy zatroskani o losy Polski-Elblaga nie głosowaliście na Bezpartyjne Ruchy Obywatelskie ? No czemu ?
odpowiedz oceń post 16 16 zgłoś do moderacji
2013-07-04 10:41 58%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez like
teraz widać jaki jest syf w Elblągu i dobrze że nagrali tę rozmowę coś mi się zdaje że to jeszcze wzmocni Wilka hah uśmiałam się jak nigdy
odpowiedz oceń post 14 10 zgłoś do moderacji
2013-07-04 10:51 47%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez WolnyElblag
Jerzy Wilk to jedyna osoba która może jakoś podziałać na elbląg, więc przestańcie działać przeciw niemu bo robicie sami sobie krzywdę
odpowiedz oceń post 18 20 zgłoś do moderacji
2013-07-05 08:09 33%
4
odpowiedziano ponad rok temu przez gh
"jakoś podziałać",dobrze napisałeś.Chyba wiadomo,jak
oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2013-07-04 10:52 70%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Maciek Centrum
Wolne media-bo mieszkaja same bezmozgi tutaj, nic niemysla Widza tylko czarne i biale a juz innych kolorow to nie. (dobra rpzepraszam niechce uogolniac, nie wszyscy ale znaaaczna czesc) ja juz niemam sily patrzec na to co sie dzieje tu. Kolejny filmik ktory jest gra politycza,a do tego slysze wyraznie ze strasznie pociete i poklejone jak sie chce, duzo rzeczy moglo nas ominac. Jestem zdania ze trzeba posprzatac "olimp".
odpowiedz oceń post 7 3 zgłoś do moderacji
2013-07-04 10:57 50%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez Antek
Jak zwykle prymitywne platformerskie zagranie - taki materiał można zmontować bez większych trudności. Panie Jerzy, proszę się nie dawać!
odpowiedz oceń post 14 14 zgłoś do moderacji
2013-07-04 11:00 0%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez Mario
Co jest złego w tych taśmach? Wilk pokazał że ma jaja i mówi wprost co sądzi o tej sitwie!
odpowiedz oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2013-07-04 11:00 65%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez robocop
Jak widać Elbląg na dobre wkroczył do wielkiej polityki :( Szkoda, że wykorzystuje się takie metody do walki z uczciwymi i ukrywania realnych problemów. Nic gorszego niż rządy PO naszemu miastu się już nie przytrafi przez 100 lat. Proszę się nie przejmować Panie Jerzy tym obrzucaniem błotem, uczciwi obywatele i tak na Pana zagłosują!
odpowiedz oceń post 17 9 zgłoś do moderacji
2013-07-04 11:01 76%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez Fan Gumisia
Ciekaw jestem dziś opinii Kraśniańskiego i Falkiewicza na temat Wilka po tym jak ich ładnie i czule po chrześcijańsku nazwał......dodając, że nie poda im ręki.
odpowiedz oceń post 16 5 zgłoś do moderacji
2013-07-04 11:13 42%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez Maciek Centrum
Powiem tak, z 2 zlego tez wybral bym tego przekreciarza, juz mam dosc PO, co nie znaczy ze niemam dosc PIS. Mysle ze wiekszosc tak ma. Tylko wlasnie nie rozumiem dlaczego zawsze jest walka TYLKO miedzy tymi 2 partiami, no cos mi tu niepasuje, albo z ludzmi jest cos nie tak, albo jak juz pisalem przekretasy na stolku urzedowym. W kazdym razie ja nie bede wybierac ani 1 ani 2 i mam gdzies czy beda krzyczec ze w takim razie niemam prawa oceniac kto jak rzadzi, mam prawo bo jestem z tego miasta i ch*j, nie glosuje bo nikt nie jest warty mojego glosu, najchetniej wzialbym gnata i wzial ich na sad ostateczny i zeby sobie do wladzy doszli jacys bezpartyjni, a trudno niech sie nachapia szaraki moze by zmniejszylo sie zjawisko patologii w tym miescie gdyby ludzie mieli hajs, a moze i szaraki by cos ruszyli dupskiem bo wiedza jka jest cienko. Pozdrawiam wszystkich ogarnietych.
odpowiedz oceń post 5 7 zgłoś do moderacji
2013-07-04 11:21 60%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez Wyborca
No widać PO gadała na PiS o podsłuchach i tym podobnych, a sami jeszcze gorsi są. Jeśli to nawet nie jest spreparowane to i tak on nic tam takiego nie gada. To jest polityka, a to brudny zawód. To, że PiS płacił za referendum to chyba dobrze, bo świadczy o tym, że nie łoili bezpośrednio kasy np. z miasta, albo od jakiegoś prywaciarza tylko ze swojej partyjnej kasy. Dziwne, że dwa dni przed wyborami nagle taka nowina. Już Wyborcza to podchwyciła i będzie pewnie news dnia, bo można walić w PiS.
odpowiedz oceń post 15 10 zgłoś do moderacji
2013-07-04 11:26 69%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez Mateusz Zawada
I co w tym takiego co oburza?? Ma 100% racji, celem było wypieprzenie Nowaczyka. To że przeklina - to wiadomo ja też w prywatnych rozmowach przeklinam czasem jak się zdenerwuję, a że jakiś "dobry" człowiek nagrał to już inna sprawa. Pan Wilk sam przyznaje, że ludzie poszli na referendum odwołać też radę miasta, a znowu w radzie sa te same osoby z PO. Ludzka głupota niema granic. Ja teraz już jestem pewny 100% że zagłosuję na niego w najbliższych wyborach.
odpowiedz oceń post 24 11 zgłoś do moderacji
2013-07-04 11:35 64%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez Romana
NAJNOWSZE ODKRYCIE niezależnych dziennikarzy!!! Dlaczego PO jest ulubioną polską partią Grupy Bildenberg. Wywiad z przewodniczącym organizacji pozarządowej w którym mowa o nowym rozmieszczeniu sił w polityce polskiej i globalnej. Film stawia następujące pytania: Dlaczego globaliści wspierają Tuska? Kim jest tajemnicza postać tworząca program PO? Czy Polska jest nadal demokracją? Czy Biblia mówi o Nowym Porządku Świata zapowiadanym przez tajne agendy rządzące światem?Niewidzialny szef PO Dlaczego Globaliści chcą Tuska Niewidzialny szef PO Dlaczego Globaliści chcą Tuskahttps://www.youtube.com/watch?v=JzXxn2Rl7ro
odpowiedz oceń post 16 9 zgłoś do moderacji
2013-07-04 11:46 73%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez GRZEGORZ
NIE JESTEM Z ELBLĄGA BA NAWET Z TEGO WOJEWÓDZTWA WIĘC MOGĘ STWIERDZIĆ OBIEKTYWNIE, ŻE NIE ROZUMIEM MIESZKAŃCÓW KTÓRZY CHCĄ WYBRAĆ OSOBĘ Z TEJ SAMEJ PARTII CO ODWOŁANY PREZYDENT, PRZECIEŻ TO ŻADNA ZMIANA LECZ ZAMIANA. SZKODA CZASU, PIENIĘDZY I ZAWRACANIA GŁOWY LUDZIOM. PRZYSŁOWIE MÓWI MĄDRY POLAK PO SZKODZIE, W TYM PRZYPADKU PRZED I PO GŁUPI.
odpowiedz oceń post 27 10 zgłoś do moderacji
2013-07-04 11:48 66%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez Elblazanin10
I słusznie, nie bardzo widzę gdzie jest problem. Ktoś chyba się przestraszył i sięga po chwyty poniżej pasa, próbując wywołać histerię. Wiadomo, że celem wyborów jest przejęcie władzy i "wypieprzenie" tej drugiej strony, tym bardziej jeżeli nie pokazała zupełnie nic.
odpowiedz oceń post 21 11 zgłoś do moderacji
2013-07-04 12:00 57%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez Wojtas
trzeba dobrze odsłuchać i wcale tego nie potępiam ide glosowac na Wilka
odpowiedz oceń post 24 18 zgłoś do moderacji
2013-07-04 12:04 20%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez efman
cała prawda o kłamcach
https://www.youtube.com/ (dop. redakcji: wycięto link do spotu wyborczego PIS). Materiały wyborcze proszę zamawiać na podstronie reklama).
odpowiedz oceń post 1 4 zgłoś do moderacji
2013-07-04 12:05 68%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez Hulululu
Ameryki nie odkryli. 98% ludzi biorących udział w referendum chciało wypiep*** Nowaczyka. wielka mi tajemnica. A co miał mówić? Oj biedny Grześ, mógł przeprosić i byłoby po sprawie.... Wszysycy również dobrze wiedzą, że głupotą jest ponowne wsadzanie na stołki w Radzie tych samych ludzi. Wielka mi tajemnica. A jeśli oburza Was ton rozmowy i liczne "przecinki" to widocznie mało słyszeliście.... mnie już to nie dziwi.
odpowiedz oceń post 21 10 zgłoś do moderacji
2013-07-04 12:17 51%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez KURA DOMOWA
Dlaczego elblążanie bardziej traktują ww. opisane wydarzenie jako efekt spiskowych teorii, zamiast zastanowić się, czy człowiek posługujący się rynsztokowym językiem jest odpowiedni do pełnienia władzy w Elblągu. Nienawiść i zawiść zabiły w elblążanach przyzwoitość i szacunek dla języka ojczystego.
odpowiedz oceń post 20 19 zgłoś do moderacji
2013-07-04 13:51 60%
20
odpowiedziano ponad rok temu przez Luckymag
Bo lepiej usłyszeć brzydkie słowo z ust prezydenta niż własne słowa usłyszeć na YouTube. UBeckie metody PO zasługują na pokazanie PO czeronej kartki. Elbląska Wotergate nie skończy się pewnie tak jak amerykańska (zniknięciem PO z atlasu politycznego Polski) ale przynajmniej w Elblągu ludzie nie dadzą sie (mam nadzieję) zmanipulować.
oceń post 15 10 zgłoś do moderacji
2013-07-04 15:54 50%
21
odpowiedziano ponad rok temu przez KURA DOMOWA
Luckymag: powinno być Wattergate, skoro już szermujesz takimi argumentami. Dobrze przynajmniej, że wiesz, gdzie dzwonią, a szkoda, że ci rynsztokowy język nie przeszkadza w kampanii politycznej.
oceń post 4 4 zgłoś do moderacji
2013-07-04 13:47 37%
22

odpowiedziano ponad rok temu przez PIS TO DNO
To są właśnie "chrześcijanie" z PIS-u. Każdy byle nie te cwaniaki.
odpowiedz oceń post 13 22 zgłoś do moderacji
2013-07-04 13:57 62%
23

odpowiedziano ponad rok temu przez olaf
kulwa oderwać peowskie dupy od koryta to mission impossibile
odpowiedz oceń post 18 11 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź