najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2013-07-03 21:45 85%

Cała prawda o Jerzym Wilku? Sensacyjne nagranie w internecie

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Dotarliśmy do sensacyjnego nagrania zamieszczonego w serwisie youtube.pl. Słychać na nim wyraźnie, że Jerzy Wilk (PiS) mówi o finansowaniu referendum w Elblągu, którego celem nie było dobro miasta, ale przejęcie władzy przez PiS, krytykuje Wolny Elbląg, mówiąc o działaczach "wszy i gnidy", przyznaje, że ma prywatną, czarną listę osób. Przeklina i wygraża odwetem przeciwnikom politycznym. Materiał zawiera wulgarne treści. Poznajcie prawdziwe oblicze Jerzego Wilka.

Cel referendum „wypier…. tych z Platformy i przejąć władzę na 5 lat”. „Idę tam na 5 lat”. Jerzy Wilk przyznaje, że referendum było politycznym zamachem na wybraną demokratycznie władzę. Prawo i Sprawiedliwość dogadało się z Ruchem Palikota w tej sprawie: „ile razem kaw wypiliśmy”. Jerzy Wilk: „Mamy wspólny cel wypier….Nowaczyka, tak?”. Dostało się Rafałowi Maszce (przewodniczący Ruchu Palikota) za chodzenie w koszulce „Przepraszam za PiS”. „A co ja takiego kur…a zrobiłem” – pyta się Wilk. „O tę ulotkę mu chodzi”? O PiS i Ruchu Palikota – „Nieoficjalny wspólny front”.

Z nagrania też wynika, że działania grupy referendalnej…finansowało Prawo i Sprawiedliwość! Choć podczas debaty w Telewizji Olsztyn, Wilk wyparł się związków z finansowaniem kampanii grupy referendalnej – kłamał. Jerzy Wilk informuje też, że zaatakuje Lecha Kraśniańskiego przynależnością do Samoobrony, jeśli nie będzie mu posłuszny. Wpisy o ELSIN-ie? Zwolniony przez Wilka pracownik „mści się na nim”. „Zwolniłem go a Oni wzięli go na listę”. O KWW „Wolny Elbląg”: „różne tam gnidy, wszy…”. O Lechu Kraśniańskim Wilk mówi: „Później to w dupie mam, nie będę chciał gościowi nawet ręki podać”.

Jerzy Wilk jest mściwy, mówi, że ma „swoją prywatną, czarną listę”. Na niej jest Bajczyk i już w 2004 r. Wilk mu sugerował…aby się wyprowadził z Elbląga. „Kraśniański też chce na tą prywatną listę trafić?”. Jerzy Wilk mówi, że namawiał osoby związane z Wolnym Elblągiem na start ze wspólnej listy Prawa i Sprawiedliwości” – „to nie tak miało być”. Jerzy Wilk podkreśla, że nie będzie oglądał się na centralne władze Prawa i Sprawiedliwości i prezesa Jarosława Kaczyńskiego. Zrobi to, co będzie chciał. O referendum: „wszyscy nas łączyli z tym, My się wypieraliśmy ale po cichu opracowywaliśmy strategię”. „Zrobiliśmy razem referendum”. „Cel był jeden, wypier…tych z Platformy”.

A więc Jerzy Wilk wspierając referendum nie kierował się dobrem miasta i mieszkańców, ale po prostu nienawiścią do Platformy Obywatelskiej. Jerzy Wilk przyznaje też, że „wspólnie ganiali ich za te ulotki”. Kandydat na prezydenta z PiS przyznaje, że to Prawo i Sprawiedliwość nakręciło i zapłaciło za spot zachęcający do udziału w referendum: „My za niego zapłaciliśmy, a autorstwo przypisał sobie Kazimierz Falkiewicz”, „my Mu kampanię wyborczą zrobiliśmy”, „dwa tysiaki wyłożyliśmy, aby Falkiewiczowi zrobić kampanię”. „My to zrobiliśmy, my za to zapłaciliśmy. On sobie przypisał”. Jerzy Wilk dodaje, jaki był cel referendum: „…robiliśmy to w jednym celu… żeby wypier…Nowaczyka”. Jerzy Wilk mówi, że z Elżbietą Gelert ma dobre kontakty, ale nie może jej darować, że na listy wyborcze PO „wpuściła” odwołanych radnych Platformy. O Marii Koseckiej (radna PO) Wilk mówi: „w dupę powinna mnie pocałować…”. Jerzy Wilk: „W tej chwili jest taka ogromna szansa, aby to wziąć.

A wtedy ja idę nie na rok tylko na pięć lat”. O Gelert: „Jeśli wejdzie Gelertowa zamiast Nowaczyka to w piździet możemy plunąć sobie, że to robiliśmy…”. Jerzy Wilk również pomawia Elżbietę Gelert. Zarzuca kandydatce na prezydenta z PO różne „machlojki”.

oceń wątek 140 25 zgłoś do moderacji
2013-07-04 23:51 50%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez ckgd2
już od niepamiętnych czasów widzę plakaty z tym panem na prezydenta i jakoś ciężko mu idzie; tyle w urzędzie siedzi... co jest Jego zasługą? jak wpłynął na losy miasta przez te lata? zrobił coś czy nic(chodzi mi o działania i pomysły indywidualne a nie czyjeś)? z jakich partii kiedyś startował? .... nie ze złośliwości pytam tylko z ciekawości, bo dostaje ulotki z info czego to kandydaci nie zrobią a jeszcze nie widziałam takiej, co do tej pory zrobili dla miasta :( ..jak dla mnie Wilk to człowiek uparty i tylko tyle moge o Nim powiedzieć, bo jakby mnie nie wybrali w wyborach to bym sobie dala spokój
odpowiedz oceń post 6 6 zgłoś do moderacji
2013-07-05 06:33 21%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez ORCIO7
CAŁA PRAWDA O PO

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/weszla-w-zycie-ustawa-o-srodkach-przymusu-bezposre,1,5533869,wiadomosc.html
odpowiedz oceń post 3 11 zgłoś do moderacji
2013-07-05 09:33 38%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez wyborca
Elblążanie pokażmy, że dla nas Elbląg jest najważniejszy! Wybierzmy prezydenta, którego nie będziemy musieli się wstydzić! Głosujmy na Elżbietę Gelert, bo to kompetentna osoba, z odpowiednim doświadczeniem i kobieta o wysokiej kulturze osobistej. Wilk to zaprzeczenie tych cech.
odpowiedz oceń post 8 13 zgłoś do moderacji
2013-07-05 10:59 30%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez rem
dziennikarze znow ameryke odkryli. Mysleliscie ze w Elblagu chodzilo o dobro miast i mieszkancow??? dobre sobie. pewnie ze za tym stali przeciwnicy PO, bo zobaczyli slabosc Nowaczyka, który rozwalając stary układ w miescie, tworzyl nowy bez informowania mieszkancow o tym. byłem mieszkancem elblaga i wiem ze jeżeli wygra Wilk, to nic się tam nie zmieni, jeżeli Gelert to może, bo będzie musiala przez rok pokazac ze cos zrobila, a Wilk przez najbliższy rok będzie jechal na wytykaniu bledow Nowaczykowi. Elblazanie zycze wam powodzenia. p.s. wlasnie malbork wstrzymal budowę aquaparku z braku kasy, gdzie oni by na tym na pewno zarobili, a wy m.in. odwolaliscie za to Nowaczyka :)
odpowiedz oceń post 3 7 zgłoś do moderacji
2013-07-05 11:00 25%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez TaSol
Jak wynika z nagrań, to Pan Wilk dużo wie o przekrętach w UM i nie tylko, to ja się pytam gdzie są doniesienia do prokuratury "w sprawie" lub "przeciwko" ?
Błazenada. Wyborcy - ochrońcie to miasto przed Panem Wilkiem. Dla naszego dobra.
odpowiedz oceń post 5 15 zgłoś do moderacji
2013-07-05 11:15 63%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez OKO
Dobrze przesłuchaliście tę "taśmę"? Przecież tu wyraźnie "słychać" że lody kręciła Platforma a ten Wilk wsadził kij w ich szprychy! I bardzo dobrze!
odpowiedz oceń post 17 10 zgłoś do moderacji
2013-07-07 13:31 25%
7
odpowiedziano ponad rok temu przez pl
Tak jasne yhhym gardzi wszystkimi i chce po prostu do władzy się dorwać a jak on nawet tego ELSIN-u nie umiał zarządzać to co mu do miasta?!
oceń post 1 3 zgłoś do moderacji
2013-07-05 11:31 38%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez TJ
TO WYPUŚCILI SAMI ZAINTERESOWANI. SZTUKĘ OBŁUDY KŁAMSTWA I WSZELAKIEGO PLUGASTWA OPANOWALI DO PERFEKCJI NIESTETY O SKUTKACH PRZEKONAĆ SIĘ BĘDĄ MOGLI POLACY DOPIERO PO WYBORACH
I TO NAMACALNIE ( KURS ZŁOTEGO, KARY,PRZEGRANE W SZTRASBURGU ITD ) ALE WTEDY BĘDZIE JUŻ PO PTOKACH I BĘDZIE DRUGA PSEUDO GRECJA ALE BĘDĄ WMAWIAĆ ŻE TO WINA POPRZEDNIKÓW A MY LUD WSZYSTKO ZACZYNAJMY OD NOWA ALE TAK TO JEST U NAS BRAK ZDROWEGO ROZSĄDKU, LICZENIE ZE WSZYSTKO DOSTANIEMY ZA DARMO A TOSIĘ MŚCI
odpowiedz oceń post 5 8 zgłoś do moderacji
2013-07-05 15:04 39%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez z Polski
Mieszkańcy Elbląga są cynicznie wykorzystywani przez Kaczyńskiego. Jarosław teraz twierdzi, że jest Elblążanem. Gdyby to miało mu pomóc w dorwaniu się do koryta, to by mówił, że jest małym marsjaninem. Polska parzy na Elbląg i zastanawia się, czy ludzie w tym mieście wierząc Kaczyńskiemu są aż tak naiwni, czy tylko takich udają? Ładne miasto, za łądne, żeby się skompromitować naiwnością... PO to dno, ale władza PiS to tragedia. Poczytajcie sobie o Warszawie, o stagnacji za rządów Lecha Kaczyńskiego, o tym że Stolica stała się martwym miastem, bez inwestycji, bez koncertów, bez życia. Poadajcie z warszawiakami a włos wam stanie dęba na głowie. I to samo chcecie zgotować własnemu miastu.. to coś strasznego ;.
odpowiedz oceń post 9 14 zgłoś do moderacji
2013-07-05 16:50 39%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez marta
i kto tu jest oszustem ...grunt mu sie pali to na pomoc wezwali szwadrony ,,SOLIDARNOSCI ,, ...BOJOWKI I PRZYSTAWKI PISOWSKIEJ..... po trupach do celu ...wykopac tych pseudo polakow ...Elblag ...dla Elblazan!!!!!!!
odpowiedz oceń post 7 11 zgłoś do moderacji
2013-07-05 20:00 47%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez bede inna
Nie rozumiem głosujących na Gelertową,to chyba nie Ci ludzię którzy dążyli do referendum,bo jeśli to ci to po cholerę te referendum było skoro wybierając Gelertową nic nie zmienimy, zostaną ci sami i ten sam program...taki ciąg dalszy Nowaczyka w babskiej skórze...wolę już Wilczą skórę.Co do Gelert powiem jedno,wyprowadziła szpital z długów bo skubała takich ludzi jak np. ja...z dzieckiem rocznym na oddziale niemowlęcym leżąc dziesięć dni musiałam zapłacić prawie 170 zł,bo wedle ich przepisów nie musiałam z dzieckiem na noc zostawać,ale szpital opieki nad takimi dziećmi nie sprawuje wiec jak bez opieki dziecko miało zostać ,licząc na to ze w tym płaczu w nocy jaśnie ktoraś pielęgniarka zechce się do niego pofatygować?Obiady?masakra,że dla psa bym nie dala,znieczulica totalna,zero zabawek dla dzieci a sale z tv tylko dla wybranych.Oddział nie zabezpieczony przed dziećmi tak jak np drzwi do sali za którymi stoi wanna w plastikowej obudowie a w drzwiach deski przybite na śruby wystające.
odpowiedz oceń post 8 9 zgłoś do moderacji
2013-07-05 21:14 36%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez JOJO
omatko boska !!!! w calej Polsce matki przebywajac w szpitalach na oddziale placa ....placili od zawsze ten pobyt nie byl nigdy oplacany ...powinnismy byc dumni ,ze kobieta potrafila wyprowadzic szpital z dlugow to zaleta a nie wada ...nie raz kady bedzie szukal pomocy ...a Wilk co zrobil przejadl dotacje DLA NIEPELOSPRAWNYCH I ZAKLAD W LIKWIDACJI....teraz zobaczcie jaka ciemnota chce rzadzic ...tu nie chodzi o ludzi ...pomniki czas zaczac budowac .przekonacie sie ...obudzcie sie abyscie nie mosieli sie budzic z reka w PISUARZE ...TO BYLBY WSTYD !!!!!!
odpowiedz oceń post 4 7 zgłoś do moderacji
2013-07-05 21:55 43%
13

jojo...w całej Polsce płacą i owszem ale nie takie stawki jak w tym Elblążkowie i nie w takich warunkach...więc to ty się może obudż.Prawda jest taka ,że głęboko wierzę ,że Wilk wygra,nie widzę w tym nagraniu niczego co by miało zaszkodzić Elblągowi bardziej niż szkodził Nowaczyk i jego drużyna a w niej miedzy innymi Gelertowa.I wolę by rządzący był konretny,niech nawet przeklnie,niech umie plunąć kłamcom i złodziejom w twarz aniżeli jak Nowaczyk i wspomniana owa jego ekipa strzelali mieszkańcom w kolana trzymając broń w białych rękawiczkach.O zasługach Wilka się nie wypowiadaj bo ja widać po twoim komentarzu nie masz o tym bladego pojęcia.Ja nie po to z rodziną byłam za referendum by spowrotem do koryta te same gęby dopuścić.A jak Wilk będzie po wyborach dawał plamę jak Nowaczyk to i na niego referendum się zbierze.Pozdrawiam
odpowiedz oceń post 6 8 zgłoś do moderacji
2013-07-05 21:58 38%
14

poza tym JOJO patrząc na Twoją ortografię to faktycznie pogratulować Gelertowej równych intelektualnie jej wyborców
odpowiedz oceń post 5 8 zgłoś do moderacji
2013-07-05 22:17 47%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez VERSAILLES
Drodzy Elblążanie !!! Bardzo brudna kampania w Waszym mieście to nic nowego. Tak dzieje się w całej Polsce. To,że PO i jego akolici nie oddadzą władzy wiemy wszyscy.To ,że PO stosowało i stosuje podstępne gierki ze Społeczeństwem - wiemy wszyscy,obserwując brudną politykę Tuska przynajmniej od roku 2005.Nie wspominając już o dalszej przeszłości tego zakłamanego zdrajcy Narodu w stylu:".. policzmy głosy..",bądź wygłoszonej opinii,że "..Polska to nie normalność i on/Tusek/ nie ma zamiaru brać na swe barki tego cieżaru.Polska jest mitem.." Mimo to pchał się do polityki.Teraz już wiemy,że prawdopodobnie tylko po to ,by tę naszą Ojczyznę zniewolić, skłócić społeczność - przyznam,że to mu się udało. Wracając do niedzielnych wyborów. Trudno mieć zaufanie do p.Gelert, jeśli jest ona propagowana przez PO .Będzie musiała prowadzić politykę określoną prze PO. Społeczność Elbląga wróci więc do punktu wyjścia z przed referenda .Nie zmieni się wiec nic poza zmianą nazwiska. PO, to nie ta klasa co Pi
odpowiedz oceń post 8 9 zgłoś do moderacji
2013-07-05 23:23 30%
16
sama bym lepiej tego nie ujęła :)
oceń post 3 7 zgłoś do moderacji
2013-07-06 21:10 54%
17
odpowiedziano ponad rok temu przez PikPOK
A PiS to za darmo podpłacał Paligłupa i Wolny od Rozumu Elblag? Te same marionetki ten sam system!
oceń post 7 6 zgłoś do moderacji
2013-07-05 23:13 56%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez niepoprawny optymista
bede inna

Co do referendum nie będzie potrzeby za rok wybory to się go uwali jak się w ciągu roku nie wykaże. Tyle czasu to w sam raz aby stwierdzić czy przypadnie nam do gustu.
odpowiedz oceń post 9 7 zgłoś do moderacji
2013-07-05 23:24 44%
19
całkowicie się z Tobą zgadzam :)
oceń post 4 5 zgłoś do moderacji
2013-07-07 14:21 67%
20
odpowiedziano ponad rok temu przez Trzeźwomyślący
W Takim razie po jakiego groma był cały ten cyrk. Trzeba było dac Nowaczykowi dorządzić do konca, a później mu podziękować. Ale uważaliście że tak szkodzi, że nie ma na co czekać. A teraz chcecie łwadzę oddać szkodnikowi i nieudacznikowi, który doprowadził do upadłości dotowaną z PFRONu firmę!
oceń post 8 4 zgłoś do moderacji
2013-07-06 03:19 0%
21

odpowiedziano ponad rok temu przez Sobywatel GD
Mowicie o partiach, mowicie o programach. Mi obojetne jest kto bedzie rzadzil, ale boje sie ludzi ktorzy w prywatnych rozmowach mowia ze ktos ma sie wyprowadzic z elblaga. Mowil to nie bedac prezydentem. Niech zostanie, ale boje sie ze bedzie jak za gomulki. Nie zna ale slyszal wiec bedzie sie mscil. Prezydentem ma byc ktos kto szanuje ludzi nawet tych najmnijeszych.
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2013-07-06 14:30 0%
22

odpowiedziano ponad rok temu przez Ss
Brutalna byla jak wyprodukowal klamliwa ulotke i glupka gral, ze nic nie wie robiac z mieszkancow idiotow. Oszust i kretacz z czarna lista do wendetty
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2013-07-08 09:25 50%
23

odpowiedziano ponad rok temu przez LOLEK
Wilk to prostak, jeśli tak będzie rządził Elblągiem jak się wypowiada to gratuluje. Mówią, im bardziej ciemny naród tym łatwiej nim rządzić PRAWDA.
odpowiedz oceń post 7 7 zgłoś do moderacji
2013-07-08 16:21 0%
24

odpowiedziano ponad rok temu przez antydemot
Elbląg ma coraz więcej demotów: http://demotywatory.pl/4166881/Metalowy-Ochraniacz-na-
odpowiedz oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2013-07-08 17:09 20%
25

odpowiedziano ponad rok temu przez Jackwar
Wybory przegrali a dalej zmontowane nagrania puszczają , choć piszą że były nagrywane na oficjalnym spotkaniu . Przecież to jawne łamanie prawa ale widać się nie boją :) Powinna wkroczyć prokuratura bo pewnie pan Wilk nie wyraził zgody na nagrywanie , montowanie jego wypowiedzi i szkalowanie go . Ciekaw jestem po co montowane są napisy w języku rosyjskim , czyżby chodziło na skierowanie torów na rosyjskie służby specjalne ? Może chodzi o to że Putin to przyjaciel Tuska ? Dziwne to wszystko , powinni to wyjaśnić .
odpowiedz oceń post 1 4 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź