najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Nel Cybulska
2013-05-23 23:20 81%

Całe miasto dyskutuje na temat Kuchennych Rewolucji. Odcinek ze Szprotą już za nami

rozpoczęty ponad rok temu przez Nel Cybulska

Kuchenne Rewolucje, czy może ich brak? Internet zamienił się właśnie w platformę dyskusyjną na temat podsumowania Magdy Gessler, która mimo dużego zaangażowania w przemianę Szproty, nie podpisuje się pod zmianami, jakie proponuje właściciel restauracji.

Było nerwowo, momentami wręcz wulgarnie. Mimo konfliktu pomiędzy właścicielami, czasochłonnego sprzątania i zmiany wystroju, udało się zakończyć rewolucję w dawnej restauracji Viki Lektiko. Po obejrzeniu kolacji zwieńczającej kilkudniową pracę Magdy Gessler oraz pracowników lokalu, mogłoby wydawać się, że obecna Szprota wyszła z sytuacji obronną ręką.

Nikt nie spodziewał się tak negatywnego zakończenia. Magda Gessler przyjeżdżając na wizytę kontrolną zamówiła dania, które podczas kręcenia odcinka wprowadziła do nowego menu. Okazało się jednak, że choć receptura nie uległa zmianie, jakość składników pozostawia wiele do życzenia. Grymas na twarzy liderki wywołały również zaniedbane elementy wystroju, które miały dodawać lokalowi wdzięku.

Swoją dwukrotną wizytę w Elblągu Magda Gessler skwitowała jednym zdaniem: „Ja się niestety nie mogę pod tym podpisać, bo umarłabym ze wstydu.”

Podobno telewizja kłamie. Czy uwierzymy w obraz, który przedstawiła nam stacja TVN? To zależy od nas. Niewątpliwie warto jest poznać dwie strony medalu, aby wystawić obiektywną recenzję. Być może okaże się, że nie taki diabeł straszny, jak go malują.

Jeśli nie oglądałeś Kuchennych Rewolucji z Elbląga, możesz zrobić to TU.

oceń wątek 30 7 zgłoś do moderacji
2013-05-23 23:31 43%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez BiG
Ja życzę właścicielowi wielu klientów wiedząc jaki jest przekaz zwłaszcza TVN.
Wina za to co się stało jest nie tylko Pana Kuby. Personelu również, gdyż nie dbała o rzeczy podstawowe: pracę i poszanowanie pracodawcy - chodzi mi o...burdel. A co do "brudno, smrudno k...a" - no cóż. Radom miał chytrą babę, a czy u nas będzie to były kelner ze Szproty ?
odpowiedz oceń post 3 4 zgłoś do moderacji
2013-05-23 23:56 70%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez szutr
ja mu życzę żeby w porę się obudził i zamknął tą, jak sam nazwał "ekskluzywną restaurację na Starówce", zawsze to 8 tysi więcej co miesiąc w kieszeni, spokojnie starczy na kilka fioletowych bucików i koszul ;)
oceń post 7 3 zgłoś do moderacji
naataalciaa88
2013-05-23 23:33 54%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez naataalciaa88
Niby antyreklama lokalu, ale mimo wszystko warto się "chyba" wybrać aby indywidualnie to ocenić ... sama wiem, że TELEWIZJA W 60% "KOLORUJE " ;) Powodzenia dla właściciela ....
odpowiedz oceń post 7 6 zgłoś do moderacji
2013-05-23 23:48 64%
4
odpowiedziano ponad rok temu przez szutr
tja, a ten cały syf to im domalowali podczas montażu materiału
oceń post 7 4 zgłoś do moderacji
2013-05-23 23:45 85%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez szutr
telewizja kłamie ale tego syfu i kompletnej bezradności pana we fioletowych bucikach nawet Hitchcock by nie dał rady wyreżyserować, czasem się zastanawiam co skłania takich ludzi do utopienia góry pieniędzy w czymś na czym się kompletnie nie znają i winą za niepowodzenia obarczają innych, "pieniądze to nie wszystko" ;)
odpowiedz oceń post 11 2 zgłoś do moderacji
2013-05-23 23:59 63%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez zarlok
facet nie nadaje sie na szefa, przynajmniej tak to wynika z materialu filmowego, zbyt spoufala sie z podwladnymi. Zupelnie inny ten z Wiarusa, szkoda, ze nie chce tego pociagnac. Podstawa to pogonic tego miglanca zza baru, ktory de facto szefuje knajpie. Cale zlo to on. Szkoda, bo wygladalo obiecujaco, a teraz chyba bedzie ciezko przetrwac.
odpowiedz oceń post 5 3 zgłoś do moderacji
2013-05-24 00:01 75%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez Kapitan Bomba
Gość (Jakub) jest żenujący. Syf jaki był na kuchni, podejście do gastronomii, oraz ta szansa zmarnowana.... Brak słów na kelnera, na kucharzy z przypadku. Ci Panowie mają jeszcze czelność być w Jury konkursów gastronomicznych w Elblągu dla uczniów. Statków nie ma bo odpadły, szprot nie ma na poczęstunek bo za drogie? Ludzie wylewali frustracje na MG z powodu miernego poczęstunku na promocji a tu się okazało, że winny był tylko syf. Może i telewizja kłamie, ale ludzie mają oczy. Kelner to powinien wypie...lić od razy, już nie ważne co mówi, ale jak mówi. Dykcja zero.
odpowiedz oceń post 9 3 zgłoś do moderacji
ELBLĄSKIE STUDIO TATUAŻU
2013-05-24 00:09 33%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez ?????????
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2013-05-24 00:39 0%
9
odpowiedziano ponad rok temu przez Maja
A was pogrzało z cenzurą???!!!!!
oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2013-05-24 00:38 60%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez Maja
Widocznie poszukiwali targetu dla Wiarusa, a Viki miała pójść na straty i poszła, ale oby się panowie z Wiarusem nie przeliczyli :-)
odpowiedz oceń post 6 4 zgłoś do moderacji
Czech
2013-05-24 07:44 73%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez Czech
A Jakub to pewnie wczoraj oglądał rewolucje i płakał.. Nie dziwie się szwagrowi że go zostawił, bo kto by chciał prowadzic interes z tak słabym ogniwem. Jeżeli dla Pana Jakuba najważniejsze są kolorowe buty, markowe koszule i luksusowe samochody to się nie dziwie, że interes kuleje, gdzie żałuje na dwie nowe patelnie O.o Na początku jeszcze chciałem odwiedzic Szprote, ale po obejrzeniu rewolucji Jakuba zrezygnowałem ze względu na to jakim jest burakiem.
odpowiedz oceń post 11 4 zgłoś do moderacji
2013-05-24 09:12 60%
12
odpowiedziano ponad rok temu przez gosc
zgadzam sie z opinia to czasu emisji chcialem isc z rodzina sprobowac co tam pani Magda przygotowala ale po wczorajszym odcinku stwierdzam ze do zadufanej burakowni z nie jadalnym zarciem tonacym w syfie nie pojde !!!!! kij mu w d u p e !!!!!!!!!!!
oceń post 6 4 zgłoś do moderacji
2013-05-24 07:54 67%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez Andy
Byłem w Szprocie już po Kuchennych... i cóż mogę napisać? Moja noga więcej nie przekroczy progu tej restauracji! Dlaczego? Jedzenie po prostu jest beznadziejne!!! Bez smaku, nie przyprawione, podane byle jak. Co prawda barmana chyba wymienili na młodą dziewczynę, która się starała jak mogła ale w sprawie kucharza i jego wyczynów pewnie nie wiele mogła! Są w El. lepsze miejsca gdzie można smaczniej zjeść! A swoją drogą to po wczorajszej emisji KR to chyba tłoku tam nigdy nie będzie!
odpowiedz oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2013-05-24 07:59 70%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez cdx
szkoda tylko wlasciciela lokalu... a tego tego barmana/kelnera to bym na zbity pysk wyrzucil. 90% potencjalnych klientow omija lokal ze wzgledu na barmana, który jest chamski, niemiły, niesympatyczny, arogancki, wszechwiedzacy stary cep, który najchetniej jeszcze by zbluzgal klientow a wrecz posunal sie do rekoczynow. Takiego wiesniaka dawno nie widzialem, mam nadzieje ze ktos go nauczy pokory i zamknie jego niewyparzona gebe. Rada dla wlasciciela, chcesz miec klientow wywal barmana !!!! Powodzenia
odpowiedz oceń post 7 3 zgłoś do moderacji
2013-05-24 10:37 33%
15
odpowiedziano ponad rok temu przez jaaaaa
Jestem tego samego zdania, nie znalazł sie jeszczce taki kto by pokazał mu gdzie jest jego miejsce. Moze bede pierwsza. Moja rada na kuchnie ze dwie kobiety. A za syf szefowi kuchni po premii. A Pan jak najdalej od garów. Powodzenia:)
oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
Gifas
2013-05-25 13:39 0%
16
odpowiedziano ponad rok temu przez Gifas
Do Faziego to raczej mu sporo brakuje ;p
oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2013-05-24 08:24 64%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez Weterynarz z ruskim kluczem
Najlepszy był ten barman fafluniący jakby mu górna sztuczna szczęka ciągle się wysuwała do przodu a na dolnej miał piasek ze Stegny. Dalej: te schowane w szafce kuchennej zasyfione radio i klosz lampy z którego tłuszcz zmieszany z kurzem kapał na przygotowywane posiłki. A właściciel ? - Przypominał wiejskiego weterynarza, który uparł się naprawić immobilizera w najnowszym ML-u mając do dyspozycji śrubokręt, ruski klucz i kombinerki.
odpowiedz oceń post 7 4 zgłoś do moderacji
2013-05-24 08:36 71%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez romeo
Teraz widać jak działa sanepid w Elblągu wszyscy biorą w łapkę a wszędzie syf, może w końcu ktoś zabierze się za sanepid skoro jak sam właściciel powiedział " byli ale tylko prosili żeby pomalować ściany" czego i tak nie zrobił
odpowiedz oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2013-05-24 09:14 33%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez ulik
no właśnie receptura nie była od MG i dlatego się wkurzyła
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2013-05-24 09:16 50%
20

odpowiedziano ponad rok temu przez gosc
chcialem isc z rodzina na Geslerowej smakolyki ale widzac co tam sie dzieje to sobie odpuszczam jeszcze dzieci mi POTRUJA po materiale stwierdzam syfffff ubustwo tepota zamknac to zanim ktos w szpitalu wyladujeeeeeeeeeeee
odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2013-05-24 09:26 57%
21

odpowiedziano ponad rok temu przez Aa
Jadłam obiady w Wiarusie, obiady na tel. z dostawa do pracy / domu, tanie, porcje średnie, mi tam starcza, miła obsługa, kierowcy równiez na poziomie, PYCHA. Byłam w szoku, że to rodzina. Widać niebo a ziemię w ZARZĄDZANIU. Jeden lokal to przepych a drugi bez zbednych ceregieli na ścianach, a ruch nieadekwatny do bogactwa na ścianach. Pracownika się nie prosi o posprzątanie !! Kelnera też bym wywaliła na 1 miejscu. P. Kuba nie ma predyspozycji do prowadzenia interesu. Swoją drogą gdzie jeszcze w Elblągu Sanepid miał kontrolę? Zadzwonie do Sanepidu i zapytam gdzie można BEZPIECZNIE ZJEŚĆ. Starsze panie na emeryturze maja czyściej w kuchni.
odpowiedz oceń post 4 3 zgłoś do moderacji
2013-05-24 09:55 67%
22
odpowiedziano ponad rok temu przez onka
Ja po obejrzeniu KR też zastanawiam się na tym jak wyglądają kuchnie elbląskich restauracji. Aż strach pomyśleć, że mogło by być podobnie, skoro nasz sanepid tak niewiele wymaga od restauratorów.
oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2013-05-24 09:47 67%
23

odpowiedziano ponad rok temu przez ~~zeta
Chodzę czasem na Starówke do różnych lokali,ale przeraża mnie myśl,że być może wszędzie jest taki brud,masakra! Jak można miec tak niski poziom kultury,higieny i chcieć zarabiać pieniądze? A Sanepid? no coż? Osoby które miały do czynienia z Sanepidem wiedzą na czym to polega.... Szkoda,że chodzimy z całymi rodzinami do takich lokali i nie jestesmy świadomi czym nas częstują. I ten barman! Wykopać takiego za Elbląg....żeby nie wrócił!
odpowiedz oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2013-05-24 10:03 33%
24

odpowiedziano ponad rok temu przez jajajajasiek
jak właściciel nie potrafi ustawić swoich pracowników , którzy ************ na niego to się nie dziwcie że jest jak jest. Koleś powinien wywalić na zbity pysk, zwłaszcza przemądrzałego kelnera, który jest bardzo wulgarny dla klientów. Inna sprawa że właściciel też chce zrobić biznes wkładając jak najmniej kasy. Najpierw trzeba włożyć kasę żeby potem wyjąć więcej
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2013-05-24 10:04 67%
25

odpowiedziano ponad rok temu przez Tadek45
Przeczytałem wasze komentarze i nie poruszacie tematu, że kelnerka i jeden z kucharzy poszli na chorobowe na czas kręcenia programu, co było we wcześniejszych artykułach opisane, więc ludzi, których widzieliście byli z łapanki. Faktycznie kelner/barman zarozumiały i było brudno, ale bardziej podobał mi się tekst o SANEPIDzie - może w końcu zacznie normalne kontrole a nie tylko w koperty i darmowe posiłki, zostanie wtedy może z połowę restauracji na rynku, które się nadają dla klientów i ich zdrowia.
odpowiedz oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2013-05-24 11:08 0%
26

odpowiedziano ponad rok temu przez Mala
Rowniez chcialam tam sie wybrac ,ale stwierdzilam ze najpierw zobacze odcinek i stwierdzam ,ze wole isc do Viarusa bo maja przepyszne jedzenie i dobre cenowo a wlasciciel szproty chyba faktycznie woli zainwestowac w siebie niz w biznes.
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2013-05-24 12:23 50%
27
odpowiedziano ponad rok temu przez Ola
Piszecie tak, jakby właściciela Wiarusa nie było podczas "rewolucji". Dlaczego nie zastosował się do zaleceń? Może o coś zupełnie innego w tej całej szopce chodziło....
oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
2013-05-24 12:18 0%
28

odpowiedziano ponad rok temu przez Ja
Tadek, jeden kucharz, konkretnie Jozek pracowal tam jeszcze przed rewolucjami wiec nie gadaj glupot
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź
Dołącz do dyskusji
Tytuł posta Twój nick
Treść posta
serwis elblag.net nie ponosi odpowiedzialności za treści na forum. Wpisy nie związane z wątkiem, wulgarne, obraźliwe, naruszające prawo będą usuwane (regulamin).
Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego
Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007-2013.