najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Marcin Pszczółkowski
2013-07-04 23:26 83%

Czarna lista Jerzego Wilka. Jestem na niej „wysoko”

rozpoczęty ponad rok temu przez Marcin Pszczółkowski

Nigdy nie myślałem, że powrócą jeszcze czasy „czarnych list”, dzielenia ludzi na swoich i wrogów, których trzeba „wypier….”. Zawsze uważałem, że męski język musi być twardy i konkretny, ale chamski i wulgarny już nie. „Wszy i gnidy” to raczej nie są określenia, którymi powinna posługiwać się osoba aspirująca do urzędu prezydenta miasta. Ale może się mylę i tak właśnie trzeba?

Jestem wysoko na „czarnej liście” Jerzego Wilka. Trudno. Tak czasem bywa, że nie każdy musi lubić każdego. Jednak, kiedy słyszę o sporządzaniu list z niewygodnymi osobami, jakoś mam na myśli dawno zapomniane SB-eckie metody ewidencjonowania ludzi. Na tych dobrych i tych do „wypier…lenia”. Dziś zastanawiałem się, jak z tej czarnej listy Jerzego Wilka się wypisać? Powinienem może pocałować w d… Pana Kandydata, jak to sugerował w nagraniu radnej Marii Koseckiej? Nie wiem. Tego Jerzy Wilk w nagraniach nie mówi.

Kiedy słyszę o dzieleniu mediów na te dobre i te be, jakoś przypominają mi się rządy PiS-u w Polsce, gdzie premier Kaczyński na konferencje prasowe zapraszał tylko Radio Maryja i Telewizję Trwam, a pozostali dziennikarze zostawali za drzwiami. Nie wiem czy chcemy wszyscy, aby takie wydarzenia działy się w skali elbląskiej obecnie?

Pan Jerzy Wilk odniósł się do incydentu, kiedy dwa lata temu zażądałem od niego przeprosin za sugerowanie, jakoby moja żona dostała pracę w Urzędzie, dzięki jakimś układom. Pan Wilk jednak przecenia moje możliwości sprawcze. Faktycznie, pismo z żądaniem przeprosin wycofałem. Ale Pan Wilk zapomniał dodać, że w tej sprawie błagał o mediację ze mną…prezydenta Grzegorza Nowaczyka. Po spotkaniu z byłym prezydentem, pismo postanowiłem wycofać z Biura Rady. Po prosty zrobiło mi się żal Pana Wilka. Ludzie czasami w wywiadach różne głupoty gadają, a Pan Wilk nie jest tu wyjątkiem.

W drugiej części taśm dostało się nam i kolegom z Bogatego Elbląga. Kiedy słucham tych słów kandydata na prezydenta, jego języka i sposoby wypowiadania się, słyszę butę, pogardę, nienawiść, wulgaryzmy. Wiele osób w komentarzach podkreśla, że Jerzy Wilk mówi po męsku, w nerwach i przejęciu losem miasta. To nieprawda. To jest język człowieka opętanego nienawiścią i chęcią władzy.

Czy Jerzego Wilka należy się bać? Absolutnie nie. Jerzego Wilka należy pytać o Jego program dla miasta, o sposoby rozwiązywania problemów, o konkrety. Bo tych unika, podobnie jak debat. Jerzy Wilk jest bowiem politykiem wybitnym, na miarę swojego politycznego patrona – Jarosława Kaczyńskiego. Z każdym, byle do władzy. Jerzy Wilk to po prostu idealny projekt Prawa i Sprawiedliwości. Powiedziałbym, że jest to PiS-owski polityk wzorcowy, na miarę potrzeb prezesa Kaczyńskiego.

Pozostaje mi na koniec zadać Panu Wilkowi pytanie otwarte: kto jest jeszcze na jego „czarnej liście” oraz jakie konsekwencje grożą osobom, które na tej liście się znalazły? A mnie osobiście interesuje, jak z tej listy można się wypisać? Bo chciałbym jednak spokojnie spacerować po ulicach miasta, bez obaw o konsekwencje bycia na „czarnej liście”. Mam nadzieję, że Jerzy Wilk znajdzie choć chwilę czasu i na te pytania odpowie.

oceń wątek 43 9 zgłoś do moderacji
2013-07-05 12:12 57%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Przedsiębiorca z Elbląga
Mam pytanie do Pana Wilka, jakie restrykcje zamierza Pan wyciągnąć wobec mediów piszących o Panu prawdę oraz przedsiębiorców wspierających jawnie Panią Gelert? Boję się Pana czarnej listy i nie wiem czy na niej jestem. Zastanawiam się też czy już mam zwalniać ludzi, czy może przenosić firmę do innego miasta. Chętnie też wysłucham Pana porad jak można nie płacić ZUSu a dalej ubiegać się o dofinansowania. Również chciałbym skorzystać. Ufam, że nie zbankrutuję tak jak prowadzona przez Pana spółdzielnia ELSIN. Z góry dziękuję za odpowiedź. P.s. W dupę Pana całować nie będę.
odpowiedz oceń post 13 10 zgłoś do moderacji
2013-07-05 16:16 54%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez Maria
Musisz być "bardzo małym" przedsiębiorcą z Elbląga....
oceń post 7 6 zgłoś do moderacji
2013-07-05 22:17 30%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez HADES
"Maria Bogurodzica" się odezwała! Padajcie na kolana, bo ta, która rodziła w stajence teraz wie jak poradzić sobie z ZUSem! A do tego p.......e Ci, że jesteś "bardzo małym" przedsiębiorcą z Elbląga..." bo zadajesz pytania i szukasz porad. Zastanówmy się Panowie, mali przedsiębiorcy razem: "Zastanawiam się też czy już mam zwalniać ludzi, czy może przenosić firmę do innego miasta..." i skonfrontujmy to z obietnicami... Powiem krótko, pomijając już tych, którzy mają firmę- myślicie, ciągle, 24h na dobę o swoim biznesie i macie tu Marie, która ma was w dupie bo jesteście mali, bo dopiero chcecie zacząć, macie pomysł, genialny lub mniej... ale ta krowa odpowiadając na jeden komentarz człowieka, który ma już firmę mówi Wam wprost, wręcz za Was: ZUS? (j.....ć ZUS! ELSIN pokazał jak to się robi) Dofinansowania? To problem małych! Jesteście ch....i bo jesteście mali. A teraz *fanfary* i z......e trzy zajebiste kropki... żeby zrozumieć mój komentarz,
oceń post 3 7 zgłoś do moderacji
2013-07-10 07:10 0%
4
odpowiedziano ponad rok temu przez buliban
Przykład idzie z góry. Lech miał czarną listę, ąi krótką,to pewnie i Jarek też ma. Wilk też bo kto z kim przystaje takim się staje. :(
oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2013-07-05 12:22 60%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez wrss
Oj naiwny coś Pan redaktor. Wszystkie ugrupowania mają czarne listy, a redakcje nie? czemu jednych publikujecie namiętnie (kosecka, turrlej) a innych blokujecie? Żal ściska 4litery, że można być od żłobu odsuniętym ? Ja też mam swoją czarną listę (pokażcie mi takich którzy jej nie mają! Na czarnej liście PO jest PIS, na PIS jest PO, u wyznawców Gelert jest Wilk, na sympatykach Wilka - Gelert). I co same czarne listy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedz oceń post 9 6 zgłoś do moderacji
2013-07-05 21:59 29%
6
Taaa... zgadzam się z przedmówcą. Redakcje powinny mieć taką listę! Szczególnie elblag.net bo innych nie szanuje. Czarna lista panowie wg. komentarza przedmówcy- wyp.......ać tolli, kretynów i pozostałe pasożyty, które nie potrafią się komunikować. Zbawieniem dla mego mózgu byłoby to. Nie pocił by się tak :)
oceń post 2 5 zgłoś do moderacji
2013-07-05 12:33 50%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez Mnietek
A ja się tej listy Wilka nie boję bo sam mam taką i na niej Wilk zajmuje czołowe miejsce.
odpowiedz oceń post 8 8 zgłoś do moderacji
2013-07-05 12:52 57%
8
odpowiedziano ponad rok temu przez BiG
Elegancko, tez se zrobię :)
oceń post 4 3 zgłoś do moderacji
2013-07-05 21:53 50%
9
Fajne futro będzie na modłę Rzymian ;)
oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
2013-07-05 12:42 29%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez asda
a ja się tej listy nie boje bo są na niej sami źli ludzie do odstrzału. i bardzo dobrze! chwasty trzeba wyrywac!
odpowiedz oceń post 5 12 zgłoś do moderacji
2013-07-05 13:11 18%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez Niezależny
Jeżeli któremukolwiek z kandydatów zależy na rozwoju Elbląga (pod każdym względem) i zależy na dobru mieszkańców, powinni schować sobie czarne listy (wszystkie), powinni pozbyć się wzajemnej nienawiści, powinni patrzeć dalej niż czubek własnego nosa, powinni usiąść i normalnie rozmawiać o sprawach ważnych. Jeżeli każdy z nich ma do zaoferowania dobre pomysły, rozwiązania dla Elbląga i Elblążan to zbierając wszystkie pomysły można naprawdę zrobić coś ważnego i dobrego. I nie ma że jestem z PO, PIS czy SLD. Mogę współpracować z każdym kto jest chętny, kto chce. Kto zaczyna od nienawiści do innych i od czubka swojego nosa daleko nie zajedzie. Jak jeden z kandydatów przegra, niech się nie obraża, jak jeden wygra niech współpracuje. Może i mrzonki ale czy nie warto?
odpowiedz oceń post 3 14 zgłoś do moderacji
2013-07-05 15:31 47%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez yataman
elblag net i eg24 staly sie tuba propagandowa dla PO. Szczegolnie zalosny jest teks niejakiej obuzonej pani marty,ktora przez wilka nie moze w nocy spac hahaha elbl;ag net jestescie zalosni. Kto to napisal? jakis POwiec podaje sie za pania marte?? litosci!!! Przestancie lizac tuSSka po jajach!
odpowiedz oceń post 9 10 zgłoś do moderacji
2013-07-05 17:42 63%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez wyborca
yataman co za wysoka kultura prawie jak Wilk
odpowiedz oceń post 5 3 zgłoś do moderacji
2013-07-05 18:15 56%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez bezy
I co z ta listą panie Wilk !! będzie pan strzelał do ludzi, może Sybir , Kamczatka , Łagry- jest eś człowieku obłąkany !!!! Strach pomyśleć co nawyczyniasz kiedy zostaniesz prezydentem . PO i PIS to żaden dla nas wybór !!!!!
odpowiedz oceń post 9 7 zgłoś do moderacji
2013-07-05 19:34 47%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez W-wa
Gadowski: „W taśmach elbląskich na kilometr widać paluchy służb. To element walki o życie obecnego establishmentu.”
Czy celem „taśm elbląskich” jest wyeliminowanie z gry Jerzego Wilka, kandydata PiS na prezydenta Elbląga, czy też może chodzić o coś więcej?
To element walki o życie obecnego establishmentu politycznego. Ci ludzie dobrze wiedzą, że porażka w Elblągu będzie kolejnym kamieniem narastającej lawiny. Wiedzą, co ich czeka. Jak wiele spraw aferowych trzeba będzie po zmianie władzy wyjaśniać. Prokuratury i sądy będą miały naprawdę dużo pracy. Zajmuję się notowaniem afer, które mają miejsce za rządów PO. Widzę ich już kilkadziesiąt. Ordynarnych, korupcyjnych afer z udziałem oficerów służb specjalnych, polityków, ludzi powiązanych z politykami. Mając to na względzie, ci ludzie walczą o życie. A walcząc o życie posuną się do każdego chwytu. Tonący brzydko się chwyta.
odpowiedz oceń post 9 10 zgłoś do moderacji
2013-07-05 21:41 36%
16
http://allegro.pl/hit-dlugopis-z-mini-kamera-podsluch-do-16gb-i3375522695.html - masz tu swoje tajne służby wierszokleto, za 25 zł... za 20 zł można kupić 12 puch tyskiego obecnie w "Kerfie"... Co jeszcze Panie W-wa? CIA i satelity? A może jeszcze Snowden jest w to zamieszany? W Elblągu mieszkają ludzie, którzy czytają i składając do kupy literki rozumieją jakie mają przesłanie te tajne hieroglify nabazgrane "Arialem" a co tam u Was? ;)
oceń post 5 9 zgłoś do moderacji
2013-07-06 17:29 50%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez pracownica
Panie Redaktorze, dziękuję za ten artykuł. Mam nadzieję że otworzy on ludziom oczy. Ja równiez w Elblągu chciałabym żyć i pracować bez dzielenia na ludzi wygodnych i niewygodnych TYLKO KOMPETENTNYCH i NIE robów. Ja współpracuję z ludźmi kompetentnymi - takie mam szczęście :) Ale jeżeli do władzy dorwie sie PAN SZALETOWY to pewno będę w najblizszym czasie musziała pracować w nowych już NIE EUROPEJSKICH standardach
odpowiedz oceń post 9 9 zgłoś do moderacji
2013-07-06 20:08 57%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez Kundziela
Jerzego Wilka nie należy się bać, on nie ma konceptu na najbliższe lata dla Elbląga, za to ma go dla siebie. Na sławnych taśmach wyraźnie słychać, że idzie na Prezydenta Miasta na 5 lat, ostatnie 5 lat jego działalności. Myślę, że jest to ostatni gwizdek dla Kandydata, żeby się ustawić. ELSINu już prawie nie ma, a do emerytury zostało 5 lat, biorąc pod uwagę ostatnie prezydenckie pensje + dodatki funkcyjne, nic więcej do szczęscia mu potrzebne po tych 5 latach nie będzie. Ma około 60, więc te 5 lat to taki staż emerytalny!
odpowiedz oceń post 8 6 zgłoś do moderacji
2013-07-07 22:52 30%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez internauta
redaktor naczelny nerwowo obgryza paznokcie w oczekiwaniu na wynik wyborów..
odpowiedz oceń post 3 7 zgłoś do moderacji
2013-07-07 23:38 38%
20
odpowiedziano ponad rok temu przez Marcin Pszczółkowski
Paznokci nie obgryzam ;). Nerwowy też nie jestem. Natomiast z zainteresowaniem obserwują wyniki głosowania.
oceń post 3 5 zgłoś do moderacji
2013-07-08 07:00 17%
21

odpowiedziano ponad rok temu przez :-)
Na nic zdała się czarna propaganda :-)
odpowiedz oceń post 1 5 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź