najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
klark
2015-09-21 08:42 100%

Czy chwilówki wpływają na zdolność kredytową

rozpoczęty ponad rok temu przez klark

Witam. Obecnie zastanawiam się nad skorzystaniem z oferty pierwszej darmowej pożyczki. Sa mi potrzebne pieniądze i wiem,że będę w stanie spłącić je w czasie. Zastanawia mnie jednak czy fakt,że na coś się takiego zdecydowałem może w przyszłości wpływać na moją zdolność kredytową? 

oceń wątek 2 0 zgłoś do moderacji
piotr44
2015-09-21 10:22 0%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez piotr44

Z tego co wiem to każde zobowiazanie ma wpływ. Bankowi musisz szczerze jak na spowiedzi przedstawić informacj eo swoich wszystkich zobowiązaniach.

W przeciwnym wypadku możesz mieć jakieś konsekwencje przez zatajenie informacji.

odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
klark
2015-09-21 10:28 0%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez klark

Ale ja nie chcę niczego zatajać. Chyba zresztą nie da się niczego zataić. Zastanawia mnie jedynie fakt czy jeśli na przykład wziąłem chciwlówkę to czy bank nadal będzie mnie traktował jako solidnego kredytobiorcę. Czy na przykład przez fakt wzięcia chwilówki nie będzie sytuacji, w której odmówi mi kredytu....

piotr44
2015-09-22 09:21 0%
3

Powiem Ci tak, że jeżeli żaden bank nie zechce udzielić Ci kredytu, bo uzna, że nie jesteś dostatecznie wiarygodny, nie masz dostatecznej zdolności kredytowe czy z innego powodu - to pozostaje opcja z chwilówkami. A te wcale nie muszą być dużo droższe od ofert z tradycyjnych banków.

Przejrzyj sobie http://www.comperia.pl/szybkie_pozyczki/pozyczki-bez-zaswiadczen

klark
2015-09-22 09:56 0%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez klark

Widzę Szczególnie jeśli chodzi tutaj o tą pierwszą pożyczke. Zastanawiam się nad konkretną firmą pożyczkową.Czy zdarzało się już Ci się brać może takie zobowiązanie? Możesz polecić tutaj jakąś konkretną firmę? 

piotr44
2015-09-22 12:20 0%
5

Przecież tam masz wszystko jak na dłoni wypisane. Z badziej znanych to Vivus. Ale oni są znani, bo reklamują się w telewizji. W najlepszym czasie antenowym.

Bardziej od firmy pożyczkowej sugeruj się niskimi kosztami. Rachunek ekonomiczny powinien być na pierwszym miejscu.

eMon
2017-06-01 20:24 33%
6

Wziełam pożyczkę w Vivus dla testów i teraz też się zastanawiam nad tym

odpowiedziano ponad rok temu przez eMon

Właśnie się zastanawiam teraz czy to wpływa na zdolnosć kredytową. Gdzieś już czytałam, że właśnie banki mogą postrzegać branie pożyczek jak braki w płynności finansowej. Kiedyś pisałam artykuł i opinię o Vivus http://antyhaczyk.blogspot.com/2015/05/vivus-opinie-pozyczki.html Vivus pierwszą pożyczkę oferuje za darmo dla nowych klientów, więc postanowiłam to sprawdzić na własnej skórze dla testów pożyczyłam minmalną kwotę i od razu oddałam. Potem mi dopiero zaświtało, że Vivus może sprawdzać BIK i gdzieś to tam może być oznaczone, że skorzystałam, nikogo to nie będzie potem pewnie obchodziło, że na 2 dni i tylko dla testów, bo banki mają jakieś tam procedury swoje i według nich pracownicy sprawdzają zdolność kredytową klienta.

odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
eMon
2017-06-01 20:31 0%
7

Wzięłam pożyczkę w Vivus dla testów i teraz też się zastanawiam nad tym

odpowiedziano ponad rok temu przez eMon

Teraz trochę żałuję, no ale okaże się jak będę chciała wziąć jakiś kredyt.

dodaj odpowiedź