najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2014-01-29 09:00 20%

Czy dojdzie do tragedii? Nielegalne lodowisko przy ul. Grochowskiej

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Pomimo tego, że policja prewencyjnie poucza młodych, pomimo tego, że prowadzone są różne akcje społeczne, to w dalszym ciągu młodzież nie zdaje sobie sprawy z zagrożenia. Nieopodal naszej redakcji, wzdłuż ulicy Grochowskiej powstało… lodowisko. Niestety, nielegalne.

Na młodych ludzi natknęliśmy tuż po godzinie 16.00. Na zamarzniętym Kanale Miejskim, który ciągnie się wzdłuż ulicy Grochowskiej i wpada do rzeki Elbląg grupa młodych osób urządziła sobie nielegalne lodowisko. Przednia zabawa, towarzyszące im okrzyki radości i śmiechu mogły skończyć się w jednej chwili.

Pamiętajmy, że lód nie w każdym miejscu ma identyczną grubość. Pomimo siarczystych mrozów, które nawiedzają nasze miasto może zdarzyć się tak, że w danym miejscu skorupa lodu będzie cieńsza. Tragedia może się zdarzyć dosłownie w każdym momencie. Dodatkowo warto pamiętać o tym, że w ostatnich dniach temperatura podniosła się – w ciągu ostatnich 24 godzin średnio wyniosła 6 stopni.

To wszystko sprawia, że istnieje olbrzymie ryzyko, iż pod ciężarem ciała lód załamie się, a my wpadniemy do wody. Szok termiczny tym spowodowany może uniemożliwić nam wydostanie się ponad taflę wody. Co to oznacza – każdy z nas wie.

Dlatego tym bardziej pomysł jednego z radnych na temat tworzenia osiedlowych lodowisk jest jak najbardziej trafiony. Takie miejsca są potrzebne, aby zapobiec tragedii.

Młodzi ludzie tuż po tym, jak zauważyli nasz aparat szybko oddalili się z nielegalnego lodowiska.

oceń wątek 3 12 zgłoś do moderacji
2014-01-29 11:01 85%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez asa
kiedy ja byłam dzieckiem (mieszkałam na wsi) stawek latem służył nam za kąpielisko a zimą za lodowisko.Podczas zabawy nie raz lądowało się w zimnej wodzie bo lód pękał. Wiadomo że po takiej kąpieli kończyła się zabawa i trzeba było iść do domu by przebrać się w suche ciuchy ale następnego dnia znowu tam szliśmy i była przednia zabawa. Teraz żyjemy w czasach gdzie dzieci trzyma się pod kloszem bo większość zabaw uznawanych jest za niebezpieczne. Tym sposobem zabiera się dzieciakom swobodę. Ja tej swobody miałam dużo, już nie będę opisywała jakie durne pomysły czasem nam przychodziły do głowy, od których matki i ojcowie by nam dupska sprali, na szczęście o tym nie wiedzieli a nam nic się nie stało, oprócz potłuczonych czy pokaleczonych nóg i rąk. Do dziś są wspomnienia i uśmiech na twarzy. Więc przy takich mrozach jakie panują od kilkunastu dni chłopakom na pewno nic się nie stanie a przynajmniej nie siedzą w domu przy komputerach.
odpowiedz oceń post 11 2 zgłoś do moderacji
PPHU SZAFRAN
2014-01-29 14:45 71%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez fotomodel
Po prostu nastały takie czasy, że durnie z wszystkiego co jest normalne i naturalne zrobią problem i potem opisują to w formie sensacji. Jednym słowem: PARANOJA. Ja na miejscu bawiących się tam osób gdybym zobaczył, że ktoś mnie fotografuje to ściągnąłbym spodnie i pokazałbym mu swoją gołą dupę !!!
oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2014-01-29 11:52 83%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez anonim ; )
dopiero w roku 2014 policja interweniuje w tym miejscu... hahaha smieszne. od 2003 roku co roku tam była taka slizgawka. i nie było żadnych problemów z policją
odpowiedz oceń post 10 2 zgłoś do moderacji
2014-01-29 14:44 78%
4
odpowiedziano ponad rok temu przez elblażanin_od_urodzenia
nie od 2003 tylko od 1987 ;) i też nie pamiętam żeby były problemy z milicją, policją czy stała się jakaś tragedia. Pewnie chodzi o to że pewien radny musi się w mediach pokazać i redakcja w tym mu pomaga szukając sztucznych problemów.
A czemu nie piszecie że na zalewie dojdzie do tragedii?? A tam i samochodami jeżdżą po lodzie. Czemu nie piszecie że tam nielegalne lodowisko?? A tak nawiasem mówiąc czemu nielegalne?? przecież opłat nikt nie zbiera - w czym jest nielegalne?? to jest kanał, woda zamarza, tworzy się samo. Nikt tej wody nie mrozi specjalnie do ślizgawki)
oceń post 7 2 zgłoś do moderacji
2014-01-29 13:49 0%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez elo
Jeny od tylu lat juz sie tam slizgaja i nic sie jeszcze nie stalo wiec po co te zamieszanie? Gdyby ta grupka chlopakow wiedziala ze jest jakies zagrozenie to by sie nie chodzili po tym lodzie.
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2014-01-29 13:51 0%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez huehue
Haha... jak zawsze, musi byc cos o Grochowskiej
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2014-01-29 14:42 0%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez hahahahaha
E tam,i tak będziemy sie slizgac
odpowiedz oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2014-01-29 15:37 75%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez LOL mi
Robią sensacje z byle czego, niedługo sensacją będzie, że młodzież rzuca się śnieżkami i jest to niebezpieczna zabawa.
odpowiedz oceń post 6 2 zgłoś do moderacji
2014-01-29 21:41 60%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez atam
hmm no raczej ze nielegalne najleprze
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2014-01-29 21:44 60%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez tsa
ta ta sami odjechali jak ich zobaczylismy
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź