najwięcej postów 60 dni | najwięcej postów | ostatnio dodane | najlepiej oceniane | najlepiej oceniane 60 dni | ostatnio dodane odpowiedzi |
data dodania | ocena |
2015-10-18 12:55 | 100% |
Witam. Może ktoś z Was pracował w ubezpieczeniach? Czy praca w tym charakterze jest opłacalna ? Dużo można zarobić?
oceń wątek 2 0 | zgłoś do moderacji |
2015-10-19 06:44 | 0% |
Powiem Ci,że całkiem opłacalna. Dobry broker ubezpieczeniowy jeśli zna się na swojej pracy oraz ma bazę klientów potrafi miesięcznie zarabiać bardzo dobre pieniądze. W zasadzie to nie ma górnej granicy zarobków. Zerknij sobie na stronę: http://www.postawnaswoim.pl/kariera/czym-zajmuje-sie-broker-ubezpieczeniowy/ - jest obecnie na niej opisane czym zajmuje się taka osoba oraz mniej wiecej ile może w tym zawodzie zarobić. Z pośrednictwa brokerów korzysta wiele podmiotów. Jak na przykład spółdzielnie, firmy.
Druga strona medalu to wiedza. Musisz posiadać bardzo dobrą wiedzę na temat ubezpieczeń tak aby wiedzieć co doradzasz.
oceń post 0 2 | zgłoś do moderacji |
2015-10-25 10:48 | 0% |
nie wydaje mi się, żeby w dzisiejszym świecie taka praca była opłacalna - ja ze swojego doświadczenia z ubezpieczeniami wiem, że do takich ofert brokerów podchodzę z dużą ostrożnością. Ostatnio szukałem ubezpieczenia NNW i broker przedstawił mi wiele ofert, przy czym porównałem sobie to z moim bankiem, np. https://www.mbank.pl/indywidualny/ubezpieczenia/nnw-ochrona24h/ i wyszło, że jego najtańsza oferta jest droższa o kilkanaście procent niż to. Potem posprawdzałem też w tych towarzystwach, w których sam proponował i różnicy nie było za wielkiej. Dzisiaj, w dobie internetu każdy może sam sprawdzić różne oferty i nie potrzeba do tego brokera ubezpieczeniowego. Wydaje mi się nawet, że ludzie mogą sprawdzić sobie tylko na takim brokerze a kupić w necie - czyli robota za darmo. Ja nie polecam!
oceń post 0 2 | zgłoś do moderacji |
dodaj odpowiedź |
Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007-2013. |