najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2013-04-06 20:23 67%

Daj nam znać. Ciekawa forma kampanii referendalnej

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Na placu przed Domem Handlowym „Jantar” na Zawadzie stoi sobie poobijany, pordzewiały, stary i brudny samochód dostawczy. Niby nic takiego. Jednak ciekawostką jest fakt, że służy za reklamę … referendum w sprawie odwołania prezydenta i radnych. Czy tylko na tyle stać grupę referendalną i Ruch Palikota - pisze nasz Czytelnik.

Taka informacja wraz ze zdjęciami została przesłana na nasz kontakt „Daj znać”. Nasz Czytelnik pisze: „czytałem jakiś czas temu, że osobom, które chcą w naszym mieście robić referendum, odmówiono możliwości wywieszenia plakatów informacyjnych w komunikacji miejskiej i na słupach ogłoszeniowych. Może więc dlatego te osoby ustawiły na parkingu przy „Jantarze” na Zawadzie stary, poobijany, brudny samochód dostawczy, obklejony plakatami zachęcającymi do udziału w referendum. Ja się tylko zastanawiam, bo skoro mówi się, że referendum u nas robi Ruch Palikota, to czy partia parlamentarna nie mogłaby zadbać o lepszą formę promocji i reklamy? Bo jak patrzę na ten gruchot stojący przed Jantarem, to raczej nie jestem chętny do udziału w referendum. Boję się, że ten stojący już od kilku dni wóz stanie się wkrótce obiektem zainteresowania Straży Miejskiej. A pan Falkiewicz znów będzie krzyczał, że władze miasta go prześladują, bo każą mu zabrać ten wrak z parkingu.

Na koniec powiem tak – jak chcecie robić porządek w mieście, zacznijcie od porządkowania u siebie
”.

"Daj nam znać" to nasz dział, dzięki któremu możecie do nas szybko przesłać informacje, zdjęcia a nawet krótki film. Wszystkie materiały przesłane będą zamieszczane na łamach elblag.net.

oceń wątek 12 6 zgłoś do moderacji
2013-04-07 18:05 33%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Wyborca gotowy iść do Sądu
Panie Komisarzu Wyborczy w Elblągu. Do obowiązków Prezydenta Nowaczyka należy rozplakatowanie obwieszczenia o numerach i granicach obwodów i obwodowych siedzibach komisji do spraw referendum w mieście Elblągu. Do tego celu służą słupy informacyjne będące we władaniu ZBK i inne zwyczajowo przyjęte miejsca. KONIA Z RZĘDEM TEMU KTO WSKAŻE GDZIE TAKIE OBWIESZCZENIA WISZĄ. Prezydent jak zwykle ,,olewa" swoje obowiązki i ma gdzieś nie tylko nas mieszkańców ale i obowiązujące przepisy prawa!!! Czeka na protest wyborczy???
odpowiedz oceń post 2 4 zgłoś do moderacji
2013-04-07 20:06 57%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez xyz
Do autora - weź młotek i walnij się w czerep. Uśmiałem się do bólu czytając te żale o samochodzie. Chwycicie się każdego sposobu żeby nasmrodzić GR. Niedługo zobaczycie kogoś z grupy i tez zaczniecie marudzić że chłop nieoplakatowany chodzi.
odpowiedz oceń post 4 3 zgłoś do moderacji
2013-04-07 21:45 88%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez opinia
Odpuść im :) to młoda redakcja i jeszcze pewnie nie do końca zorientowana w tym biznesie. Mam wrażenie, że szanowne Redaktory źle reagują na to co piszą inne elbląskie portale bo moje teksty cenzurowali posądzając mnie o reklamę innych mediów :) a tam było tylko podparcie się źródłem wiadomości.
Jak popracują kilka lat w branży to się nauczą, że świecie medialnym jest to właściwie zasadą, że jedne stacje czy gazety dając newsa podpierają się inną stacją czy tytułem. W każdym na początku to był dla mnie szok ale potem mi przeszło i w sumie mnie rozbawili tą cenzurą :) - im wybaczyłem :)
oceń post 15 2 zgłoś do moderacji
2013-04-07 23:03 0%
4
odpowiedziano ponad rok temu przez Pismak
Opinia - jak widzę świetnie znasz rynek mediów i zasady tam panujące. No więc pokaż mi, gdzie TVN cytuje Polsat i na odwrót, pokaż mi przykład gdzie Gazeta Wyborcza cytuję Rzeczpospolitą w newsach i na odwrót. Jakie linki, przykłady. I nim napiszesz jakaś opinię sprawdź fakty, bo wychodzisz później na idiotę. Zasada jest taka, że nie cytuje się konkurencyjnych mediów.
oceń post 0 12 zgłoś do moderacji
2013-04-07 23:26 83%
5
pismak sam wychodzisz na idiotę komentując coś o czym nie masz zielonego pojęcia przy czym używasz inwektyw, których pojęcia również pewnie nie rozumiesz - jeśli jesteś pismakiem pracownikiem tej redakcji to ośmieszasz się pokazując brak szacunku do czytelników pokazujesz brak elementarnej kultury osobistej a to daje ludziom obraz o całej redakcji, o który (jeśli choć troszkę znasz się na tym rynku medialnym) powinieneś dbać - wyzywanie czytelników od idiotów to marna reklama nowego portalu
oceń post 10 2 zgłoś do moderacji
2013-04-07 23:43 82%
6
Masz pismaku link i edukuj się :)
http://www.egospodarka.pl/92511,Najczesciej-cytowane-media-II-2013,1,93,1.html

Zasadą jest jak widzisz, że media mniejsze (czy to lokalne czy też ogólnopolskie czy ogólnoświatowe) powołują się w newsach na inne większe stacje i media, które są już na danym teranie (czy to w kraju czy mieście czy też za granicą w jakiś sposób rozpoznawalne a więc opiniotwórcze.
Następnym razem sam sięgnij po jakieś źródło wiedzy bo nie mam zamiaru wyszukiwać Ci linków .
oceń post 9 2 zgłoś do moderacji
2013-04-08 07:06 8%
7
odpowiedziano ponad rok temu przez Pismak
Nie jestem dziennikarzem tej redakcji, nie mieszkam już nawet w Elblągu. Powtarzam moje pytanie - pokaż mi gdzie Wyborcza cytuje Rzepę albo gdzie TVN cytuje Polsat? Pokaż przykłady, gdzie cytują się media konkurencyjne, bo to, że TVN powoła się na publikację w Wyborczej to normalne, bo to nie są media konkurencyjne. Pokaż mi więc link, gdzie np. Polityka powołała się newsa z Wprost?
oceń post 1 12 zgłoś do moderacji
2013-04-08 05:52 0%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez Krzysiek W.
A ten komisarz wyborczy to z jakiej niby partii będzie, przecież mianuje go Tusk :)
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2013-04-08 06:07 25%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Do Micha - nie wiesz ? To ci wyjaśniam - bo on nas zebrał przygotował dokumenty . Podjął pomysł Florka sprzed roku ale on go ZREALIZOWAŁ wraz z nami . Sprawa druga to członkowie Ruchu Palikota to ludzie skłonni do działań nie konwencjonalnych - taki profil psychologiczny. Wniosek referendalny w listopadzie bawił wszystkich -od Nowaczyka do mnie samego. Miał to być gest rozpaczy i determinacji ale okazało się że tych zrozpaczonych i zdeterminowanych jest więcej. Ale powiem ci dlaczego Ruch Palikota wspiera nas od początku - bo nie ma nic do stracenia a wszystko do wygrania . To ich interes ale wsparli nasz pomysł . Pobudki to jedno cel działanie to drugie a forma działanie to trzecie. Każdy decyduje za siebie i tylko ci którzy tylko narzekają niczego w życiu nie osiągną - bo po okazaniu niezadowolenia trzeba działać. My to robimy. Nie płaczemy ale działamy razem w jednym celu. Konsekwentnie i z uporem. Jak kiedyś Gandi.
odpowiedz oceń post 1 3 zgłoś do moderacji
2013-04-08 06:13 57%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
do Pismaka - Opinia ma racje bo dziś każdą informację trzeba sprawdzić o ile się chce . Moim zdaniem skoro Elbląg.net rozpoczął istnienie od opinii o innych mediach to grzechem śmiertelnym jest udawanie że tych mediów nie ma ... Moralność Kalego ? Mieliście szansę zaistnieć ale słabo wam to idzie bo staliście się Rzecznikiem Sponsora - przykre .... Ale jak sponsor zniknie może zniknie też ta niezbyt zaszczytna rola .
odpowiedz oceń post 4 3 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź