najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Bartłomiej Ryś
2014-11-19 14:46 92%

Dewastacja siłowni w parku Traugutta. Potrzebny monitoring?

rozpoczęty ponad rok temu przez Bartłomiej Ryś

Od otwarcia siłowni na świeżym powietrzu w parku Traugutta minęło zaledwie kilkanaście dni. To wystarczający czas, aby zacząć dewastację ustawionych tam maszyn. O próbie wykopania rowerku przy jednej z ławek poinformował nas Czytelnik.

Jadąc do parku Traugutta miałem nadzieję, że Czytelnik się myli. Niestety, na miejscu okazało się, że już ktoś “dobierał się” do rowerka, który jest ustawiony na wprost ławek. Próbował wykopać całą konstrukcję z ziemi. Dewastację powstrzymała betonowa podstawa urządzenia, która okazała się zbyt duża dla potencjalnego “kopacza”. Jego cel? Bliżej mi nieznany. Za całe urządzenie na złomie dostalibyśmy maksymalnie kilka złoty.

Faktem jest, że z rowerka nie można już korzystać. “Kopacz” skutecznie poluźnił elementy betonowej podstawy. Urządzenie “odjeżdża” nam spod stóp gdy próbujemy rozpocząć trening.

Całą sprawę zgłosiłem do Urzędu Miejskiego, który najprawdopodobniej wkrótce naprawi zniszczoną podstawę. Oczywiście za moje i Twoje, Czytelniku, pieniądze.

Takie zachowania trzeba nazwać wprost - idiotyzm.

O potrzebie zainstalowania w tym miejscu monitoringu mówiono już w dniu otwarcia siłowni. Podobna sytuacja powtarzała się na skateparku w parku Mickiewicza. Dopiero instalacja kamer pozwoliła powstrzymać dewastację tego miejsca.

oceń wątek 12 1 zgłoś do moderacji
Gość
2014-11-19 16:25 57%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Gość
Ryśu o czywiście pan już niema 2 rowerków
odpowiedz oceń post 4 3 zgłoś do moderacji
2014-11-19 18:09 33%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez 74- 55
Elbląg do Przymorza!!!!!!!!
odpowiedz oceń post 4 8 zgłoś do moderacji
2014-11-19 18:36 50%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez akkll
Ziemia do ziemniaków.
oceń post 5 5 zgłoś do moderacji
2014-11-19 19:45 88%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez gosh84
Debilizm I zacofanie!!!! Ludzie mogli bi normalnie korzystac z urzadzen ale zawsze znajdzie sie jakis idiota ktory wszystko zepsuje !!!
odpowiedz oceń post 14 2 zgłoś do moderacji
NoName
2014-11-19 20:42 67%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez NoName
Widocznie na noc wszystkie urządzenia siłowni powinny być pod wysokim napięciem.
odpowiedz oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2014-11-19 21:30 57%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez O!
Panie Wilk , a gdzie była Straż Miejska?
odpowiedz oceń post 8 6 zgłoś do moderacji
2014-11-20 07:11 78%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez d17
Bydło zawsze będzie bydłem. Do obory i srać pod siebie.
odpowiedz oceń post 7 2 zgłoś do moderacji
2014-11-20 09:45 60%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez valdi nier
tam wieczorami się cuda dzieją, widziałem jak okoliczna młodzież tam sobie imprezy urządza. Tam nawet kolesie się ze sobą zabawiają. Jeden z drugim, gejki
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2014-11-20 09:46 38%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez karolka
bo to te młodzieżowe menelstwo z Kwiatowej Traugutta i Słonecznej
odpowiedz oceń post 3 5 zgłoś do moderacji
2014-12-08 04:25 0%
10
odpowiedziano ponad rok temu przez hhjhhh
Mow za siebie. Tam mieszkaja tez normalni ludzie.
oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2014-11-24 23:45 0%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez Elbląg moje miasto
Wszyscy płaczą ze nic w Elblągu nie ma (co jest prawda) a jak już coś fajnego powstanie to jest niszczone. Ludzie dbajmy o nasze miasto, jeżdżąc po Europie widziałam młodych ale i starszych ludzi (65+) ćwiczących w takich siłowniach. Całkiem fajnie można spędzić czas na powietrzu, no i za darmo :)
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź