1
odpowiedziano ponad rok temu przez
Sprawa dla prokuratury...Stare baby i nawiedzone małolaty robia pikiety antyaborcyjne to dlaczego nie pójdą pod MOPS pomóc matkom które urodziły pod presją a teraz nie mają za co wykarmić tych dzieci? A kościól to już nie jest kościół to SEKTA!
odpowiedz |
oceń post
20
3
|
zgłoś do moderacji
|
2
Bardzo dobrze napisane osoba jako laponeczka pozdrawiam.
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
3
Niestety coraz częściej ludzie rezygnują z chodzenia do kościoła. Właśnie z takich powodów. Brak wiedzy przez księży, ojców jak pewne przekazy wpływają na rozwój dziecka.
odpowiedz |
oceń post
20
2
|
zgłoś do moderacji
|
4
Nie można tu zapomnieć o Proboszczu tej parafii,który wyraził zgodę na tę formę edukacji dzieci i młodzieży.Dla Proboszcza to nie pierwszyzna.Czy na takich nie ma sposobu? A co na to prawo?
odpowiedz |
oceń post
19
2
|
zgłoś do moderacji
|
5
Szkoda, że tam nie powieszono fotografii braciszków, którzy popełniali przestępstwa seksualne.....?
odpowiedz |
oceń post
28
2
|
zgłoś do moderacji
|
6
Tym powinna zająć się policja. Nie wiem czy to nie jest złamanie prawa.
odpowiedz |
oceń post
19
2
|
zgłoś do moderacji
|
7
Należy pamiętać o zaangażowaniu jednego z radnych PIS pod katedrą ,kiedy te obrazki połączona z Panią POSEŁ - szkoda ,że sprawa nie została zgłoszona do prokuratury.
odpowiedz |
oceń post
11
2
|
zgłoś do moderacji
|
8
Kościół pomaga dzieciom molestowanym przez księży? Pewnie nie, tylko krzyczeć i wymądrzać się potrafią. Niech czarni z tą fundacją zagwarantują pomoc (głównie finansową) dzieciom, które urodzą się chore.
odpowiedz |
oceń post
11
2
|
zgłoś do moderacji
|
9
Niejednokrotnie można zobaczyć w internecie drastyczne sceny spotów np. dotyczących wypadków na drodze (po pijaku, nie zachowywanie odpowiedniej prędkości itd). W krajach zachodnich takie spoty są wyświetlane normalnie w telewizji. Według badań pokazywanie tych rzeczy w taki sposób realnie oddziałuje na widza, który koniec końców zdejmuje jednak nogę z gazu. Moim zdaniem to dobry pomysł z wieszaniem tych plakatów. W końcu przecież tak właśnie wyglądają aborcje, to nie są obrazki wykonane w Photoshopie. Aborcja nie jest przyjemna, aborcja jest drastyczna. I takież są plakaty. Być może dzięki nim uratuje się choćby jedno nienarodzone życie?
odpowiedz |
oceń post
7
26
|
zgłoś do moderacji
|
10
Człowieku zastanów się zanim coś napiszesz??
A co powiesz kobiecie, która patrzy na takie beznadziejne plakaty, a niedawno straciła dziecko i musiała usunąć martwy płód w ten sposób?? No co jej powiesz?? Wiesz jak taka kobieta się czuje??
Nie życzę ci takiej sytuacji, żeby twoja kobieta straciła dziecko, i musielibyście patrzeć na te plakaty.
Co powiesz swojemu małemu dziecku kiedy się zapyta: Tato co to?? albo kiedy będzie się w nocy budzić kiedy te beznadziejne plakaty będą mu się śnić??
NO?? ODPOWIEDZ!!!
Takie plakaty owszem niech będą ale na terenach zamkniętych i wystawach temu poświęconych.
oceń post
18
6
|
zgłoś do moderacji
|
11
Ma Pan dzieci? Nie, to jak będzie Pan miał 3,4 - letnie dziecko to proszę mu włączyć spot z takimi zdjęciami. A jak Pan ma to proszę je wziąć na spacer.
oceń post
15
7
|
zgłoś do moderacji
|
12
również jestem za kampaniami przeciwko piratom drogowym ale to co ma tutaj miejsce nie jest niczym innym jak narażniem niewinnych dzieci i osób wrażliwych na widok którego nie chcą oglądać - przecież dzieci w wieku szkolnym problem aborcji nie dotyczy
oceń post
16
4
|
zgłoś do moderacji
|
13
Panie Ryś to zrób pan zdjęcie jak kopulujesz pan z krową i powieś je w centralnych punktach Elbląga. Zoofilia jest drastyczna. Być może dzięki pańskim zdjęciom choćby jeden zoofil zrezygnuje z kopulacji z niewinnymi zwierzętami.
oceń post
10
5
|
zgłoś do moderacji
|
14
@zbulwersowany: Nie mam dzieci, bardzo ciężko wypowiadać mi się w tych kwestiach, popraw mnie, jeżeli nie mam racji. Ale jeżeli - tylko sobie wyobrażam - dziecko by mnie zapytało "Tato, co to?" to jednak w jakiś sposób starałbym się wytłumaczyć, że to zachowanie złych ludzi, którzy nie pozwalają rodzić się małym dzieciom. Choć, jak już mówiłem, dzieci nie mam i nie wiem jak w takiej sytuacji bym się zachował. Co do krowy - chyba jednak zarzucę ten pomysł, aczkolwiek podziwiam inwencję twórczą w wymyślaniu komentarzy.
oceń post
2
6
|
zgłoś do moderacji
|
15
Bartłomiej Ryś, właśnie nie masz dzieci i nie wiesz co wtedy czują rodzice jak dzieciom się śnią takie zdjęcia, na 99% pewny jestem że nie chciałbyś jednak żeby takie zdjęcia oglądało twoje dziecko.
A może odpowiedz jeszcze na drugie zadane pytanie. co powiesz kobiecie, która patrzy na takie beznadziejne plakaty, a niedawno straciła dziecko i musiała usunąć martwy płód w ten sposób?? No co jej powiesz?? Wiesz jak taka kobieta się czuje??
Tutaj nie musisz być w takiej sytuacji. Co byś powiedział takiej kobiecie i ojcu nienarodzonego dziecka??
oceń post
8
5
|
zgłoś do moderacji
|
16
Trudno mi odpowiedzieć. Po prostu się zgadzam, że widok jest na pewno dla nich więcej, niż szokujący. Masz rację w tym, co mówisz.
oceń post
4
4
|
zgłoś do moderacji
|
17
Wymyślam śmieszne komentarze bo patrząc, słuchając i czytając ludzi w dzisiejszych czasach nie wiem czy się śmiać, czy płakać, czy modlić się za to aby Bóg, w którego wierzą (religii na świecie jest trochę) przywrócił im rozum bo co prawda od głupoty się nie umiera i nie grozi to zagładzie ludzkości nie mniej jednak działania durni przeszkadzają w życiu normalnym ludziom a takich jest jeszcze dużo na tym padole !
oceń post
5
3
|
zgłoś do moderacji
|
18
o0 co ta cała afera? takie rzeczy pokazywano nam takze podczas nauk do sakramentu biezmowania.Mialo to na celu uswiadomienie mlodym ludziom czym jest sex, z czym sie to wiaze i czym jest odpowiedzialnosc za drugiego czlowieka. takie rzeczy pokazywano nam jak mielismy po 16 lat wlasnie na plebani. Wiec skad nagle ten lament? czyzby genderowcom i innym stworom sie to nie podobalo?
odpowiedz |
oceń post
5
16
|
zgłoś do moderacji
|
19
A może o to, że jak jesteś dorosły to możesz sobie oglądać, chodzisz na plebanie ok, oglądaj sobie, jesteś na terenie zamkniętym. A ja sobie nie życzę, żeby moje dziecko albo ja sam nie chcę oglądać takich zdjęć mimo woli.
oceń post
11
5
|
zgłoś do moderacji
|
20
Taka forma przekazu jest moim zdaniem niedopuszczalna.
Będziesz chłopie miał dzieci to zrozumiesz.
oceń post
9
2
|
zgłoś do moderacji
|
21
do zbulwersowany: wez sie uspokoj francuski piesku. Gorsze rzeczy pokazuja w telewizji i internecie i co wtedy zamykasz oczy?
oceń post
4
12
|
zgłoś do moderacji
|
22
Tak baranie. nie oglądam.
Odpowiedz: Co powiesz kobiecie, która patrzy na takie beznadziejne plakaty, a niedawno straciła dziecko i musiała usunąć martwy płód w ten sposób?? No co jej powiesz?? Wiesz jak taka kobieta się czuje?? Nie życzę ci takiej sytuacji, żeby twoja kobieta straciła dziecko, i musielibyście patrzeć na te plakaty. Co powiesz swojemu małemu dziecku kiedy się zapyta: Tato co to?? albo kiedy będzie się w nocy budzić kiedy te beznadziejne plakaty będą mu się śnić?? NO?? ODPOWIEDZ!!! Takie plakaty owszem niech będą ale na terenach zamkniętych i wystawach temu poświęconych.
oceń post
11
3
|
zgłoś do moderacji
|
23
A gdyby obok jakaś organizacja powiesiła zdjęcia z gołą babą, która ma krosty na narządach płciowych ku przestrodze aby przed ślubem nie kopulować albo faceta z opuchniętym przyrodzeniem ku przestrodze aby za często się nie masturbować to też stwierdziłbyś "o co ta cała afera?" " Gorsze rzeczy pokazuja w telewizji i internecie i co wtedy zamykasz oczy?" :-D
oceń post
8
2
|
zgłoś do moderacji
|
24
Pan, Panie redaktorze je powiesił ???
odpowiedz |
oceń post
3
4
|
zgłoś do moderacji
|
25
tak właśnie działa instytucja zwana kościołem i partia z nim związana, nie patrzą na konsekwencje swoich czynów ( mówię tu o dzieciach i tych którzy nie mają ochoty tego oglądać ) tylko dążą do zaspokojenia swoich chorych ambicji i aby dopiąć swego
odpowiedz |
oceń post
12
2
|
zgłoś do moderacji
|
26
Dzieci nie sa na nic narazone,niejednokrotnie te biedne dzieci w internecie ogladaja o wiele drastyczniejsze obrazy,filmy itd.Dla takiego 12,14 latka film typu Pila to smiech na sali on sobie jeszcze chipsy przy tym je i popija cola.Dzis sa zupelnie inne czasy w internecie mozna mimo zakazow nakazow znalezc wszystko.A nawet jak rodzice pilnuja co dziecko oglada blokuja niektore strony to dziecko pojdzie do kolegi i sobie zobaczy.Ale np zamieszczanie drastycznych zdjec po wypadkach drogowych na drogach moze faktycznie sprawiloby ze wielu zdejmie noge z gazu,chyba ze chce za chwile tak samo wygladac
odpowiedz |
oceń post
3
13
|
zgłoś do moderacji
|
27
mylisz się. Równie dobrze można powiedzieć niech zabijają ludzi mordercy, gwałcą zboczeńcy itp bo armia radziecka i hitler też tak robili i robili to drastyczniej.
a ja sobie nie życzę takiego ścierwa oglądać na spacerze albo żeby moje dziecko patrzyło na takie zdjęcia.
oceń post
12
4
|
zgłoś do moderacji
|
28
Co Ty czlowieku mówisz ?!
Szkoda że tego po wczorajszej mszy nie widziałem bo sam bym to zdjął. Taka forma "wystawy" nie powinna się pojawić w takim miejscu i takiej formie.
Jestem ciekaw czy w mojej parafii zgodę na taka prezentację wydal proboszcz.
oceń post
10
2
|
zgłoś do moderacji
|
29
~ Plymouth Fury 1957 jabłko daleko nie spada od jabłoni. Jak sobie tak wychowałeś dzieci to nawet gdybyś w domu komputery miał pozamykane w sejfie to dzieci i tak znajdą sposób aby wejść w internet i takie rzeczy, o których piszesz sobie oglądać ale nie wszyscy tak wychowują dzieci i nie wszystkie 12 i 14 latki są tak ograniczone. Dobrze wychowane dzieci mają samokontrolę dobrze wiedzą co jest dobre a co złe. Nie trzeba wprowadzać im żadnych nakazów ani zakazów. Jak rodzice mają trochę łoleju w ceberku to i dzieci też takowy posiadają !!! Mądre i grzeczne dziecko jest wrażliwe i takie obrazki nic dobrego takiemu dziecku nie przynoszą a wręcz przeciwnie wypaczają jego pogląd na zachowanie ludzi dorosłych, którzy powinni być dla niego wzorcem dobroci!!!!
oceń post
4
2
|
zgłoś do moderacji
|
30
~ parafianin- gdybyś wiedział co to słowo znaczy nie wypowiadałbyś się tutaj, albo zmieniłbyś nick. Radzę zajrzeć do słownika
oceń post
2
3
|
zgłoś do moderacji
|
31
Te zdjęcia mogą przedstawiać płody po poronieniu. Ani w Polsce, ani w Europie nie przeprowadza się aborcji tak zaawansowanej ciąży. Na tym właśnie polega perfidna manipulacja, jak widać w komentarzach, nawet pan "redaktór" uwierzył w te bzdury. Ktoś, kogo rajcuje wieszanie tak drastycznych plakatów lub oglądanie ich, ma ewidentny problem.
odpowiedz |
oceń post
15
2
|
zgłoś do moderacji
|
32
Zapraszamy do dyskusji również na facebooka: https://www.facebook.com/pages/M%C3%B3j-rodzinny-Elbl%C4%85g/284556425010506?ref=hl
Kto z was odważy się już nieanonimowo pochwalić wywieszanie takich plakatów?? pewnie niewielu lub nawet żaden z was.
odpowiedz |
oceń post
5
2
|
zgłoś do moderacji
|
33
Na dodatek te plakaty rozpraszają kierowców:)
odpowiedz |
oceń post
13
6
|
zgłoś do moderacji
|
34
Jakoś banery reklamowe czy wielkie ekrany led nie rozpraszają
oceń post
2
13
|
zgłoś do moderacji
|
35
Na ekranach pokazywane są normalne reklamy a nie szokujące zdjęcia.
oceń post
11
3
|
zgłoś do moderacji
|
36
A ja popieram wywieszenie tych plakatów. Czemu?trzeba ludziom uświadomić, że dzieci to skarb każdego narodu, nie rzeliczalny na żadne pieniądze! Nie można udawać, że wszystko jest cacy i problemu nie ma, bo jest. Tylko prawda zawsze była nie wygodna i jest nadal.
odpowiedz |
oceń post
6
28
|
zgłoś do moderacji
|
37
To może ty wreszcie zadbasz by mieć dzieci - swoje dzieci ale jakby miały mieć taki rozum jak ty to może niech zostanie tak jak jest - Alozjnięty - najlepsza baba to własna graba
oceń post
8
2
|
zgłoś do moderacji
|
38
Alojzy - ile masz dzieci? No pochwal się, ile dzieci wychowałeś?
oceń post
8
2
|
zgłoś do moderacji
|
39
Jakbym wiedziała ze w moim łonie jest taki Alojzy to zaraz bym usunęła.
oceń post
6
2
|
zgłoś do moderacji
|
40
jestem elblążanką i jestem zbulwersowana, to jaki szok wywołało u moich małych dzieci nie da się opisać,ktoś zapomniał że oprócz dorosłych do kościoła chodza też małe dzieci....
odpowiedz |
oceń post
11
2
|
zgłoś do moderacji
|
41
Tylko KOŚCIÓŁ KATOLICKI może być tak paskudny, ze posuwa się do takich drastycznych zachowań i wywieszaniu na płocie takich plakatów. Nienawidzę jego i jego tzw. kapłanów. Sekta jaką jest właśnie ten kościół doprowadza jedynie do nienawiści człowieka do człowieka. Kościół zapomniał do czego został powołany. Jedyny prawdziwy kościół to Kościół w Wilkowyjach.
odpowiedz |
oceń post
11
2
|
zgłoś do moderacji
|
43
true, embarrassing story :(
oceń post
4
4
|
zgłoś do moderacji
|
44
true, embarrassing story :(
oceń post
4
3
|
zgłoś do moderacji
|
45
I kler się dziwi, że co prawda w Polsce jest ponad 90% katolików ale praktykujących tylko mały odsetek, że normalni ludzie zamiast do kościoła wolą iść w niedzielę na spacer bądź na zakupy ? Wieszajcie dalej takie fotki to nawet moherowe berety odwrócą się od wiary i latem zamiast w niedzielę pójść do kościoła pojadą opalać się na plażę nudystów ! :-D
odpowiedz |
oceń post
10
2
|
zgłoś do moderacji
|