najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Bartłomiej Ryś
2016-01-23 13:32 100%

Dwie, nie jedna. Komitet Obrony Demokracji w Elblągu – video!

rozpoczęty ponad rok temu przez Bartłomiej Ryś

To była wyraźnie mniejsza manifestacja niż ta zorganizowana kilkanaście tygodni temu na Starym Mieście. Elbląski KOD dołączył do ponad 30 innych miast w Polsce, które dziś protestują przeciwko inwigilacji rządu zgodnie z hasłem „Elbląg dla demokracji nie inwigilacji”. Co ciekawe, po drugiej stronie „barykady” ustawiła się grupka kilkunastu osób, które parodiowały KOD i ich postulaty. Efekt? Dość komiczny. Zapraszamy do naszej relacji VIDEO.

Komitet Obrony Demokracji punktualnie o godzinie 12:00 rozpoczął zapowiadają manifestację pod pomnikiem ofiar Grudnia'70. Zgodnie z zapowiedziami organizatorów, ta pikieta była o wiele lepiej zorganizowana: było dobre nagłośnienie, ulotki, nalepki, flagi Polski i Unii Europejskiej, gorąca herbata i... „wodzirej”, który zachęcał zebrane osoby do głośnego śpiewu i skandowania haseł.

Manifestacja była wyraźnie mniejsza od tej, jakiej byliśmy świadkami kilka tygodni temu na Starym Mieście. Oficjalnych danych dot. frekwencji na razie nie ma, ale niebyt duży „tłum” ludzi doskonale widać na poniższym materiale video.

Parę minut po godzinie 12:00 na drugim skraju placu, rozpoczęła się kontrmanifestacja a właściwie – parodia KODu. Grupa kilkunastu osób w maskach znanych polityków (m.in. Wałęsy, Ryszarda Petru, Angeli Merkel) rozdawała cukierki i... po 1000 euro dla każdego chętnego. Pomimo apeli organizatorów manifestacji KODu, doszło do kilku ostrych wymian zdań pomiędzy obiema grupami co można zobaczyć na poniższym materiale.

Zdecydowaliśmy się zaprezentować cały nagrany przez nas materiał, bez cięć tak, abyśmy nie zostali posądzeni o przynależność do którejkolwiek z grup. Zapraszamy więc do relacji video.

oceń wątek 4 0 zgłoś do moderacji
2016-01-23 15:29 53%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez hehehehehe
heheheh :)
odpowiedz oceń post 9 8 zgłoś do moderacji
2016-01-24 13:15 10%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez basia rg
hehehe?? i co masz do powiedzenia? może sie określ z czego się smiejesz Pajacu? :)
oceń post 1 9 zgłoś do moderacji
2016-01-23 15:33 60%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Mr
Komitet Obrony Koryta ,jak widać na załączonych fotkach
odpowiedz oceń post 32 21 zgłoś do moderacji
2016-01-24 10:54 33%
4
odpowiedziano ponad rok temu przez powiec
A ci w maskach to "komitet obrony wpływów Putina"!;)
oceń post 7 14 zgłoś do moderacji
2016-01-23 15:34 66%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez ciekawski
Jaka średnia wieku ? Czyżby nie udało sie innym wmówić nic ?
odpowiedz oceń post 19 10 zgłoś do moderacji
2016-01-24 10:54 29%
6
Średnia wieku pewnie między 40-50 lat, ale to normalne tylko ludzie w tym wieku wiedzą co zonacza inwigilacja! Spokojnie młodzi tez wyjda na ulice jak im zablokuja darmowe gry, filmiki lub w ogóle odetna internet!;)
oceń post 5 12 zgłoś do moderacji
2016-01-23 16:10 36%
7

Te repupublikańsko-kukizowsko-korwinowskie dzieciaki nic nie rozumieją co się dookoła nich dzieje i dają się manipulować takim starym satyrom jak JKM;) Zrozumieją o co chodzi jak im odetną internetowe gry, filmiki, muzykę, a może i nawet sam internet jak zajdzie potrzeba! Wtedy przejrzą na oczy i będą protestować razem z KOD przeciwko pislamowi!;) POkój wam;)
odpowiedz oceń post 17 30 zgłoś do moderacji
NoName
2016-01-23 16:17 60%
8
odpowiedziano ponad rok temu przez N
A gdzie byliście jak wasz Tusek z PO próbował na przykład wprowadzić ACTA????
oceń post 24 16 zgłoś do moderacji
2016-01-23 16:34 38%
9
odpowiedziano ponad rok temu przez obserwator
Do N.Przypomne Tobie bylismy wtedy na ulicach Polski.I co????? Nie wprowadzil Tusk ACTA!!!!!!!!
oceń post 13 21 zgłoś do moderacji
2016-01-23 16:18 41%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez obserwator
Sezon na arbuzy uważam za otwarty :).Arbuzy schowały sie tym razem za maskami.Duze dzieci klauna Korwina :)
odpowiedz oceń post 16 23 zgłoś do moderacji
NoName
2016-01-23 16:21 62%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez KOD - Komunistyczne Oddziały Dywersyjne
Nie sądziłem że w Elblągu jest aż tylu politycznych lemingów.
odpowiedz oceń post 28 17 zgłoś do moderacji
2016-01-23 22:26 47%
12
odpowiedziano ponad rok temu przez EuPi
a PiS to Pierd.... i Smutni?
oceń post 8 9 zgłoś do moderacji
2016-01-23 16:25 37%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez moli
Jak na taki mróz, zwolenników KOD było całkiem sporo. 20 razy więcej niż tych przeciwników chowających się za maskami.
odpowiedz oceń post 16 27 zgłoś do moderacji
2016-01-23 17:59 31%
14
Przeciwnicy KOD to płatne trole i błazny PIS lub Putina!;)
oceń post 11 24 zgłoś do moderacji
2016-01-23 16:41 66%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez q.
"Tłumy" ;-) hehehe
odpowiedz oceń post 21 11 zgłoś do moderacji
2016-01-23 17:05 56%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez kostek
Komiczne...bo takie miało być.Tym ludziom z KODu można tylko współczuć i się z nich śmiać. Zero wiedzy o trybunale, afery PO -zero, najwieksza liczba podsłuchów za PO-zero, okrągły stół-zero,Soros..nic.nic.nic.To beton .totalny.nie jestem pisiorem!
odpowiedz oceń post 19 15 zgłoś do moderacji
2016-01-23 17:57 35%
17
Kostek wymień mi afery PO i na czym polegało w nich łamanie prawa oraz które sprawy są już w sądach!? Podaj przykłady i dowody, a jak ich nie masz to zamilcz się nie ośmieszaj!;)
oceń post 13 24 zgłoś do moderacji
2016-01-23 18:14 47%
18

No cóż, błaznów zawsze znajdzie sie wielu. Współczuję tym szkaradnym twarzom, które ukrywali pod maskami. Żółć walnęła im na lica, to i chowali je, a jeszcze było zimno. Dobrze, że manifestanci w rytm piosenki podskakiwali i....ci z maskami tez podskakiwali..., a więc w chwili zapomnienai po co przyszli, poparli KOD! Brawo wam, młodziezy, przychodźcie częscie, to bdziecie mogli po sdtronie KOD-u pokazać swoje twarze, których nie bedziecie się wstydzić! Może zaczniecie myślec głowa, a nie maskami!
odpowiedz oceń post 15 17 zgłoś do moderacji
2016-01-24 10:20 33%
19
Trudno własną twarzą propagować brednie i kłamstwa!;)
oceń post 5 10 zgłoś do moderacji
2016-01-23 18:26 74%
20

odpowiedziano ponad rok temu przez socjolog
Potencjalne ofiary metody "na wnuczka.
odpowiedz oceń post 29 10 zgłoś do moderacji
2016-01-23 23:13 15%
21
odpowiedziano ponad rok temu przez MM
d..a z Ciebie nie socjolig
oceń post 3 17 zgłoś do moderacji
2016-01-23 18:37 66%
22

odpowiedziano ponad rok temu przez Kostek
@powiec nie wiem czy jesteś z kosmosu czy z innej planety, a może poprostu tylko zasysasz TVN i GW, ale tych afer nie dam rady tu wypisać- jest ich ponad tysiąc. To, że macie talent w obsadzaniu swoich sędziów nikogo z kolesi nie skazano i to jak cicho jest o tych gigantycznych przekrętach świadczy tylko o tym jakie mamy media i co w nich się pokazuje. Przykład z własnego podwórka: Zimne Termy Warmińskie i przekręt Protasa i spółki toczy się postępowanie. Mam nadzieję, że teraz się dobiorą do tyłka wszystkim aferzystom. To że sobie PO napisała nowe prawo o szybszym przedawnieniu nic nie da. Otwórz oczy i manipuluj.
odpowiedz oceń post 21 11 zgłoś do moderacji
2016-01-23 20:38 32%
23
Uświadomię cię w Państwie praworządnym, nie wystarczy kogoś nazwać złodziejem trzeba mu to jeszcze udowodnić i skazać prawomocnym wyrokiem niezawisłego Sądu! Przypomnę, że jak na razie jedynym skazanym złodziejem politykiem, był członek PIS minister sportu z Rządu PIS z lat 2005-2007!
oceń post 10 21 zgłoś do moderacji
2016-01-24 12:31 20%
24
Kostek, te afery są na takiej samej zasadzie, jak ja oskarżyłbym ciebie, że okradłeś bank. Najpierw dożo szumu, areszt, a później.....po prostu nic, ale tacy wierzący jak ty zakodowali, że okradłeś i będą to powtarzać. Dziwne, ze nie chcesz mówić o tym jak wyprowadzono pieniadze ze SKOK-ów, bo w tym maczał palce PiS, to jest tabu. Pomyśl troszeczkę.
oceń post 3 12 zgłoś do moderacji
2016-01-24 12:31 0%
25
Kostek, te afery są na takiej samej zasadzie, jak ja oskarżyłbym ciebie, że okradłeś bank. Najpierw dożo szumu, areszt, a później.....po prostu nic, ale tacy wierzący jak ty zakodowali, że okradłeś i będą to powtarzać. Dziwne, ze nie chcesz mówić o tym jak wyprowadzono pieniadze ze SKOK-ów, bo w tym maczał palce PiS, to jest tabu. Pomyśl troszeczkę.
oceń post 0 13 zgłoś do moderacji
2016-01-24 12:31 20%
26
oceń post 3 12 zgłoś do moderacji
2016-01-23 19:16 0%
27

odpowiedziano ponad rok temu przez WON!!!
https://www.youtube.com/watch?v=auAmEjOtTCo
odpowiedz oceń post 0 8 zgłoś do moderacji
2016-01-23 19:59 57%
28

odpowiedziano ponad rok temu przez Mr
KOD = Ku...a Oraz Degenerat
odpowiedz oceń post 20 15 zgłoś do moderacji
2016-01-24 10:18 24%
29
odpowiedziano ponad rok temu przez szczery
Narodowcy = PIS+Kukiz+Korwin = Pachołki Putina!;)
oceń post 6 19 zgłoś do moderacji
2016-01-23 23:11 30%
30

odpowiedziano ponad rok temu przez MM
Było pięknie i będzie jeszcze piękniej i nikt, nic tego nie zmieni. Wy i Wasz tragiczny jazgot...jest już załosny. Już nikt was nie słucha i nikt inteligentny z Wami nie będzie dyskutował więc kwiczcie wśród swojego towarzystwa. Wygraliśmy!!! Już tylko ciemny lud obraża, wyśmiewa i krytykuje KOD, nikt więcej. Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku życzę Wam wszystkim, obyśmy obronili demokrację jak najszybciej.
odpowiedz oceń post 9 21 zgłoś do moderacji
2016-01-23 23:28 67%
31

odpowiedziano ponad rok temu przez Elblazanin
Hehe a to wariaty dzikie :) te KODy nie wiedzialem, ze w Elblagu tez sa te komedie grane. Sie ubawilem :D - jestem tylko ciekaw czy manifestanci wiedza wimie czego i kogo manifestuja. Z OFE jakos POpaprancy zajumali nasze i wasze pieniadze i jakos nikt nie manifestowal - gdzie wtedy byliscie? Popieracie ta cala kliche, tego Ryska Petru co to zachecal do kredytow we frankach, czy Binkowska, komisarz UE co nie grzeszy intelektem i zamiast bronic swojej Ojczyzny jest przeciwko... Ludzi zastanowcie sie kogo
popieracie. Przeciez oni maja tylko jedno na
celu - dobro wlasnej dxupy. Nie popieram PIS ale na pewno nie popre tego calego cyrku co to wystepuje za blazenada ukryta za tym KODem
odpowiedz oceń post 24 12 zgłoś do moderacji
2016-01-24 10:16 30%
32
Kasa z OFE jest taką samą kasą jak kasa w ZUS są na to co najmniej dwa prawomocne wyroki Sądy więc nie kłam, że ktoś coś komuś ukradł! KOD istnieje dopiero drugi miesiąc i protestuje bo włądze PIS łąmią prawo i zasady demokratyczne" ułąskawienie kolesiów z PIS i niezaprzysiężenie 3 sędziów TK przez Dudę, paraliż TK, upartyjnienie mediów publicznych i Prokuratury oraz służby cywilnej! Teraz czas na totalną inwigilację i ty hejterze twierdzisz, że nic się złego w Polsce nie dzieje?!
oceń post 9 21 zgłoś do moderacji
2016-01-24 13:24 24%
33
może zapoznaj się z Konstytucja i wyrób sobie zdanie o tym co wyprawia PIS. Ja nie należę do żadnej partii ale nie ma mojej zgody na demolowanie wolności,którą wypracowaliśmy sobie przez 26 lat .Nie ma mojej zgody na nieprzestrzeganie KONSTYTUCJI ,nad którą pracowano przez 5 lat , nie tak jak nad ustawami PIS w nocnych obradach Sejmu przez kilka godzin.
oceń post 6 19 zgłoś do moderacji
2016-01-24 13:25 21%
34
może zapoznaj się z Konstytucja i wyrób sobie zdanie o tym co wyprawia PIS. Ja nie należę do żadnej partii ale nie ma mojej zgody na demolowanie wolności,którą wypracowaliśmy sobie przez 26 lat .Nie ma mojej zgody na nieprzestrzeganie KONSTYTUCJI ,nad którą pracowano przez 5 lat , nie tak jak nad ustawami PIS w nocnych obradach Sejmu przez kilka godzin.
oceń post 5 19 zgłoś do moderacji
2016-01-24 10:09 28%
35

odpowiedziano ponad rok temu przez RR
zobaczymy jak ci co teraz opluwają KOD ,obudzą się z ręką w nocniku a głową w kibelku jak będą wtedy kwiczeć. KOD - to nie jest już garstka ludzi /i nie są to świnie oderwane od koryta z PO/kto tego nie widzi to chyba ma klapki na oczach albo soory coś nie tak z umysłem, z rozumem. Czas na przebudzenie i racjonalne myślenie.
odpowiedz oceń post 10 26 zgłoś do moderacji
2016-01-24 11:37 71%
36
odpowiedziano ponad rok temu przez NieLubięŻadnejPartii
Mi na przykład nigdy nie żyło się tak źle jak za wielce demokratycznych PO i PSL. Ciągłe afery i dokręcanie śruby zwykłym ludziom... Więc podziękuję Wam za obronę "demokracji".
oceń post 17 7 zgłoś do moderacji
NoName
2016-01-24 13:15 73%
37
odpowiedziano ponad rok temu przez N
Nie ma to jak głosować na oszustów i sprzedawczyków z PO i jeszcze uważać się za elitę.
oceń post 19 7 zgłoś do moderacji
2016-01-24 13:20 28%
38

Było mniej manifestantów z powodu mrozu i grypy. Nawet ulice Elbląga świeciły pustkami .
Manifestacja była kulturalna,profesjonalna .Każdy mógł dowiedziec sie o co walczy KOD .
Młodzi kontrmanifestanci zrozumieli i na końcu też zrobili sobie fotkę w ramce "Polaków gorszego sortu" :) - to był osiągnięty pokojowy kompromis. BRAWO KOD Elbląg ! Jestem po Waszej stronie . Pozdrawiam Wszystkich logicznie myślących .
odpowiedz oceń post 9 23 zgłoś do moderacji
2016-01-24 14:05 86%
39

odpowiedziano ponad rok temu przez ell
coś to wideło nie chodzi..
odpowiedz oceń post 12 2 zgłoś do moderacji
NoName
2016-01-24 14:10 62%
40

odpowiedziano ponad rok temu przez NoName
Kiedyś targowica a dzisiaj KOD
odpowiedz oceń post 16 10 zgłoś do moderacji