najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Bartłomiej Ryś
2015-07-09 13:03 59%

Dziwne dźwięki „z ziemi” słyszane i nagrane również w Elblągu

rozpoczęty ponad rok temu przez Bartłomiej Ryś

Ludzie na całym świecie słyszą dziwne dźwięki „z nieba”, brzmiące jak trąbka. Nagrywają materiały video, wrzucają do Internetu i pytają: co to jest? W nocy z 8 na 9 lipca br. jedna z elblążanek również zauważyła coś takiego. Nagranie opublikowano na profilu Info Meteo WM – Elbląg.

Administratorzy strony usłyszeli dziwne dźwięki po raz pierwszy wczoraj, w okolicach Jaru i ulicy Fromborskiej. Pierwsze przypuszczenie: idzie burza. Internauci potwierdzili, że „dźwięki z nieba” bądź „z ziemi” były słyszalne również w innych częściach miasta. Administratorzy zachęcili, aby nagrać to zjawisko, a następnie materiał wrzucić na serwis YouTube. Udało się to zrobić elblążance Magdzie Bieszke.

Pilne ! Elbląg https://www.youtube.com/watch?v=rDFKjT-_4X0&feature=youtu.beAutorem tego nagrania jest : Magda...

Posted by Info Meteo WM - Elbląg on 9 lipca 2015

Rzecznik NASA dla portalu onet.pl tłumaczy, że dziwne dźwięki to „szumy z wnętrza ziemi”, które występują „od zawsze”, tylko nie wszyscy jesteśmy na nie wyczuleni. Występują one na całym świecie, nie ma się co dziwić, że są również słyszalne w Elblągu. Jednym słowem: nie ma się czego obawiać.

oceń wątek 10 7 zgłoś do moderacji
2015-07-09 13:50 88%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez łohuuuuuu
Jakie buczenie? To nie jest żadne buczenie. Mieszkam na Zawadzie, po południami i nocą słychać ogromny szum, jakby ktoś szlifował. Echo niesie się na cały Elbląg. Ruscy rakiete odpalają w Kaliningradzie.
odpowiedz oceń post 14 2 zgłoś do moderacji
2015-07-09 13:55 65%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Ryś nazwie mnie Hejterem
o ja cie pier.... Rysiu oszczędź. Coś ty tutaj na bazgrał??
Przestań już pisać, cokolwiek, weź się do zamiatania ulic, może to potrafisz
odpowiedz oceń post 22 12 zgłoś do moderacji
2015-07-09 15:16 69%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Opos
O ja pier... jaki tekst fakty i mity
odpowiedz oceń post 11 5 zgłoś do moderacji
2015-07-09 15:46 55%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez elblazanin
Ludzie na całym świecie słyszą dziwne dźwięki „z nieba”, brzmiące jak trąbka. Ja nie slysze moze dlatego ze nie pije wodki i nie jaram jointow...Panie Rysiu mam nadzieje ze Pan tez nie slyszal...a jesli tak to na odwyk zapraszam.
odpowiedz oceń post 11 9 zgłoś do moderacji
2015-07-09 16:22 29%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez EBlinger
te dzwieki byly slyszalne juz wczesniej kilkakrotnie, myslalem ze to elektrownia, jka bylem maly to takie chalasy byly ale rodzice mowili ze to elektrownia. jak to z ziemi to zaczynam sie obawiac o co chodzi???
odpowiedz oceń post 2 5 zgłoś do moderacji
2015-07-09 16:23 71%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez jjj
ja tam nic nie slysze codziennie elekrownia jak upuszcza pare to sa dziwne dzwieki
odpowiedz oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2015-07-09 17:02 33%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez nad Jarem
Od ok. Tygodnia słychać te odgłosy. Na początku myślałem że to na modrzewinie budowlańcy ale gdy zaczęły pojawiać się w nocy wtedy zwątpiłem w tą teorie.
odpowiedz oceń post 2 4 zgłoś do moderacji
2015-07-09 17:32 80%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez bb
Hałas z El.Elbląg, próbują uruchomić nowy blok, na świecie mają tłumiki. Gdzie jest Śmieszne, policja, za zakłócenie ciszy nocnej - mandat. Gdzie władze miasta, należy wymusić instalację tłumików!!!
odpowiedz oceń post 8 2 zgłoś do moderacji
2015-07-10 10:51 33%
9
odpowiedziano ponad rok temu przez rasa
To będzie tak jak mówiłeś uruchomienie poprzez czyszczenie kotła w elektrowni tylko że też mają tłumiki a z takiego tłumika dźwięk wychodzi od 150 nawet do 200 decybeli z tego co doczytałem .
oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2015-07-09 18:24 43%
10

To jest czyszczenie kotłów w elektrowni czyści się je parą . dziękuje pozdrawiam ;) nic nadzwyczajnego ;)
odpowiedz oceń post 3 4 zgłoś do moderacji
2015-07-09 18:25 75%
11

To jest czyszczenie kotłów w elektrowni czyści się je parą . dziękuje pozdrawiam ;) nic nadzwyczajnego ;)
odpowiedz oceń post 9 3 zgłoś do moderacji
2015-07-09 18:44 50%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez buc
Mieszkam bardzo blisko Galeri Ogrody - uwazam ze to oni powodują te szumy - ubiegłej nocy prawie nie spalem, pewnie cos z wentylacją robia albo jakies gazy wypuszczaja - szum strasznie głośny, trwajacy kilka sekund i powtarzający się kilkakrotnie co kilkanascie czy kilkadziesiat sekund. Elektrownia jest zbyt daleko od Jaru czy Fromborskiej, zeby tak donosnie było słychać, a to było jakby zaraz za oknami bloku. Dzis po polłudniu też były te szumy ze 3-4 razy tylko i z kierunku "ogrodó" właśnie- miały taki sam charakter jak te w nocy.
W kazdym razie czynia to ludzie, a nie natura, nalezało by ich ukarać.
odpowiedz oceń post 5 5 zgłoś do moderacji
2015-07-09 21:03 0%
13
odpowiedziano ponad rok temu przez bifg
Mieszkam w okolicach nowowiejskiej i tez slyszalam
oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2015-07-09 19:19 71%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez zawada
To jest czyszczenie kotłów w elektrowni czyści się je parą . Nic nadzwyczajnego . Co roku w lato odbywa się ta akcja ze względu na brak systemu grzewczego , tylko jakoś w tym roku nawet w dzień . Zawsze to robili o 4 nad ranem .
odpowiedz oceń post 10 4 zgłoś do moderacji
2015-07-09 21:47 57%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez daxx
Stawiałem na Browar, ale faktycznie mogło i z elektrociepłowni się wydobywać.
odpowiedz oceń post 4 3 zgłoś do moderacji
2015-07-10 00:46 33%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez Wixa
W Gronowie ostatnio tez byly te odglosy okolo 1-2 godziny, potem psy zaczely strasznie ujadac
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2015-07-10 10:07 60%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez zibi
Ludziska elektrocieplownia konserwuje kominy i coś usprawniają w nowym bloku. Zapraszam na spacer po ul.elektrycznej,istny armagedon te dzwięki.No nic chcemy ciepelko zima,trzeba pocierpieć.
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2015-07-10 11:27 67%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez xrasax
Czyż to nie ten sam dźwięk .... https://www.youtube.com/watch?v=1byIFHdOWys
odpowiedz oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2015-07-10 14:30 67%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez pierdziuch
Ryś zmień dilera bo jak tak dalej będzie to opublikujesz pierdzenie lub chrapanie sąsiada albo nagranie hałasującego w nocy pojazdu sprzątającego ulice. :-D
odpowiedz oceń post 8 4 zgłoś do moderacji
2015-07-11 11:35 0%
20

odpowiedziano ponad rok temu przez ja863
Nie moge spać bo muszę słuchać hałasu z elektrowni
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2015-07-11 12:06 40%
21

odpowiedziano ponad rok temu przez Piotr4141
To kosmici ładują kapsuły wewnątrz ziemi. Szykują się na żniwa. Ci co są w temacie wiedzą o co chodzi.
odpowiedz oceń post 2 3 zgłoś do moderacji
Cheetah
2015-07-11 17:43 60%
22

odpowiedziano ponad rok temu przez Cheetah

Trąby Jerychońskie? http://innemedium.pl/wideo/traby-jerychonskie-powrocily-w-usa-w-argentynie

A tak poważnie, to obstawiam czyszczenie kotłów w elektrowni.

odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź