najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Edmund Szwed oficjalnym kandydatem na Prezydenta Miasta Elbląg
2014-09-20 19:20 26%

Edmund Szwed oficjalnym kandydatem na Prezydenta Miasta Elbląg

rozpoczęty ponad rok temu przez Ines Kuraś

W sobotę (20.09) w Centrum Spotkań Europejskich „Światowid” odbyła się konwencja wyborcza Komitetu Wyborczego Wyborców Obywatelski Elbląg. Z ich ramienia o Urząd Prezydenta Miasta Elbląg będzie ubiegał się Edmund Szwed.

Konwencja wyborcza Obywatelskiego Elbląga zgromadziła blisko 100 osób wraz z dziennikarzami i kandydatami na radnych. Nastąpiło oficjalne przedstawienie kandydata na prezydenta. Spotkanie prowadziła piosenkarka z lat 70 i 80 – Barbara Książkiewicz.

Kim jest osoba, która chce naprawić Elbląg?

Edmund Szwed pochodzi z Wileńszczyzny. Jest absolwentem Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie, a od 1970 roku mieszka w Elblągu. Był zawodnikiem Olimpii Elbląg, członkiem kadry narodowej i mistrzem Polski w podnoszeniu ciężarów. Od ponad 35 lat jest przedsiębiorcą. Zdobywał doświadczenie biznesowe i ekonomiczne między innymi w krajach Europy. W tej chwili jest prezesem czterech spółek.

Na konwencji nie zabrakło obietnic wyborczych złożonych przez Edmunda Szweda. Zamierza stworzyć terminal elbląski z przedstawicielami znanych polskich firm. Firmy te współpracowałyby z partnerami z obwodu kaliningradzkiego.

- Mam swój autorski projekt budowy mieszkań komunalnych. Obiecuję jeśli państwo mi pozwolicie to 6 grudnia, na Mikołajki podpiszę umowę na budowę fabryki domów komunalnych w Elblągu. Mój innowacyjny program przetwarzania odpadów komunalnych pozwoli przynosić korzyści, a nie będzie obciążeniem dla budżetu jak dotychczas. - mówił Edmund Szwed

Jakie jeszcze obietnice składał kandydat na prezydenta? Mianowicie: oddłużenie miasta, odbudowa kąpieliska miejskiego oraz amfiteatru w parku Dolinka, obudzenie elbląskiej starówki, uczynienie z miasta centrum turystyczno-targowego. To tylko niektóre sprawy, które można będzie zrealizować w Elblągu.

Na słowa pochwały zasługuje spot reklamowy, który wzrusza i trafia do publiczności. Również Edmund Szwed w swoim biurze sztabu wyborczego będzie organizował panele dyskusyjne.

Wszystko pięknie brzmi i z pewnością jest możliwe, ale z tak zadłużonym miastem długa droga do realizacji przed kandydatem na włodarza miasta.

oceń wątek 18 52 zgłoś do moderacji
2014-09-21 14:17 67%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez مقيم
لا المدينة لا يحتاج الرئيس، والمدينة بحاجة مدير
odpowiedz oceń post 10 5 zgłoś do moderacji
2014-09-21 20:51 56%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez الجهاد
بالتأكيد لا تحتاج إلى أي السويدي
oceń post 5 4 zgłoś do moderacji
2014-09-21 14:18 5%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez EuPi
czytam te komentarze i pytam kogucików o co walczycie? Ubliżacie jeden drugiemu, a pewnie w niedzielę idziecie do kościoła. Rzygać się chce. Nie propozycje a krytyka. Z układu prezydent NIE!, spoza układu NIE!. to kogo do cholery wybrać? Razem z Lewandowskim tworzycie grupę oszołomów wzajemnie wyzywających się. pytam tylko po co?. Znam Pana Szweda od 70 roku. Uczyłem WFu i miałem kontakty z zasłużonym trenerem ciężarowców Panem Szaleckim. (Pana - celowo piszę z duzej litery, gdyż im się to należy). Nigdy nie słyszałem, żeby Pan Szwed popierał PZPR, a zawsze byliśmy antykomunistycznie nastawionymi obywatelami. Nie słyszałem, żeby komukolwiek zrobił krzywdę, a znam go z tego, że jezeli mógł to pomógł. Znam Go jak wrażliwego na krzywdy innych.
odpowiedz oceń post 1 19 zgłoś do moderacji
2014-09-21 14:19 9%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez EuPi
Jakie Pan Szwed prowadzi interesy nie wiem, ale gdyby były szemrane, jest za mądry i inteligentny, żeby ryzykować ujawnieniem jakichś afer startując w wyborach. Wierzę, że na pewno będzie chciał wszystko co dobre zrobic dla Elbląga.. Nie porównujmy Go do kandydatów z PiS, PO, KNP czy innych partii. On nikomu paluszka w d... trzymać nie musi. Nie idzie po pensję wyższą jak pan Nowaczyk czy Wilk, bo ma pieniądze swoje. Dlatego uważam, że jest to najlepszy kandydat na prezydenta. Życzę mu powodzenia!
odpowiedz oceń post 2 20 zgłoś do moderacji
2014-09-21 19:26 88%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez ola boga
Lewandowski nie wysilaj się - Szwed nie zostanie Prezydentem ani radnym ,twój wyraz twarzy ciągle się zmienia - widać wyraźną wściekłość - spójrz w lustro a sam się wystraszysz.
odpowiedz oceń post 21 3 zgłoś do moderacji
2014-09-21 20:56 84%
6
odpowiedziano ponad rok temu przez Jan_Moczydłowski
Lewatywo, a może powiesz co się stało z waszym wspaniałym kandydatem z poprzednich przyspieszonych wyborów Leszkiem, którego tak zachwalałeś. Teraz macie kolejnego wspaniałego kandydata jakiegoś Szweda, którego nikt nie zna i nikt nie wie co on takiego dobrego dla miasta zrobił. Piszesz tylko, że zrobił więcej niż inni - co zrobił pytam, kupę?! Macie strategię POwsko_Pisowską, jak się nie uda z jedną nazwą partii to próbujecie z inną i z innym kandydatem (czyt prof. Gliński i PiS) - farbowane lisy. Ja się na to nie nabiorę, choć chcę zmian w tym miescie, ale wy próbujecie z mieszkańców zrobić głupków - nie uda wam się to!
oceń post 16 3 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-09-21 20:14 0%
7
odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Z pewnością masz rację bo właśnie się z ciebie śmieje,,,, Dobrej nocy kochana i śni j swoje wizje dalej.
oceń post 0 26 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-09-21 21:22 0%
8
Pisz się Szmaczydłowski boś szmata i szopenfeldziarz . Z takim debilem to mi się gadać nie chce więc spadaj pod swój krzak gadzie.
oceń post 0 24 zgłoś do moderacji
2014-09-21 21:48 90%
9
odpowiedziano ponad rok temu przez Jan_Moczydłowski
Tym sposobem dobiłes gwóźdź do trumny. Nie masz nic merytorycznego do napisania, a na kilka zdań prawdy reagujesz tradycyjnie chamstwem i wulgaryzmami, zamiast odpowiedzieć o sukcesach swojego nowego idola. Tym samy pokazujesz jaki poziom ze swoim Szwedem reprezentujecie. TFU - tyle jesteście warci, ale życzę wam powodzenia, bo niewątpliwe się wam przyda, gdy mieszkańcy tego miasta po raz kolejny pokażą wam dumnie wysunięty w górę środkowy palec!
oceń post 18 2 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski,
2014-09-21 21:50 74%
10
odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski,
Pośmiałem się, zrobiłem sobie dobrze i teraz czekam na dalsze obrażanie mnie za co będę domagał się odszkodowania.
oceń post 14 5 zgłoś do moderacji
2014-09-21 21:54 81%
11
odpowiedziano ponad rok temu przez boga ola
Teraz już wiem dlaczego Ty Lewatywa jesteś tak głupi. Po prostu zamieniłeś sobie głowę z częścią ciała, która znajduje się u facetów między nogami .
oceń post 13 3 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski,
2014-09-21 21:45 75%
12

Leszek mnie zdradził i odszedł do innego. Mocno to przeżyłem i odbiło się to na mojej psychice. Jeżeli w najbliższym czasie mi nie przejdzie to mogą mnie zamknąć w wariatkowie.
odpowiedz oceń post 12 4 zgłoś do moderacji
2014-09-21 22:56 86%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Debilowski
Jestem najmądrzejszy najmądrzejszy Blebleble. W Elblągu nikt mi intelektualnie nie dorównuje. Blebleble Wszystko co robię - robię najlepiej. Blebleble Nigdy się nie mylę i zawsze mam rację.Blebleble Wszyscy internauci mnie uwielbiają. Blebleble Dlatego nie mam nieprzyjaciół. Blebleble Nie mam problemu alkoholowego. Blebleble Mam wiele osiągnięć. Blebleble Moja kariera to ciągły rozwój Blebleble Obecnie przez przypadek jestem bezrobotny. Blebleble Kiedyś, zupełnie niedawno bezgranicznie kochałem wilka. Teraz kocham szweda. Równie bezgranicznie. Blebleble. Teraz będzie mnie pełno na wszystkich forach. Blebleble. Zobaczycie ile się ode mnie nauczycie. Blebleble

odpowiedz oceń post 18 3 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-09-21 23:35 0%
14

Do zespołu downa doszła ola - to teraz mamy dwa rozdwojenia jaźni . Z debilami nie chce mi się gadać bawcie się we własnym gronie zanim pojedziecie na odwyk . Na blisko 800 odsłon mamy tu dziesięciu debili - nie jest źle teraz możecie lecieć po dodatek za nocną zmianę, Pa debilki wy moje głupiutkie....
odpowiedz oceń post 0 26 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski,
2014-09-22 00:20 74%
15
Komentarz niezgodny z Regulaminem.
oceń post 14 5 zgłoś do moderacji
2014-09-22 08:00 76%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez Aisza Kediv
Masakra. Na miejscu Lewandowskiego powiesiłabym się w ustronnym miejscu widząc jak mnie oceniają ludzie. I tak jest wszędzie na wszystkich elbląskich portalach. Czy to nie daje temu facetowi nic do myślenia?
odpowiedz oceń post 13 4 zgłoś do moderacji
2014-09-22 08:25 75%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez franc
czyżby szykował się recykling miasta ..............
odpowiedz oceń post 6 2 zgłoś do moderacji
2014-09-22 18:47 88%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez KlakierPiSu
Szkoda wydanych pieniędzy Panie Szwed. Czy wy z Kaziem nie widzicie, ze ludzie was olewają i przegrywacie z kretesem wybory przez jednego głupka? Gdybyście się od niego odcięli, na pewno wynik wyborczy byłby lepszy. A tak jego zachwalanie was przynosi skutek dokładnie odwrotny! Im szybciej wyraźnie odetniecie się od elbląskiego błazna tym lepiej na tym wyjdziecie, a do wyborów czasu nie wiele. Choć w obecnej sytuacji i tak nie wiem czy to ma sens, bo gdy się czyta te wpisy poniżej, to zostaje strach, że po wyborach ten koszmar powróci bo jako dowód wdzięczności zaoferujecie mu stanowisko! Mimo wszystko warto spróbować!
odpowiedz oceń post 15 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź