najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Bartłomiej Ryś
2014-11-14 20:51 68%

Edmund Szwed podsumowuje kampanię wyborczą

rozpoczęty ponad rok temu przez Bartłomiej Ryś

Pierwszy zaczął, ostatni kończy. A jego zakończenie można podsumować jednym słowem: pewność. Edmund Szwed wraz z Obywatelskim Elblągiem są pewni, że wygrają te wybory. Pozostaje pytanie: w pierwszej czy też w drugiej turze?

Niezwykle barwny człowiek jakim jest Edmund Szwed rozpoczął swoją kampanię... koncertem disco-polo. Następnie zawiesił jako pierwszy swój baner. Posypały się ulotki, plakaty, a co poniektórzy śmieli się, że Szwed jest nawet w ich lodówce. Czy wytężona praca całego sztabu ludzi da 16 listopada efekt?

Edmund Szwed na dzisiejszej konferencji zaczął od pogratulowania elbląskim mediom za obecność. Wyróżnił tutaj dwa portale: elblag.net oraz elblag24.pl. Warto nadmienić, że na konferencji nie pojawili się dziennikarze z żadnych innych redakcji. Nie umknęło to uwadze kandydata:

- Odnoszę wrażenie, że elbląskie media pracują wyłącznie osiem godzin dziennie, a ich wrażliwość jest znikoma. Żywię nadzieję, że elblążanie w sposób właściwy ocenią te elbląskie media, których dziś tutaj nie ma. Dziwi mnie tylko, że na podsumowaniach pozostałych komitetów były one obecne – komentował spokojnym głosem Szwed.

Następnie opowiadał o poszczególnych osobach z Obywatelskiego Elbląga oraz napomknął o kontrkandydatach:

- Brakuje mi tego, że moi kontrkandydaci nie są tu dziś z nami, nie zadają nam pytań. Chętnie bym na nie odpowiedział.

Następnie swoje 5 minut wykorzystał Mateusz Paradowski, szef kampanii Obywatelskiego Elbląga:

- Naszym sukcesem jest to, że połączyliśmy elblążan. Pierwszy raz rozmawialiśmy w kampanii o konkretach. Dzięki takim osobom jak Kazimierz Falkiewicz czy też Mariusz Lewandowski zrobiliśmy to, co inni nazywali „nierealne”.

Edmund Szwed dodał:

- Warto pamiętać, że Mariusz Lewandowski i Kazimierz Falkiewicz to osoby, które m.in. wyniosły Jerzego Wilka na urząd Prezydenta. To oni byli inicjatorami referendum. Dziś czują się oszukani przez Prezydenta, który nie pamięta kto go na ten urząd „posadził”.

Sam Falkiewicz dodał, że w ostatnim okresie spotkał Janusza Nowaka, który powiedział: „Takiej kampanii tutaj jeszcze nie było” komentując tym samym działania Obywatelskiego Elbląga.

Głos zabierali poszczególni kandydaci na Radnych, swoje zdanie wyraził również Sebastian Bona-Kuchejda, wydawca portalu elblag24. Koniec końców Edmund Szwed podsumowując kampanię powiedział:

- 16 listopada odzyskamy niepodległość Elbląga po 25 latach nieudolnej władzy.

oceń wątek 45 21 zgłoś do moderacji
2014-11-14 21:06 78%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez waldi
"Czy wytężona praca całego sztabu ludzi da 16 listopada efekt?" - nie da! Maksymalnie 2,5 %.
odpowiedz oceń post 7 2 zgłoś do moderacji
2014-11-14 21:08 82%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez hh
Dziwne, ze tylko na elblag.net i elblag24 prowadzi Szwed, a Wilk ma tak male poparcie :)
odpowiedz oceń post 9 2 zgłoś do moderacji
2014-11-14 21:10 75%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez BArtek
Oj nie wygra mam taka nadzieje
odpowiedz oceń post 6 2 zgłoś do moderacji
2014-11-14 21:10 82%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez maks
"16 listopada odzyskamy niepodległość Elbląga po 25 latach nieudolnej władzy" - bajkopisarz, fantasta :-)
odpowiedz oceń post 9 2 zgłoś do moderacji
2014-11-14 21:19 69%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez microbe
Patrzę na zdjęcie nr 8 i mam ... odruch wymiotny ... :(
odpowiedz oceń post 9 4 zgłoś do moderacji
2014-11-14 21:56 60%
6
odpowiedziano ponad rok temu przez ornitolog
Ja powiem szczerze, że patrząc na zdjęcie nr 8 puściłem pawia. A jak wyobraziłem sobie, że ...... to puściłem kolejnego pawia.
oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2014-11-14 21:22 83%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez na-pewno-nie-dostanie-głosów
na pewno nie zagłosuję na tego oszołoma - chociażby za to, że mi zapaskudzili drzwi jego plakatem - tak przykleili że aż farba odlazła - to jest draństwo - nikt im nie pozwolił.
odpowiedz oceń post 10 2 zgłoś do moderacji
2014-11-14 21:29 60%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez papa
ale zdjęcia wielcy kandydaci a gdzie oni byli przez ten okres gdzie oni byli latem jak trzeba było siedzieć przy podpisach na czerwonego krzyża wielcy kandydaci teraz ale pomóc to nie było komu tylko inni zasuwali siedzieli i nikt jakoś ich nie pokazuje nie wyróżnia tylko jedynki są super pomocni p szwed powinien zrobić porządek i wyróżnić osoby naprawdę którzy pomagali a nie tylko jedynki się wyróżnia wielcy kandydaci na radnych 2 dni przed wyborami
odpowiedz oceń post 6 4 zgłoś do moderacji
2014-11-14 21:41 75%
9
odpowiedziano ponad rok temu przez Bax
Już zatargi i darcie łacha - a jeszcze nawet 1 % nie zdobyliście :-) Ja pierdzielę- niezłe towarzycho się dobrało :-)
oceń post 6 2 zgłoś do moderacji
2014-11-14 21:46 80%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez obywatel
to fakt i prawda papa ma racje kandydaci 2 dni przed wyborami a jak byli potrzebni latem to zamiast pomagać to wygrzewali się na plaży a jak przyszła jesień to od razu wielcy kandydaci na radnych ale pomóc przy scenach przy referendum nie było komu jedni i ci sami siedzieli ale ich się nie wyróżni po co przecież można wyróżnić tych którzy nic nie robili
odpowiedz oceń post 8 2 zgłoś do moderacji
2014-11-15 12:13 40%
11
odpowiedziano ponad rok temu przez ichigo
Nie dubluj postów tylko wyraź się jednym zdaniem bo robisz spam. Hejterzy zawsze dużo gadają o niczym
oceń post 2 3 zgłoś do moderacji
2014-11-15 12:13 20%
12
odpowiedziano ponad rok temu przez ichigo
Nie dubluj postów tylko wyraź się jednym zdaniem bo robisz spam. Hejterzy zawsze dużo gadają o niczym
oceń post 1 4 zgłoś do moderacji
2014-11-14 22:00 82%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez powiec
Dobra Szwedzie nagadałes ludziom bzdur w kampani, zasmieciłeś miasto plakatami, to teraz po przegranych wyborach nie zapomnij posprzątac po sobie i spadaj do Szwecji!;)
odpowiedz oceń post 14 3 zgłoś do moderacji
2014-11-17 11:38 33%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez Glue
No i w pizdu, i wylądował. 12% gratulujemy, może Pan teraz ściągnąć to multum plakatów, żeby już widoku nie szpeciło? :)
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2014-11-17 22:06 0%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez Paolo
Leczcie się na głowę wszyscy Ci którzy nie kibicują P.Szwedowi. Zagłosowaliście na nieudolną władzę PiS to teraz będziecie mieć zajebistą rewolucję a raczej jej BRAK!!! Elbląg jest tak przygnębiającym miastem że wszyscy stąd uciekają a to wszystko przez NIEUDOLNOŚĆ źle, powiem nawet że przypadkowo bo chcę wierzyć że to czysty przypadek że wybraliście takich debili z PiSu!!! Pan Szwed jest bardzo inteligentnym człowiekiem, który jako jedyny naprawdę zmieniłby ten nędzny Elbląg!!!!
odpowiedz oceń post 0 5 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź