najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2013-04-30 14:30 88%

EKO wystartuje w wyborach samorządowych. Będzie duży, bezpartyjny blok

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

- Elbląski Komitet Obywatelski przyjął wyniki referendum z 14 kwietnia br. z należnym szacunkiem. Referendum lokalne to jedna z możliwości demokracji bezpośredniej. Elblążanie suwerennie podjęli decyzję o odwołaniu władz samorządowych. Tą decyzję traktujemy jako czerwoną kartkę dla wszystkich partii politycznych - pisze Dariusz Babojć, szef Elbląskiego Komitetu Obywatelskiego.

W mieszkańcach Elbląga tkwi olbrzymi potencjał. Są świadomi swoich praw i mają pomysły na rozwój miasta. Komitet chce wraz z nimi działać na rzecz dobra wspólnego Elbląga. Siłą ruchów obywatelskich jest różnorodność przekonań ich członków.

Deklarujemy partnerską współpracę ze wszystkimi osobami i podmiotami wyrażającymi chęć służby na rzecz dobra wspólnego naszego miasta. Kierując się poczuciem odpowiedzialności za losy miasta Elbląski Komitet Obywatelski podjął decyzję o udziale w najbliższych wyborach samorządowych. Zostanie powołany antypartyjny, pozarządowy, obywatelski blok wyborczy, który wystawi kandydata w wyborach prezydenckich oraz kandydatów na funkcje radnych.

Uważamy, że Rada Miejska to nie przechowalnia partyjnych aktywistów i dokładanie im do pensji. Najbliższy okres wymaga od nas wszystkich wielkiej mądrości i odpowiedzialności za losy Elbląga. Zapraszamy wszystkie chętne osoby bezpartyjne do współtworzenia Komitetu Wyborczego.

Polecamy treść Deklaracji Założycielskiej: http://elblag-eko.org/?id=podstrony_&pid=1.

Dariusz Babojć
Elbląski Komitet Obywatelski

oceń wątek 115 16 zgłoś do moderacji
2013-04-30 19:35 56%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Nowa Prawica
Pamietamy teksty ludzi z EKO wypisywane na necie - "nie stalo sie nic, co wymagaloby referendum, dajmy porzadzic Nowaczykowi do konca kadencji, nie jest tak zle". Skoro "nie bylo tak zle", to po co startuja? Bo jest szansa na koryto pod pozorem "bezpartyjnosci"? EKO jest slusznie postrzegana jako przybudowka PO i to zapewne tam odnajdzei czesc skompromitowanych ludzi PO
odpowiedz oceń post 15 12 zgłoś do moderacji
2013-04-30 20:29 42%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Aga
" Jeżeli zaś będzie taka potrzeba i wola mieszkańców, wówczas podejmiemy wyzwanie i staniemy w wyborach samorządowych" Znaczy jest wola mieszkańców? Czy potrzeba? Tylko czyja...
odpowiedz oceń post 5 7 zgłoś do moderacji
2013-04-30 21:09 40%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Kredyty bankowe .,,, dietki .... wycieczki,,,,, sporo tej woli tylko zapal do pracy ani na lekarstwo....
oceń post 4 6 zgłoś do moderacji
2013-04-30 20:45 39%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Arnold Boczek z pod Embląga
Już raz wystartowali a ich szef Arkadiusz Jachmowicz nie miał odwagi kandydować. Teraz jest nowy szef Dariusz Babojć i też nie ma odwagi stanąć w szranki o urząd prezydenta - rolą szefa jest walczyć w wyborach. Trzeba podnieść rękawicę - przedstawić program i bronić go publicznie a nie chować sie za plecami sterować z drugiego siedzenia.
odpowiedz oceń post 7 11 zgłoś do moderacji
2013-04-30 21:02 25%
5
Program jest prosty - stołki z dietami i dotacje dla swoich,,,, Komuś się to podoba ?
oceń post 4 12 zgłoś do moderacji
2013-04-30 21:21 64%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez żenua
Lewandowski czy mierzysz innych swoja miara? Czy to znaczy że twój-was program "Program jest prosty - stołki z dietami i dotacje dla swoich,,,, Komuś się to podoba ?" Brawo obłudnicy bezpartyjni czlonkowie partii ruchu palikota!
odpowiedz oceń post 9 5 zgłoś do moderacji
2013-04-30 21:28 15%
7
Żenua to to co piszesz -http://www.youtube.com/watch?v=RqDvw96RknE to jest miara hańby Komitetu Oportunistów masz wątpliwość kto i dla czego tam się tak zeszmacił ? Widzisz tam gdzieś moja głupią mordę ? A jak chcesz mi wybierać partię to posłuchaj http://www.youtube.com/watch?v=dutgGRbvXdw jak dorośniesz pogadamy a jak nie to nie...
oceń post 2 11 zgłoś do moderacji
2013-04-30 21:44 59%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez Prezes
Sz P Wowka
Kiedys czytałem Pańskie przechwałki na temat jakich to EKO ma działaczy profesorów itd.
Ja jestem prezesem elbląskiego miezynarodowego stowarzyszenia i w skałd naszych członków wchodzi wielu profesorów adwokatów (niemieckich również) itd nie chwalę się tym i do polityki nie zamierzamy się pchac czy tez walczyć o stołki.
Niech Pan mi powie co Pan zrobił dla Elblaga?Dla mieszkańców itd?
Teraz zapragnął Pan wyrobu czekoladopodobnego a woli Pan czekolade więc jak to jest szansa na koryto się pojawiła?Myslę że bez powodzenia stowarzyszenia zakłada się po to żeby pomagać społeczeństwu a nie po to żeby ubiegac sie o posadę.
Pozdrawiam
odpowiedz oceń post 16 11 zgłoś do moderacji
2013-04-30 22:00 44%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez Fan Prezesa
Szanowny Panie Edmundzie troszeczkę więcej pokory........
odpowiedz oceń post 7 9 zgłoś do moderacji
2013-04-30 22:23 60%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez PAlikotolog
Pan Lewandowski jak zwykle agresywny i bezczelny! Członkowie EKO to ludzie uczciwi, ciężko pracujący, prawdomówni i spełnieni zawodowo! Członkowie Wolnego Elbląga to ich przeciwieństwo! Nie zakrzyczy pan prawdy WE nie dorasta do pięt EKO!;)
odpowiedz oceń post 12 8 zgłoś do moderacji
2013-05-01 05:20 11%
11
Kolego "kretynie" EKO ciężko pracuje? Nad czym że spytam z przekonsem? Mówi prawdę ? Zajady wyleczyłem - każde twierdzenie EKO w sprawie Referendum to kłamstwo a co do spełnieni zawodowego to ma Pan na myśli Arka-dotację ? Niczego nie muszę zakrzykiwać ale wszystko mogę pokazać . Politycznej prostytucji zdecydowanie NIE ...
oceń post 1 8 zgłoś do moderacji
2013-04-30 23:23 47%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez Romanik
Lewus spadaj to swojego szmatławca Elbląg24, żałosny jesteś psycholu!
odpowiedz oceń post 7 8 zgłoś do moderacji
2013-04-30 23:26 36%
13

Też chcę do władzy, a gdy ją zdobędę to zobaczycie.
odpowiedz oceń post 4 7 zgłoś do moderacji
2013-05-01 05:22 11%
14
Do redakcji - proszę o podania IP autora lub o jego zabezpieczenie aby znów nie podawali Panowie Prokuraturze informacji że nie posiadaci tych danych w bazie ...
oceń post 1 8 zgłoś do moderacji
2013-05-01 00:50 69%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez Gustaw
powiem tak ta cała Grupa Referendalna i Wolny Elbląg im już dziękujemy bo my w Elblągu przebierańców nie potrzebujemy
odpowiedz oceń post 9 4 zgłoś do moderacji
2013-05-01 05:25 0%
16
A "przebierańcy " nie potrzebują politycznych prostytutek a ja osobiście szczególnie...
oceń post 0 10 zgłoś do moderacji
2013-05-01 00:52 85%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez Fido
moja mowa będzie krótka Wolny Elbląg i ten cały M Lewandowski na śmietnik historii naprzód marsz
odpowiedz oceń post 11 2 zgłoś do moderacji
2013-05-01 05:26 9%
18
Wybacz ale przykład EKO wystarczy my ten śmietnik uporządkujemy a śmieci posegregujemy . Jaką kupkę wybierasz ?
oceń post 1 10 zgłoś do moderacji
2013-05-01 00:55 60%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez Zgredek
EKO do boju macie mój głos i pogońcie kota tym pseudo obywatelom z Wolnego Elbląga przecież z daleka zalatuje od nich partyjniakami
odpowiedz oceń post 9 6 zgłoś do moderacji
2013-05-01 05:27 0%
20
Zgredku do gonienia kota trzeba psa nie tchórzofretki,,,,,
oceń post 0 9 zgłoś do moderacji
2013-05-01 01:05 82%
21

odpowiedziano ponad rok temu przez Kaligula
Panie Lewandowski znów pan żeś pomieszał tabletki przecież Pański lekarz wyrażnie mówił że trzy razy dziennie te żółte tabletki i raz dziennie tą różową a Pan znów je wziął odwrotnie i stąd sie biorą te wszystkie Pana wpisy. Przecież tak nie można co mają być znów zastrzyki niech się Pan opamięta
odpowiedz oceń post 9 2 zgłoś do moderacji
2013-05-01 07:34 0%
22
Wyłączyli prąd i nie łaskocze już w główkę ? Niestety efektów nie ma dalej zwidy i halunki...
oceń post 0 10 zgłoś do moderacji
2013-05-01 02:21 79%
23

odpowiedziano ponad rok temu przez nik
A co ma startowanie w wyborach do samego referendum? nie byłem za referendum, a teraz chcę alternatywy dla Wolnego Elbląga, może byc EKO albo cokolwiek, wszytko lepsze od Lewandowskiego, Maszki, Penkalskiego etc. Wybiorę ludzi, którzy nie chcieli takiego przewrotu dla Elbląga!!
odpowiedz oceń post 11 3 zgłoś do moderacji
2013-05-01 07:33 0%
24
Wyjaśniam łopatologicznie - "polityka" to dwie formy działanie pierwsza to badanie interesów większości i ich realizacja nawet kosztem własnej śmieszności - tą drogą poszedł Wolny Elbląg druga to kunktatorstwo czyli wyrywanie czegoś dla siebie po pozorem działań społecznych ale bez żadnego ryzyka dla siebie i dla realizacji własnych celów - tą drogą poszedł EKO . Dla takich jak ty nie było potrzebne żadne referendum i nie jest potrzebna żadna zmiana - nie liczymy na glosy konserwy więc nie ma sensu z tobą dyskutować - dla nas wszystko lepsze od dalszego konania miasta . Ty konaj sobie dalej .
oceń post 0 13 zgłoś do moderacji
2013-05-01 08:44 83%
25

odpowiedziano ponad rok temu przez Kaligula
Największym oszustwem jest Wolny Elbląg. To nie żadna grupa obywatelska a działania Ruchu Palikota. Sam Janusz Palikot przyznał, że to oni stali za grupą referendalną i Wolnym Elblągiem .Przykłady: pełnomocnik grupy z Ruchu Palikota, kandydat na prezydenta z Ruchu Palikota, kasa na działania z Ruchu Palikota. Lewandowski weź się nie ośmieszaj, Wszyscy wiemy jak było. Możesz tu pierdzieć ile wlezie ale jesteście pachołkami wynajętymi przez Palikota aby zrobić dym.
odpowiedz oceń post 10 2 zgłoś do moderacji
2013-05-01 09:46 0%
26
Słuchaj Palikota a będziesz zimą w sandałach chodził . Jak to dla ciebie autorytet to ze zaćpaj z nim marychę a jak masz mnie za pachołka to przyjdź i powiedz mi to w twarz - zdemoluje cie ją zanim skończysz bo kłamców nie lubię.
oceń post 0 6 zgłoś do moderacji
2013-05-01 08:48 67%
27

odpowiedziano ponad rok temu przez Adamba
Redakcjo: dajcie bana lewandowskiemu, bo się wam elblag24 robi z normalnego portalu.
odpowiedz oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2013-05-01 08:50 67%
28

odpowiedziano ponad rok temu przez adamba
Redakcjo: dajcie bana lewandowskiemu, bo wam się elblag24 robi z normalnego portalu, każdy może pisać, ale nie każdy powinien.
odpowiedz oceń post 6 3 zgłoś do moderacji
2013-05-01 09:54 0%
29
A po co zawsze można nie czytać co pisze.... Tyle że świat się od tego nie zmieni i magiczne banowanie nic nie da...
oceń post 0 7 zgłoś do moderacji
2013-05-01 09:00 78%
30

odpowiedziano ponad rok temu przez na ulicy mówią
Zdumiewają mnie zarzuty typa, który siedział w pudle kilka razy w sumie kilka lat i utrzymywany był na koszt podatników, a teraz zarzuca innym, że ponoć korzystali być może ze środków w prawie zagwarantowanym dla organizacji pozarządowych? toż to obłuda, beszczelność i manipulacja! Fakt rozumiem co ma na myśli ten puchatek mówiący o prostytucji politycznej. Jak nazwać współprace PISu i Ruchu Palikota, którzy nie patrząc na dobro miasta dokonali samosądu politycznego pozbywając się konkurenta politycznego w ciągając w to niezorientowanych mieszkańców?
odpowiedz oceń post 14 4 zgłoś do moderacji
2013-05-01 09:53 0%
31
Skoro jesteś nie zorientowany to się zorientuj rozumiem że to "pudło" to dotyczy panów z EKO ? Chętnie poczytam o konkretach i sprawdzę czy to się zgadza z moimi informacjami . Popieranie PO i snucie planów na kontynuacje ich dzieła to szczyt bezczelności i obłudy i to słuszna ocena Komitetu Oportunistów tylko że nikt się na te żale nie nabierze no chyba że wasze ............." i eks radni z Barometru... A na ulicy mówią prawdę tyle że " Komitecik " woli kawkę z Platformą niż posłuchać co mówi ulica.
oceń post 0 9 zgłoś do moderacji
2013-05-01 18:28 33%
32

odpowiedziano ponad rok temu przez ciekawostka
Lewandowski bezpartyjny z Wolnego Elblaga i drugi bezpartyjny Babojcz z EKO to persony warte siebie. Jeden podpisuje się za EKO i robi wpisy jako wowka co znaczy dwa w jednym. drugi robi wpisy do wszystkiego, co się rusza. Obydwaj robią wodę z mózgu bezpartyjnym, o ktorych się biją. Ciekawe kto wygra.
odpowiedz oceń post 2 4 zgłoś do moderacji
2013-05-01 19:59 0%
33
To jako ekspert pokarz gdzie to moje robienie wody .... Może jestem głupi ale nie aż tak jak to sobie roisz... A .......................... ...się nie przekonuje bo to ............................... a ja nikomu niczym płacić nie zamierzam,.....
oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2013-05-01 18:44 0%
34

odpowiedziano ponad rok temu przez klkl
a ja tam głosuję na Paligłupa Grodzką i Biedronia!
odpowiedz oceń post 0 8 zgłoś do moderacji
2013-05-01 19:59 0%
35
..... ???
oceń post 0 6 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź