1
odpowiedziano ponad rok temu przez
tylko czekać aż się zacznie wojna na zwolenników i przeciwników :)
odpowiedz |
oceń post
3
2
|
zgłoś do moderacji
|
2
autor potraktował sprawę merytorycznie, bez zbędnych zaczepek i wycieczek....
Moja ocena artykułu 85/100 :)
odpowiedz |
oceń post
4
3
|
zgłoś do moderacji
|
3
ciekawe co napiszesz o swoim portalu ktorego nawet google nie widza??????????????
odpowiedz |
oceń post
4
2
|
zgłoś do moderacji
|
4
widziałeś kiedyś aby strona wypozycjonowała się w ciągu 5 dni na pierwszą stronę google ?
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
5
Stosunek zaindeksowanych stron w google to 1:10 na rzecz Portela. Biorąc pod uwagę ogromną różnicę w stażu, można by się pokusić o stwierdzenie 'To już tylko kwestia czasu' -_-
PS. pokusiłem się o sprawdzenie. Zna, 9-ta podstrona wyników.
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
6
na jaką frazę nie widzą??
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
7
Ilość ogłoszeń 11023, a nie 8000. Widać to na zrzucie ekranu. Z tego wynika, że autor artykułu zaniża statystyki artykułu....
odpowiedz |
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
8
nie chodzi o statystyki, tylko o symboliczną liczbę pokazującą przepaść między opisywanym serwisem a innymi portalami z ogłoszeniami. Codziennie ilość ogłoszeń będzie inna. Chociaż gdyby zlikwidować zdublowane ogłoszenia może byłoby mniej niż 8000 :)
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
9
istniejecie juz od ponad roku, ogloszenia macie z 2009.09 na stronie
odpowiedz |
oceń post
2
2
|
zgłoś do moderacji
|
10
To ogłoszenie zostało dodane w 2009 roku, ale w systemie BiuroWin, z którego korzystają niektóre Agencje Nieruchomości. A z którego to bazą jesteśmy połączeni. Nasz serwis funkcjonuje od 5 dni :)
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
11
Panie Borkowski, wstydu oszczędź. Jak na człowieka, który przez lata zrzynał z portelu wszystko co się dało, a karierę w elbląg.net zaczął od kradzieży ogłoszeń z portelu (co zmusiło ich do wrzucania logo) powinieneś pan cicho siedzieć.
odpowiedz |
oceń post
4
5
|
zgłoś do moderacji
|
12
Z portelu nic nie da sie zerżnąć, to zwykly portal internetowy - tylko ze średnio zaprojektowany, z bardzo mala iloscia funkcji dla użytkowników. Raczej portel zrzynał skądś bo przecież nie byl pierwszym portalem miejskim w internecie. Facet jak masz dawac debline komentarze, to se daruj, bo spamujesz tyklko. Cos merytorycznie napisz...
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
13
Się nic nie zacznie bo blokują komenty
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
14
nie blokujemy - nawet jak jedna osoba doda kilka komentarzy pod kilkoma linkami - drogi: aaa, nnnn, blabla, WiemBoWiem. Zanim zaczniesz pluć dziegciem zobacz że w serwisie jest guzik - WPISY TEJ SAMEJ OSOBY
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
15
Panie B., wstydu oszczędź. Jak na człowieka, który przez lata zrzynał z portelu wszystko co się dało, a karierę w elbląg.net zaczął od kradzieży ogłoszeń z portelu (co zmusiło ich do wrzucania logo) powinieneś pan cicho siedzieć.
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
16
Gdyby było co zrzynać nie powstałby serwis elblag.net. A o słowach kradzieży bym się zastanowił. Każdą kradzież w myśl naszego prawa należy zgłaszać odpowiednim organom. Pomawiania już nie trzeba zgłaszać... więc nie dam się sprowokować...
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
17
Komentarz dodany - g. prawda. Blokują niewygodne.
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
18
zarejestruj się drogi użytkowniku - to będziesz miał komentarz widoczny w tym samym momencie. Czytaj co jest napisane po dodaniu komentarza...
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
19
Po dodaniu komentarza, to jest napisane "komentarz dodany" mądralo. 0/10
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
20
a pod tym opisem o dodaniu wyskakuje treść "Nie posiadasz statusu zaufanego komentatora. Twój komentarz będzie widoczny po zaakceptowaniu przez administratora."
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
21
Wyskakuje, albo nie wyskakuje. Mnie nie wyskoczył. Popracujcie jeszcze nad tym serwisem, a potem weźcie się za recenzowanie innych.
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
22
Człowieku, co ty z tymi wyskakującymi okienkami w ogłoszeniach bredzisz?! Sprawdź zanim coś nasmarujesz. Cała reszta tej twojej analizy też jest tyle warta?
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
23
jak chcesz zobaczyć zdjęcia wyskakuje div, jeszcze nie dawno były okienka
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
24
ok moja wina - zaktualizowałem to.
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
25
Dla zwykłego Kowalskiego Panie 'WebMajster', jest to okienko. Nie ma tu znaczenia czy z technicznego punktu widzenia jest to pozycjonowany DIV, czy natywne okno przeglądarki. Serwisy nie są tworzone dla WebMajstrów, a dla Kowalskich właśnie. Proszę to przemyśleć ;-)
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
26
almajty, nie rób z redaktora barana. Skoro rozpisywał się o tych okienkach na pół strony, to widocznie ma to znaczenia dla Janka Kowalskiego. Niektóre przeglądarki lubią zablokować wyskakujące okienka i Kowalski nie widzi obrazków, comprende chłopczyku?
oceń post
2
2
|
zgłoś do moderacji
|
27
he, he, he, fajny artykuł, w ogóle fajny portal gratuluje pomysłu i odwagi czekam na więcej. Pozdrawiam
odpowiedz |
oceń post
3
3
|
zgłoś do moderacji
|
28
Ciekawe co będzie się działo, jak napiszecie o info.elblag ;). (***** Nazwisko do wiadomości redakcji) będzie siedział całą noc i pisał komentarze ;) ;)
odpowiedz |
oceń post
3
3
|
zgłoś do moderacji
|
29
Szukam głębszego sensu takiej formy badania, być może jest i racją fakt, że nikt tego publicznie nie zgłębił, jednak jestem więcej niż pewien - biorąc pod uwagę założenia badania ze strony pierwszej - że będzie ono dotyczyć portali informacyjnych.
Po przeanalizowaniu artykułu stwierdzam, że niektórzy czytelnicy mogą odczuć pewną atmosferę zawiści.
Bardzo chwalę sobie rozwiązania tu zawarte, w wielu punktach przełomowe, jednak czy ten cykl felietonów - a bynajmniej w takiej formie, to dobry pomysł na artykuł ogólny?
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
30
Niech sobie porównanie będzie. Laik z pewnością dowie się czegoś nowego na temat historii przedstawionego ( i w przyszłości przedstawionych ) portali internetowych....
Ale jak dla mnie, wszystkie szczegóły techniczne, ilość wejść, unikalnych odwiedzin itp. itd. - leży mi to kalafiorem.
Dla mnie liczą się artykuły ( ich wartość ) oraz zdjęcia ( reportaże - i tu mam 3 faworytów - Anie i Witka z portelu i Rafała z z elbląg.net )
oceń post
2
2
|
zgłoś do moderacji
|
31
Taki zły ten portel, a ma taką oglądalnośc i do tego jeszcze ludzie chcą tam płacić za ogłoszenia. Oj żal komuś d... ściska.
odpowiedz |
oceń post
2
4
|
zgłoś do moderacji
|
32
W artykule wielokrotnie portel jest opisywany pozytywnie. Żal nikomu nic nie ściska. Drugim serwisem z dużą ilością ogłoszeń jesteśmy my. Daleko nam do portelu ale nawet nie zamierzamy ich gonić. Daliśmy użytkownikom narzędzia to wielu rzeczy. Będą z nich korzystali to dobrze...
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
33
artykuł ciekawy, bardzo treściwy i objętościowo pełny.. nie ma co teraz dopiero wyjdzie prawda na jaw za kilka tygodni, mcy kto przejmie ster rządów mediami w Elblagu.. Elblag.net ma na to spore szanse
odpowiedz |
oceń post
3
5
|
zgłoś do moderacji
|
34
cenzurka jak w info.... ? to pan ją tam wprowadził ?
odpowiedz |
oceń post
1
3
|
zgłoś do moderacji
|
35
jaka cenzura, ogłoszenia niezarejestrowanych userów pokazują się z opóźnieniem - moderacja - wystarczy się zarejestrować i zalogować...
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
36
latem dalam ogloszenie na portel a bezprawnie je skopiowali ze zdjeciami i zamiescili u siebie na moto.elblag.net jest to zwykla kradziez a klamstwem jest ze strona liczy 5 dni
odpowiedz |
oceń post
5
4
|
zgłoś do moderacji
|
37
równie dobrze mógłbym teraz napisać, że widziałem Cię wczoraj jak kradłeś paliwo z CPNu ? strona elblag.net liczy 5 dni. Moto zostało uruchomione w czerwcu.
oceń post
1
3
|
zgłoś do moderacji
|
38
Po co pisać bzdury, nie lepiej zapoznać się z istniejącym prawem?
Jak widać nie było złamania prawa - bo piszesz tutaj zamiast iść na policję.
Pewnie to nie pisze osoba której było ogłoszenie tylko ktoś z portelu , bo dla każdego normalnego użytkownika zawsze lepiej jest jak jego ogłoszenie pokazuje sie w kilku miejscach w internecie (a jeśli nie musi robić tego sam, to powinien całować po rekach tego , kto to robi za niego za darmo)
oceń post
2
2
|
zgłoś do moderacji
|
39
... a już myślałem ,że to coś nowego! Niestety szata graficzna identyczna jak konkurencja, zawiodłem się.Temat portelu rozwleczony, rozmyty. Skonczyłem na 5 stronie. To właśnie Portelu sukces,że artykuły krótkie i tresciwe, bo jako przedsiębiorca nie marnuję czasu na czytaniu długich felietonów.Oczywiście jest ogromna jeszcze nisza na nowe gazety internetowe, ale trzeba ją poczuć , poznać, drążyć. Wątpię, czy ten nowy portal czuje tą szansę, gdy tak sie rozpisuje o konkurencji. To ja jako internauta najlepiej znam plusy i minusy obecnych portali elblaskich a weryfikuję je oglądaniem , lub nie. Serwis elblag. net jeszcze troche się muli.
odpowiedz |
oceń post
1
7
|
zgłoś do moderacji
|
40
Tytuł wstępu artykułu wyjaśnia - lecimy po kolei strony, serwisy i portale, które mają wysoką pozycję w google. Wszyscy, którzy doszukują się że chciałem coś portelowi zarzucić lub zrobić populistyczny artykuł są w błędzie. To jak elblag.net został odebrany będzie można poddać ocenie za pół roku. Jak ktoś będzie chciał opiniować nasz serwis z chęcią poczytam. Grafika identyczna jak konkurencja ? tu niestety się nie zgodzę! która konkretnie ?
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
41
eijk - "z którą konkretnie" - z tą z której kod został ukradziony ! Dobrze wiesz z którą !
oceń post
12
7
|
zgłoś do moderacji
|
42
do a.key - jak można ukraść swój kod - całe info pracowało od początku na kodzie mojego cms'a, który później był modyfikowany. CAŁY SERWIS ELBLAG.NET PRACUJE NA NOWYM SILNIKU I NOWYM KODZIE CMS - NIE MA 0,01% WZIĘTEGO Z INFO - nie spodziewałem się po Tobie tak bzdurnego i niepotwierdzonego komentarza!!!
oceń post
4
4
|
zgłoś do moderacji
|
43
"...Sam serwis, po tylu latach rutyny, przegląda się szybko... i zarazem długo. Brakuje większości rozwiązań, które znamy z innych portali internetowych. "
IMO bardzo dobrze, że tak jest. osoby "wychowane" na portel'u bardzo szybko odnajdują to co chcą znaleźć. Dla mnie np. nagłówek ( menu ) elblag.net jest zbyt rozbudowane.....
...ale nie mówię, że to źle. Wpadając tu częściej ( czego sobie i innym życzę ) zapewne będę krążył tak jak po portelu - z zamkniętymi oczami.
jest taka zasada - każdy naczelny ( właściciel ) lubi to co sam zbudował. Tak pewnie jest w przypadku Pana Gęsickiego, jak i w przypadku Twoim - drogi Autorze :)
Pozdrawiam
odpowiedz |
oceń post
1
3
|
zgłoś do moderacji
|
44
elblag.net będzie rozbudowywany i zmieniany jeszcze przez ponad 6 miesięcy. Widzimy co już jest do zmiany. I to będziemy zmieniać...
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
45
hates gonna hate... portel ssie i wie to kazdy normalny (ponizej 30 ofc, bo reszta zmanipulowana jak moher...) uzytkownik neta, wyglada jak niedogotowany rosołek babuni a to pierdu pierdu w komentarzach to konkurencja juz moze sobie odpuscic bo to z kilometra wali swiezbem na dupie co niektorych starych prykow, ludzie (ci od komentow nizej) bladego pojecia nie macie jak funkcjonuje net a wypowiadacie sie jak gwiazdy ktore piersze swiatlowody kladly, morda w piach i nie kielkowac, eg.net nie jest moze taki mega ze jak wezuwiusz rozwala pompeje - ale portel przy nim wypada jak milejewo przy new your city - w ogole ja sie sie dziwie czemu redakcja nie moderuje wpisow takich hien... to przez nie, przez szczeganie takich padalcow, elblag jest takim dziadostwem jakim jest, starym, nienowoczesnym miastem w rekach starych piernikow z przedwojennych bombonierek, popierwam postep i mam gdzies to ze ten portal nie jest idealny, jest milion razy lepszy niz pierdyliard portali miejskich w polsce..
odpowiedz |
oceń post
10
10
|
zgłoś do moderacji
|
46
no i wypowiedział ie programista elblag.net :D
oceń post
1
4
|
zgłoś do moderacji
|
47
z całym szacunkiem do Tomka (programista serwisu) ale nie używa on tak kwiecistej i ekspresyjnej formy wymowy :)
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|