1
odpowiedziano ponad rok temu przez
14 podpisów gloryfikujących SLD - czy to już wszyscy członkowie? Się obudzili a w trakcie zbierania podpisów to gdzie byliście - trzęsły się portki? Teraz nabraliście odwagi jak podpisy zostały zebrane?
odpowiedz |
oceń post
5
18
|
zgłoś do moderacji
|
2
do kola: członkom PO dziękujemy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedz |
oceń post
11
3
|
zgłoś do moderacji
|
3
Przeczytałem wszystkie wypowiedzi i szczerze mówiąc tylko wypowiedź pana Nowaka jest rozsądna.
odpowiedz |
oceń post
10
7
|
zgłoś do moderacji
|
4
Pan Janusz to, pan Janusz tamto i sramto. Komuniści wam się nagle marzą u steru? ŻADNYCH PARTYJNIAKÓW! Ani z lewa ani z prawa. Tylko i wyłącznie dobry manager jest w stanie wyprowadzić to miasto na prostą. Politycy mają tylko mordy pełne frazesów i dwie lewe łapy do roboty. Nie wolno im ufać! Wybierzmy Elblążanina, doświadczonego przedsiębiorcę albo kogoś kto zbierze zespół prawdziwych ekspertów (a nie złotoustych palantów politykierskich) i z nimi przeprowadzi reformy.
Inaczej miasto zbankrutuje. Niestety nikt nam, tak jak Grecji nie da.
odpowiedz |
oceń post
8
11
|
zgłoś do moderacji
|
5
Czym się naraziłem szanownemu cenzorowi?
odpowiedz |
oceń post
1
3
|
zgłoś do moderacji
|
6
W elblag.net nie stosujemy cenzury. Tylko komentarze osób zarejestrowanych pojawiają się od razu. Osoby nie zarejestrowane muszą czekać na zatwierdzenie komentarza, w niedzielę wieczór może to potrwać trochę dłużej.
oceń post
2
2
|
zgłoś do moderacji
|
7
Dzięki, pospieszyłem się z powyższym...
oceń post
1
2
|
zgłoś do moderacji
|
8
Z komentarza Pana Nowaka wynika ze SLD to by tak chcialo ale sie boi..... Sa za ale przeciw. Niczym zaba ani madra ani piekna wiec sie nie rozdwoi.... Moze jakies twarde stanowisko??
odpowiedz |
oceń post
5
9
|
zgłoś do moderacji
|
9
wyborcy SLD się uaktywnili. Obiektywnie patrząc to ani SLD ani PIS nie chcą wygrać prezydenckich wyborów. Dobrze wiedzą, że osoba, któa teraz wygrać to wdepnie w wielkie bagno. Przez rok czasu nie jest w stanie NIC NIC NIC zmienić a jedynie się skompromituje. Wilk właśnie to napisał i stwierdził, że najlepszy nadydat to bezpartyjny...aby poszedł od razu na pożarcie. Jak widać ani SLD ani PIS nie chcą dobra dla naszego miasta!
odpowiedz |
oceń post
3
10
|
zgłoś do moderacji
|
10
Jerzy Wilk najlepiej wypadł z tego całego towarzystwa.
odpowiedz |
oceń post
3
16
|
zgłoś do moderacji
|
11
mieszkaniec, powiem więcej, cała ta śmietanka polityczna powinna zrobić "WYPAD(ł)" z urzędu na zbitą gębę i zero powrotu. Darmozjady i złotouste małpy z plakatów.
odpowiedz |
oceń post
3
8
|
zgłoś do moderacji
|
12
Nie darzę sympatią Ruchu Palikota, ale jak przeczytałem słowa Rafała Maszki to wiele w tym prawdy.... Przede wszystkim nie kryją się, że stoją niejako za referendum no i te zdanie o bezrobociu i podniesieniu czynszów..sama prawda.
odpowiedz |
oceń post
8
10
|
zgłoś do moderacji
|
13
Moje zdanie jest takie Ruch Palikota i PiS razem niech rządzą. Widzę tu bardzo dobre połączenie, ponad podziałami i do tego znakomita kontrola wydatków miasta i generalnie zarządzania nim. RP+PiS - moja diagnoza.
odpowiedz |
oceń post
1
11
|
zgłoś do moderacji
|
14
Panie Maszka, czy to prawda, że był Pan karany z artykułów kodeksu karnego, tak jak Pana przełożony Penkalski? Może o tym Pan powie redakcji...
odpowiedz |
oceń post
6
5
|
zgłoś do moderacji
|
15
Zacznijmy od tego, czy ta informacja NA RAZIE komuś jest potrzebna?
A czy Pan Maszka jest osobą publiczną, sprawująca jakiś stanowisko, urząd etc. etc. ? Czy gdzies kandyduje, trwa jakaś kampania wyborcza ?
Skupmy się nad przyszłoscią a nie gdybajmy i zagladajmy komuś w prywatne sprawy póki nie ma takiej potrzeby.....
PS. Nie znam i guzik mnie obchodzi czyjaś przeszłość...na razie :)
Nie róbmy syfu jak w info....
oceń post
5
2
|
zgłoś do moderacji
|
16
Ze wszystkich bardzo podobała mi się wypowiedź Pana Nowaka. Gratuluję i proszę o jeszcze więcej rozsądnych wypowiedzi i bardzo rozsądnych działań dla nas mieszkańców Panie Januszu. Powodzenia !!!
odpowiedz |
oceń post
6
6
|
zgłoś do moderacji
|
17
Niektóre komentarze odbieram jako kampanię wyborczą SLD, czy osoby które tak opiewają ich osiągnięcia przynajmniej wiedzą co piszą za bzdury? Januszowi Nowakowi faktycznie DOBRO MIESZAŃCÓW LEŻY - wszyscy radni SLD w tym i ten Pan głosowali za podwyżką czynszów - dla niedoinformowanych link http://elblag2010.blogspot.com/2012/02/ogromna-podwyzka-czynszu-oraz-wynik.html. Wcześniej podczas tej Kadencji głosowali również za podwyżkami opłat za przedszkola i żłobki, parkingi miejskie. Obudźcie się oratorzy wyczynów SLD.W aktualnej radzie miasta tylko PiS nie głosował za podwyżkami. Co do Ruchu Palikota i PSL to oba te ugrupowania nie mają żadnych radnych miejskich a z funkcji w tych partiach nie otrzymuje się żadnych gratyfikacji finansowych więc pisanie zarzutów "Darmozjady i złotouste małpy z plakatów"jest objawem całkowitej arogancji politycznej i nieznajomości tematu.
Człowiek po to posiada inteligencję, żeby najpierw potrafił zapoznać się dobrze z tematem zanim napisze takie bzdety.
odpowiedz |
oceń post
7
5
|
zgłoś do moderacji
|
18
To może warto jeszcze prześledzić głosowania budżetowe za ostatnie trzy lato oraz zestawić to z wykonaniem poszczególnych budzetów i wszystko będzie jasne. Są tylko dwie możliwości :
- Radni tej kadencji nie mają bladego pojęcia nad czym głosują
- lub co gorsza dają się przekonać pozamerytorycznymi argumentami
odpowiedz |
oceń post
3
2
|
zgłoś do moderacji
|
19
Bardzo dobre pytanie - tyle że zamiast szukać odpowiedzi lepiej poszukać takich mechanizmów które to zmienią... i nowych ludzi .
odpowiedz |
oceń post
3
3
|
zgłoś do moderacji
|
20
Prawdą jest taka, że całe zamieszanie jest w interesie Ruchu Palikota, który na tym chce wypłynąć. Wkurzyłam się jak zapukali do moich drzwi i namiawiali do podpisania się na liście. Dlaczego? Przed drzwiami stanęła dwójka młodych ludzi i się pyta: czy jest pani przeciwko podwyżkom w mieście? A ja się pytam , ale o co chodzi? To oni na to. Zbieramy podpisy żeby nie było podwyżek. A ja się pytam, ale jak podpisze to co, podwyżki zostaną zniesione? Odpowiedź: tak Pytanie A skąd jesteście z grupy referendalnej. A z jakiej partii. z żadnej, ale pracujemy dla ruchu palikota... Tak mniej więcej przebiegło zbieranie podpisów u mnie na osiedlu. Więc za co chcecie odwołac prezydenta? Za to że są podwyżki, tak jak w innych miastach? Ta cała akcja to jedna wielka manipulacja Panie Maszka!!!!
odpowiedz |
oceń post
3
7
|
zgłoś do moderacji
|
21
Mnie nikt już nie przekona, żeby głosować na inną formację niż na SLD, za ich czasów żyło mi się lepiej w mieście. Pozdrawiam wszystkich co mają serce po lewej stronie
odpowiedz |
oceń post
5
6
|
zgłoś do moderacji
|
22
A ja stawiam na nowe SLD: Nowaka, Rudnickiego i Kulę. Tylko oni mogą coś zmienić w tym syfie !!!
odpowiedz |
oceń post
6
5
|
zgłoś do moderacji
|
24
Kompromitacja, żeby elblążanin nie znał prawidłowej nazwy Kanału Elbląskiego ten facet już powinien się wstydzić i więcej nie odzywać publicznie!!!
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|