najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Paweł Makowski
2014-10-08 18:59 32%

Elbląski PiS zaprezentował program i kandydatów na radnych

rozpoczęty ponad rok temu przez Paweł Makowski

„Powinniśmy być dumni z tego, że jesteśmy elblążanami. Nie pozwólmy, by pod adresem naszego miasta i nas samych kierowano niesmaczne żarty”- przekonywał na dzisiejszej konwencji wyborczej kandydat Prawa i Sprawiedliwości na prezydenta, Jerzy Wilk.

Konwencja rozpoczęła się z drobnym opóźnieniem, ale nie miało to zbytnio wpływu na jej przebieg. Na początku głos zabrała rzeczniczka prezydenta Elbląga, Monika Borzdyńska, która powitała kandydatów na radnych oraz przybyłych elblążan, których przedział wiekowy- co warte jest odnotowania- wahał się od 6 roku życia do 60
i więcej. Miejsce tuż obok kandydata PiS-u na prezydenta Elbląga zajął m. in. obecny wiceprezydent miasta, Marek Pruszak.

Kandydat Prawa i Sprawiedliwości uzyskał poparcie Jarosława Gowina, który- jak można się było dowiedzieć z cytowanego przez rzeczniczkę fragmentu- wyraził przekonanie, iż Jerzy Wilk jest osobą kompetentną i należycie wywiąże się ze swoich obowiązków.

W dalszej części głos zabrał sam kandydat na prezydenta. Na początku swojego wystąpienia zaznaczył,
że program, jaki ma zamiar zaprezentować nie jest wyłącznie programem PiS: - Po raz pierwszy jest tak, że bez żadnych kłótni i wzajemnych animozji, tak wiele klubów pracowało nad wspólnym programem wyborczym- powiedział Jerzy Wilk, po czym kontynuował. - Prawo i Sprawiedliwość razem z Solidarną Polską, NSZZ „Solidarność”, Klubem Gazety Polskiej i Polską Razem stworzył program, który odzwierciedla nasze wspólne dążenia do poprawy sytuacji w Elblągu.

Ciekawą rzeczą jest to, że podczas prezentowania programu kandydat PiS na prezydenta miasta komentował każdy jego punkt. Mówiąc np. o szkolnictwie w Elblągu stwierdził: - Dzieci i młodzież są dla nas bardzo ważne,
bo to one w przyszłości zajmą nasze miejsce. Im lepiej będą wyedukowane, tym lepiej będzie się potem żyło
w naszym mieście.

Opowiadając o podjęciu rozmów, dotyczących współpracy z Ostródą, zauważył: - Warto nawiązać współpracę
z miastem, połączonym z Elblągiem kanałem. Takich rozmów nikt wcześniej nie podejmował.

Nadmienił także, iż będzie dążył do utworzenia w elbląskim szpitalu oddziału pulmunologicznego. Swoje plany tłumaczył w następujący sposób: - Na przestrzeni lat odnotowano w Elblągu wzrost zachorowań na choroby płuc. I to nie są statystyki sporządzone przeze mnie, a przez specjalistów z dziedziny medycyny.

Po prezentacji programu wyborczego nadszedł czas na zaprezentowanie „jedynek” w nadchodzących wyborach do Rady Miasta. Byli to kolejno: w okręgu nr 1- Zdzisław Andrzej Dubiella, w okręgu nr 2- Janusz Hajdukowski,
w okręgu nr 3- Jerzy Zbigniew Wilk, w okręgu nr 4- Zdzisław Czesław Olszewski i w okręgu nr 5- Marek Piotr Pruszak.

oceń wątek 16 34 zgłoszono do moderacji
2014-10-08 19:42 78%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez taka prawda
Nawet się nie chce komentować. Smutni panowie za stołem. To nie jest ekipa, która może coś dobrego dla Elbląga zrobić.
odpowiedz oceń post 32 9 zgłoś do moderacji
2014-10-08 19:53 68%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Prorok Igor
Tak to prawda do historii przejdzie nazywanie koalicjantów w referendum "...wszami i gnidami.." oraz jako katolik chrześcijanin przemawiał"...męskim głosem..." i jak prawdziwy wierny w myśl przykazań oznajmiał "...mam czarną listę a na niej...." Brawo wszyscy, którzy wierzycie w naukę kościoła i takiego chcecie prezydenta?Amen! A na listach...Panie miej nas w opiece!
odpowiedz oceń post 19 9 zgłoś do moderacji
2014-10-08 19:53 72%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Młody z Pis
I to cały program ? ? ?
odpowiedz oceń post 21 8 zgłoś do moderacji
2014-10-08 19:57 72%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez gość
a idźcie z taką konwencją,zasnąć szło jak p.wilk przemawiał.myślałem że tłum ruszy a tu jak na stypie,super to to to zrobiłem to to to zrobię a czego nie zrobiłem i gdzie błąd popełniłem nie ma nic.nuda szmira i zero radości i chęci do życia przez tych DZIADKÓW.Wasz czas miną dajcie szanse młodym nowym twarzą a nie od 25 lat przy korycie te same osoby.
odpowiedz oceń post 23 9 zgłoś do moderacji
2014-10-08 20:04 67%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Vladmir Putin
Pisowi już podziękujemy.16 listopada pójdą na śmietnik !!!
odpowiedz oceń post 29 14 zgłoś do moderacji
2014-10-08 20:10 69%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez baj
Co to stypa - chyba tak ,bo maja w plecy .PIS zniknie ze sceny politycznej ,sam sobie zasłużył
odpowiedz oceń post 22 10 zgłoś do moderacji
2014-10-08 20:19 73%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez wiza
Czy słowa pana Gowina o kompetencji p. Wilka mogą być wiarygodne.? Przecież pan Gowin mówił też, że przez Elbląg płynie rzeka Wisła. To mieszkańcy już wiedzą, że okres pracy p. Wilka to czas stracony dla naszego miasta.
odpowiedz oceń post 24 9 zgłoś do moderacji
2014-10-08 20:28 69%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez nick
To chyba jakis zart.Cyrk na kolkach.
odpowiedz oceń post 25 11 zgłoś do moderacji
2014-10-08 20:31 26%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez Bernadetta
Brawo Panie Prezydencie. Udana Konwencja Wyborcza.
odpowiedz oceń post 12 35 zgłoś do moderacji
2014-10-08 20:37 76%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez Berbeć
Obiecanki cacanki, drugi raz na te bzdury nabrać se nie dam!
odpowiedz oceń post 32 10 zgłoś do moderacji
2014-10-08 20:39 30%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez Terminator
To byla swietna konwencja czysty konkret bez lanie wody to jest prezydent z ekipa na dluuugie lata dla miasta Elblag bo wlasnie takiego czlowieka to miasto od zawsze potrzebowalo
odpowiedz oceń post 14 33 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-10-08 21:23 21%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Konwencja wyborcza pokazała których Elblążan słucha Pan Prezydent. Niestety nie jest to głos ludu więc chyba jednak hasło Pana Prezydenta wymaga erraty
odpowiedz oceń post 6 22 zgłoś do moderacji
2014-10-08 21:56 69%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez powiec
Program PIS jest programem PIS i sprowadza się do tego "głosujcie na nas bo jestesmy z PIS"!!! Spadaj wilku do lasu!;)
odpowiedz oceń post 20 9 zgłoś do moderacji
2014-10-08 23:40 28%
14
odpowiedziano ponad rok temu przez ichigo
PO podobnie
oceń post 5 13 zgłoś do moderacji
2014-10-08 21:58 70%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez Z,K.
A co ta za "niesmaczne żarty"? O czym On mówi?
odpowiedz oceń post 16 7 zgłoś do moderacji
2014-10-08 23:22 78%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez yataman
hajdukowski cos juz jest mocno zmeczony ta cala wiceprezydentura. mina gbura bez uczuc i jakichkolwiek emocji. pewnie jest dobrym pokerzysta i brydzysta
odpowiedz oceń post 21 6 zgłoś do moderacji
2014-10-08 23:48 76%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez Daro
Niestety mochery i tak wybiorą Wilka,ale ja sie wtedy zmywam z miasta,szkoda mi tylko kilkanscie osób ktore zatrunismale może wymiegtują ze mną do Trójmiasta.
odpowiedz oceń post 22 7 zgłoś do moderacji
2014-10-09 06:33 79%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez plif
To nie jest ekipa godna zaufania wyborców.
odpowiedz oceń post 27 7 zgłoś do moderacji
2014-10-09 07:13 86%
19

odpowiedziano ponad rok temu przez pil
a czemu urzędniczka Monika Borzdyńska opłacana z kasy miejskiej chodzi na kampanie wyborcze?
odpowiedz oceń post 24 4 zgłoś do moderacji
2014-10-09 08:18 81%
20
odpowiedziano ponad rok temu przez pil
to jest rzecznik prezydenta a nie kandydata na prezydenta
oceń post 17 4 zgłoś do moderacji
2014-10-09 09:00 85%
21
odpowiedziano ponad rok temu przez rafal
No to mamy dwa w jednym.
oceń post 17 3 zgłoś do moderacji
2014-10-09 12:53 83%
22
odpowiedziano ponad rok temu przez zick - hi
Bo PISowi wszystko wolno. Jak Kanclerzowi Niemiec w czasach II wojny św. Hitler-owi
oceń post 15 3 zgłoś do moderacji
2014-10-09 07:59 20%
23

odpowiedziano ponad rok temu przez King
Pis to ekipa fachowcow co naprawi elblag od lewicy i liberalow i laczy cala prawice zeby to zrobic
odpowiedz oceń post 6 24 zgłoś do moderacji
2014-10-09 08:21 75%
24

odpowiedziano ponad rok temu przez AVE JA
Nie znacie się, nikt mi nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne, NOOOO.
odpowiedz oceń post 9 3 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź