1
odpowiedziano ponad rok temu przez
Jak ktoś chce odbyć służbę wojskową to proszę bardzo, jednak nie można ludzi do niczego zmuszać, w końcu to nie jest Korea Północna że rząd wymaga a obywatel bez pierdnięcia wykonuje polecenia. Po za tym żeby przeszkolić przeszkolić przeciętnego Kowalskiego i Kowalską (tak, tak, jak ma być służba obowiązkowa to dla wszystkich!) to potrzeba włożyć w to pieniądze a jak doskonale wiemy takowych nie mamy, zwłaszcza że dług wynosi już 300 mld. No i jak już ma być ta służba wojskowa to niech chociaż tak wygląda a nie że człowiek dostaje szczoteczkę i trzeba jechać zasrany kibel.
odpowiedz |
oceń post
7
3
|
zgłoś do moderacji
|
2
NIEPRZESZKOLONY jest mięsem armatnim, a obowiązkiem każdego jest bronić ojczyznę
odpowiedz |
oceń post
1
8
|
zgłoś do moderacji
|
3
Ach te Wasze górnolotne artykuły na podstawie sond ze strony...
odpowiedz |
oceń post
3
3
|
zgłoś do moderacji
|
4
Dawać tych frajerów w spodniach z krokiem na wysokości kolana do woja!Wybijemy im z zadymionych,dopalonych łbów głupotę i ten bełkotliwy śmiech!Na szmatę,piana na kompanii,rejony do bólu i taktyka co drugi dzień!!!
odpowiedz |
oceń post
3
3
|
zgłoś do moderacji
|
5
Obowiązkiem każdego jest bronić ojczyznę? A czyja to moze byc wojna? Moja? Politycy narobili to niech sobie walcza...
odpowiedz |
oceń post
2
2
|
zgłoś do moderacji
|
6
wielka mi ci rezerwa sami byli w wojsku po pare miesięcy i wielcy rezerwiści dłużej trwał rok szkolny jak wasza służba wojskowa .
odpowiedz |
oceń post
2
2
|
zgłoś do moderacji
|
7
W Panstwie ktor nie zapewnia odpowiedniej profilaktyki zdrowotnej, w Panstwie w ktorym duzo ludzi zyje za najnizsza krajowa, w Panstwie w ktorym czekamy w kolejkach do lekarza i czesto jestemy zmuszeni placic prywatnie, za to mamy walczyc? Jak ktos chce walczyc to niech walczy, to nie moja wojna.
odpowiedz |
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|