najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Bartłomiej Ryś
2014-05-25 21:05 57%

Eurowybory 2014: wygrywa Platforma Obywatelska, tuż za nią PiS

rozpoczęty ponad rok temu przez Bartłomiej Ryś

Pierwsze wyniki sondażowe mówią o wygranej Platformy Obywatelskiej w wyborach do europarlamentu. Tuż za nią z 1-no procentową stratą plasuje się PiS. Nerwowa atmosfera w sztabach wyborczych trwała do ostatnich momentów.

Według sondażu IPSOS przeprowadzonego dla TVN24 i TVN Biznes i Świat na pierwszym miejscu uplasowała się Platforma Obywatelska z wynikiem 32.8%. Na drugim miejscu Prawo i Sprawiedliwość 31.8%. Trzecie miejsce zajęło SLD z wynikiem 9.6% Próg wyborczy 5% przekroczyła Nowa Prawica (7.2%) oraz PSL (7.0%).

Frekwencja wyniosła 22.7%

Oznacza to, że PO wprowadzi do europarlamentu 19 osób, PiS również 19, SLD 5 osób, Nowa Prawica 4 osoby, PSL również 4 osoby.

Około 1300 kandydatów walczyło o mandat do parlamentu europejskiego. Z Polski dostanie się 51 osób. Błąd statystyczny sondażu: 1.5%. 

Na razie jeszcze nie wiadomo, kto w naszym okregu wyborczym zdobył mandat europosła. A przede wszystkim ile tych mandatów przypadnie na Warmii, Mazurach i Podlasiu.

RMF podaje wstępnie, kto zdobędzie mandat europosła. Według sondażu do europarlamentu dostali się m.in. Jerzy Buzek (PO), Anna Fotyga (PiS), Bolesław Piecha (PiS), Michał Kamiński (PO), Janusz Korwin-Mikke (NP), Bogdan Zdrojewski (PO), Jarosław Kalinowski (PSL) i Dariusz Rosati (PO).

Pierwsze komentarze:

- Wynik poniżej oczekiwań, ale wierzę, że nasz program jest dobry dla Polski i Europy - mówił lider koalicji Europa Plus Twój Ruch Janusz Palikot, komentując sondażowe wyniki wyborów do PE. Zgodnie z nimi koalicja otrzymała 3,7 proc. głosów, co oznacza, że nie dostanie się do europarlamentu.

Janusz Korwin-Mikke: umocniliśmy się na pozycji czwartej siły w Polsce. Chce podziękować różnym ludziom, którzy próbowali nam przeszkodzić, ale im się nie udało.

źródło: TVN24.PL

oceń wątek 8 6 zgłoś do moderacji
2014-05-25 21:17 55%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Pamparadej
51 nierobów dostanie się do parlamentu europejskiego i będzie zarabiało ponad 7 tys. Euro miesięcznie, nie dając w zamian nic ani UE, a tym bardziej Polsce. Dlatego olewam te wybory, nikt nie jest godzien, żeby brać ta kasę -szczególnie w warmińsko-mazurskiem i samym Elblągu. Dlatego nie głosowałem - jeden mandat to i tak za dużo, za to reprezentują soba startujący w naszym okręgu - wszystko jedno kto go dostanie!
odpowiedz oceń post 6 5 zgłoś do moderacji
2014-05-25 21:36 59%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez asd
KNP! KNP! KNP!!! Coś drgnęło w narodzie. Jeszcze jest szansa na odrodzenie!!!
odpowiedz oceń post 13 9 zgłoś do moderacji
Gifas
2014-05-25 22:08 67%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez Gifas
KNP. i tak mi rybka, na pis po sld i psl nie glosuje bo juz byli:D a palikoty to w sumie tez po :f
oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2014-05-25 21:37 17%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez ursus
takze nie glosowalem bo nie bylo na kogo. same szuje,karierowicze,nieroby ,cwaniaczki i aparatczyki. zaden z nich nie jest godzien mojego glosu. mogli kupic ode mnie moj glos za 10 tys zl. zaden sie nie zglosil z oferta kupna mojego glosu. wiec pokazuje im srodkowy palec.
odpowiedz oceń post 1 5 zgłoś do moderacji
2014-05-25 21:57 25%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez kermitt
I znów PO dało po d..pie PiSowi. W listopadzie odbijemy Elbląg, dorżniemy wilczą watahę. W końcu znów będzie normalnie. Nikt nie będzie gnębił dzieci z grupy medialnej ani cenzurował wystaw. WILK WON!
odpowiedz oceń post 5 15 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:24 83%
6
Bye, bye ~kermittku... czas odejść na śmietnik historii... miejże tyle godności i nie wciskaj kitu na odchodne... (((-
oceń post 10 2 zgłoś do moderacji
2014-05-25 21:58 78%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez ELBLĄŻANIN
Droga redakcjo, ale nie w Elblągu :) W TVN24 podali że Pan Karski ma mandat Europosła :)
odpowiedz oceń post 7 2 zgłoś do moderacji
2014-05-25 21:59 33%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez powiec
No i co pisiorki znowu przegraliście!;) To dobry prognostyk przed jesiennymi wyborami w których pognamy Wilka i jego watachę do lasu!!!;)
odpowiedz oceń post 6 12 zgłoś do moderacji
Gifas
2014-05-25 22:06 70%
9
odpowiedziano ponad rok temu przez Gifas
oswiece Cie ze obie partie maja tyle samo euro poslow
oceń post 7 3 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:08 63%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez miszmasz
Na razie sondaże , ale PO przegrywa traci aż 6 miejsc w stosunku do poprzednich wyborów, natomiast PIS zyskuje w tych wyborach o 4 miejsca, więc to PIS jest wygrany,no i co miło.
odpowiedz oceń post 10 6 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:12 22%
11
HEHEHE pisowcu nie odwracaj kota ogonem. PiS długo prowadził w sondażach i to mocno, a tu zonk. Polacy nie chcą prezesa co żyje z kotem i Antka co brzozy wszędzie widzi. Weźcie sobie Wilka Przeproście i Spier..ajcie!
oceń post 4 14 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:17 67%
12
~ kermit Bla, bla, bla... Arytmetyki nie zmienisz. Zaklinanie rzeczywistości już nie działa. Szykujcie się na rozliczenie za to co z nami zrobiliście... (((-:
oceń post 8 4 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:20 76%
13
odpowiedziano ponad rok temu przez Elblążanin
kermitt, język prawdziwego PO-wca. Żałosne. kermitt Twój poniższy wpis podpada pod art. Kodeksu Karnego. A redakcja pomimo zgłoszenia do modercji dalej ma to w d... smutne. Miłość w wydaniu PO-paprańców :(
oceń post 13 4 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:33 17%
14
Pod paragraf to podlega zamykanie dzieciom ust i zdejmowanie wystawy w Galerii EL.
oceń post 2 10 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:46 70%
15
Ze specjalną dedykacją dla ~kermittka piosenka "Czarny chleb, czarna kawa..." (((-:
oceń post 7 3 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:10 75%
16

Ty ~powiec się nie martw o pisiorków... KNP zrobi z Wami porządek... (((-:
odpowiedz oceń post 9 3 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:20 15%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez Wyborca
Ja byłem, zagłosowałem. Oddałem głos NIE WAŻNY ! Skreśliłem wszystkich, bo...wszyscy chcieli, to ich skreśliłem
odpowiedz oceń post 2 11 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:24 78%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez miszmasz
@kermitt, trochę ogłady, nie byłam nawet głosować, ale to moja sprawa, ale logika potwierdza, że jak PO miało 25 miejsc, a teraz ma tylko 19 to jest przegranym.
odpowiedz oceń post 7 2 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:32 13%
19
Porażka to porażka - w demokracji nawet 1 procentem się przegrywa.
oceń post 2 13 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:38 69%
20
jeszcze ostatni będą pierwszymi :)
A pod paragraf podchodzą przepisy o wzywaniu do nienawiści, kermitt jesteś małym zakompleksionym człowieczkiem i może mi być tylko Ciebie żal
oceń post 9 4 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:41 75%
21
~ miszmasz nie przejmuj się lewakiem... "Socjalistyczna logika" ma tyle wspólnego z logiką co krzesło elektryczne ze zwykłym krzesłem... (((-:
oceń post 6 2 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:28 8%
22

asd ja sie nie martwię pisiorami ani tym bardziej błaznami z KNP jak ludzie zobaczą jaki obciach Polsce robi Korwin w Brukseli to to nikt więcej na was nie zagłosuje!;)
odpowiedz oceń post 1 12 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:36 73%
23
Ty się nie bój obciachu... Ty się bój tego, że ktoś w końcu rozliczy Was z każdej maachlojki, każdego złodziejstwa i każdego draństwa jakie wyrządziliście temu krajowi... (((-:
oceń post 8 3 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:36 82%
24

odpowiedziano ponad rok temu przez elblazanin zatroskany
Najważniejsze, że kryminaliści, zbooki, i mieszańce z rucha palikota się nie dostały. Czekamy teraz na powtórkę w wyborach do naszego sejmu.
odpowiedz oceń post 9 2 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:43 9%
25

asd przedstaw dowody do prokuratury i rozliczaj, nie czekaj wypełznij ze swojej nory albo przestań kłamać i pomawiać bo jesteś żałosny!
odpowiedz oceń post 1 10 zgłoś do moderacji
2014-05-25 22:54 67%
26
~powiec, my właśnie wypełzamy z nory do której nas wepchnęliście... I wypełzniemy i rozliczymy. Oj rozliczymy.... W końcu sądy w tym kraju zajmą się prawdziwymi przestępcami (((-:
oceń post 6 3 zgłoś do moderacji
2014-05-25 23:21 0%
27
asd zacytuję klasyka "nie strasz nie strasz bo się zes..."!;)
oceń post 0 6 zgłoś do moderacji
2014-05-26 06:37 67%
28
Ojejku... puszczają nerwy... słownictwo już jakieś takie mniej EUROPEJSKIE... strach zajrzał w ślepka... I słusznie... (((-:
2014-05-25 22:44 25%
29

odpowiedziano ponad rok temu przez łapka
łapka się zepsuła bo reaguje jednocześnie po 1 i na prawo i na lewo.
odpowiedz oceń post 1 3 zgłoś do moderacji
2014-05-25 23:06 80%
30

odpowiedziano ponad rok temu przez yataman
złodzieje z PO dalej beda okradac Europe niczym europosel lisek, ktory okazal sie kombinatorem i zlodziejem. Teraz kolejne POwskie szuje beda doic unijna kase bo poszliscie i dopusciliscie ich do koryta. oni miesiecznie z brukseli beda dostawac 7 tys euro= okolo28 tys zl, a wy POlaczki bedziecie tyrac za 1300 zl miesiecznie na reke i ledwo bedziecie wiazac koniec z koncem. nie bedzie weas nawett stac na porzadne auto po tym jak wezniecie kredyt na 40 lat na zakup malego mieszkanka. brawo POlacy!
odpowiedz oceń post 12 3 zgłoś do moderacji
2014-05-25 23:11 60%
31

odpowiedziano ponad rok temu przez ASD
Do powców, kermittków i innych "mędrców"... WYPEŁZAMY!!! WYPEŁZAMY Z NASZYCH NOR!!! W POLSCE, ANGLII, IRLANDII, NIEMCZECH, NORWEGII.. Z TYCH NOR DO KTÓRYCH WPĘDZIŁA NASZ WASZA PYCHA, BUTA I AROGANCJA. ODZYSKAMY NASZ KRAJ!!! POLSKA TO NIE WY - TO NIE RZĄD. TO NIE ŻADNA PARTIA. POLSKA TO MY!!! JEJ OBYWATELE.
odpowiedz oceń post 6 4 zgłoś do moderacji
2014-05-25 23:20 22%
32

ASD pominąłeś mały szczegół POlska to nie tylko "wy" ale także powcy, pisiory, lewusy, polikmiotowcy itd.;) Fakty są takie, że najwięcej wyborców 7 raz z rzędu wybiera PO uznając ta formację za najlepszy wybór!;) POkój wam!;)
odpowiedz oceń post 2 7 zgłoś do moderacji
2014-05-25 23:34 10%
33
powiec jesteś w błędzie. PISOWCY są święcie przekonani, że tylko oni mają rację, że prawdziwi Polacy to pisowcy, że w Smoleńsku był zamach, a ziemia jest płaska i wsparta na opiekuńczych ramionach Jarosława Kaczyńskiego.
oceń post 1 9 zgłoś do moderacji
2014-05-26 06:33 67%
34
Pa, pa... POlitycy... Możecie bluzgać i strzykać jadem... nic to już nie pomoże... Uważajcie, wypełzamy... PO Was... (((-:
2014-05-26 06:54 80%
35

Kermitt i cóż przgrałeś? Kermitt pamiętaj nie chwal dnia przed zachodem słońca. Życie pełne jest niespodzianek.
odpowiedz oceń post 8 2 zgłoś do moderacji
2014-05-26 08:24 43%
36

odpowiedziano ponad rok temu przez izka
oj chyba coś nie tak z tym artykułem !!! wszędzie gdzie wchodzę czy to wp czy to info.elblag wszędzie podają odwrotnie ze to właśnie pis wygrało
odpowiedz oceń post 3 4 zgłoś do moderacji
2014-05-26 14:02 67%
37
odpowiedziano ponad rok temu przez pissski
Bo elblag.net to POwska gazeta, także Izka co się dziwić :)
dodaj odpowiedź