najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
piotr44
2014-11-03 08:40 100%

Fundusz inwestycyjny. Jaki wybrać?

rozpoczęty ponad rok temu przez piotr44

Czy ktoś z Was zna się tutaj na funduszach inwestycyjnych? W jakie fundusze warto jest obecnie inwestować?

Mam pewną sumę pieniędzy na lokacie ale oprocentowanie jest niskie tak więc chciałbym zainwestować część oszczędności właśnie na funduszu. Myślicie,że warto? 

oceń wątek 2 0 zgłoś do moderacji
klark
2014-11-04 07:18 0%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez klark

Opłaca się ale na początku poczytaj sobie o różnych funduszach Tutaj na przykład znajdziesz dobry ranking:

http://www.comperia.pl/ranking-funduszy-inwestycyjnych.html - znajduje się tam zestawienie najlepszych funduszy inwestycyjnych tak więc jeśli chcesz powierzyć im pieniądze to może jednak warto jest sobie poczytać. 

Sam inwestuję od 10 lat. Czasami było lepiej, czasami gorzej ale jeśli robisz to z głową to na pewno zarobisz więcej niż na lokacie. 

odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
piotr44
2014-11-05 10:44 0%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez piotr44

Dzięki za zestawienie .Właśnie czegoś takiego w sumie ostatnio szukałem ale nie byłem w stanie znaleźć. Widzę,że trochę orientujesz się w tym temacie. Czy możesz mi polecić konkretny fundusz inwestycyjny, który może obecnie przynieść w miarę sensowne zyski? 

klark
2014-11-05 12:29 0%
3

Te indyjskie są w miarę pewne. Sam w zeszłym roku wyciągnąłem prawie 16 % czyli można to traktować jako dodatkową pensję.

Zastanawiałeś się może nad rozmową z doradcą finansowym? Warto byłoby pogadać z kimś kto naprawdę siedzi w tym temacie. 

piotr44
2014-11-10 09:51 0%
4

Zastanawiałem sie nad tym. Tylko gdzie znaleźć takiego niezależnego doradcę? 

Bo szczerze to tak średnio chce mi się rozmiawiać z kimś podsuniętym przez bank. Mam świadomość,że w banku będą mnie namawiali do czegoś co tak naprawdę mozę nie być dla mnie korzystne. 

klark
2014-11-11 17:45 0%
5

Ale masz przecież wielu niezależnych doradców - chociażby Ci z Compera.pl - wejdź do nich na stronę, zostaw kontakt do siebie - oni dodzwonią w wyznaczonym przez Ciebie terminie. Sam tak robiłem, gdy szukałem kredytu hipotecznego. Pomogli znaleźć najlepszą opcję.

2014-11-19 08:01 0%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez aktork

Sam inwestuję na funduszach inwestycyjnych od wielu lat. No zarobki są bardzo różne niemniej da się zarobić więcej niż na lokacie. Podstawowa zasada: dywersyfikacja. Postaw na kilka różnych funduszy inwestycyjnych. Nie tylko na jeden. 

piotr44
2014-11-24 10:51 0%
7

Zostawiłem tam swój numer telefonu. Ktoś ma do mnie oddzwonić. No zobaczymy co mi poleci.

Jak myslicie od jakiej kwoty da się już coś konkretnego zarobić? Ile tak mniej więcej trzeba zainwestować aby się jednak opłaciło? 

klark
2014-11-25 08:10 0%
8

Myślę,że jak zainwestujesz te 20 czy 30 tys. złotych spokojnie zarobisz sobie na początek te 2 czy 3 tys. Oczywiście jeśli nie będziesz inwestowałw ciemno ale tak jak radziłem trochę się zorientujesz w temacie,poczytasz, porozmawiasz z doradcą. 

piotr44
2014-11-26 07:26 0%
9

Już sobie pogadałem tak jak pisałeś. Warto było zadzwonić chociażby z tego powodu,że doradca mniej więcej wyjaśnił mi niektóre fakty, które były dla mnie trochę wątpliwe. Sam jak na razie zamierzam zainwestować w fundusz 10 tys. złotych. 

dodaj odpowiedź