najwięcej postów 60 dni | najwięcej postów | ostatnio dodane | najlepiej oceniane | najlepiej oceniane 60 dni | ostatnio dodane odpowiedzi |
data dodania | ocena |
2014-11-03 08:40 | 100% |
Czy ktoś z Was zna się tutaj na funduszach inwestycyjnych? W jakie fundusze warto jest obecnie inwestować?
Mam pewną sumę pieniędzy na lokacie ale oprocentowanie jest niskie tak więc chciałbym zainwestować część oszczędności właśnie na funduszu. Myślicie,że warto?
oceń wątek 2 0 | zgłoś do moderacji |
2014-11-04 07:18 | 0% |
Opłaca się ale na początku poczytaj sobie o różnych funduszach Tutaj na przykład znajdziesz dobry ranking:
http://www.comperia.pl/ranking-funduszy-inwestycyjnych.html - znajduje się tam zestawienie najlepszych funduszy inwestycyjnych tak więc jeśli chcesz powierzyć im pieniądze to może jednak warto jest sobie poczytać.
Sam inwestuję od 10 lat. Czasami było lepiej, czasami gorzej ale jeśli robisz to z głową to na pewno zarobisz więcej niż na lokacie.
oceń post 0 2 | zgłoś do moderacji |
2014-11-05 10:44 | 0% |
Dzięki za zestawienie .Właśnie czegoś takiego w sumie ostatnio szukałem ale nie byłem w stanie znaleźć. Widzę,że trochę orientujesz się w tym temacie. Czy możesz mi polecić konkretny fundusz inwestycyjny, który może obecnie przynieść w miarę sensowne zyski?
2014-11-05 12:29 | 0% |
Te indyjskie są w miarę pewne. Sam w zeszłym roku wyciągnąłem prawie 16 % czyli można to traktować jako dodatkową pensję.
Zastanawiałeś się może nad rozmową z doradcą finansowym? Warto byłoby pogadać z kimś kto naprawdę siedzi w tym temacie.
2014-11-10 09:51 | 0% |
Zastanawiałem sie nad tym. Tylko gdzie znaleźć takiego niezależnego doradcę?
Bo szczerze to tak średnio chce mi się rozmiawiać z kimś podsuniętym przez bank. Mam świadomość,że w banku będą mnie namawiali do czegoś co tak naprawdę mozę nie być dla mnie korzystne.
2014-11-11 17:45 | 0% |
Ale masz przecież wielu niezależnych doradców - chociażby Ci z Compera.pl - wejdź do nich na stronę, zostaw kontakt do siebie - oni dodzwonią w wyznaczonym przez Ciebie terminie. Sam tak robiłem, gdy szukałem kredytu hipotecznego. Pomogli znaleźć najlepszą opcję.
2014-11-19 08:01 | 0% |
Sam inwestuję na funduszach inwestycyjnych od wielu lat. No zarobki są bardzo różne niemniej da się zarobić więcej niż na lokacie. Podstawowa zasada: dywersyfikacja. Postaw na kilka różnych funduszy inwestycyjnych. Nie tylko na jeden.
2014-11-24 10:51 | 0% |
Zostawiłem tam swój numer telefonu. Ktoś ma do mnie oddzwonić. No zobaczymy co mi poleci.
Jak myslicie od jakiej kwoty da się już coś konkretnego zarobić? Ile tak mniej więcej trzeba zainwestować aby się jednak opłaciło?
2014-11-25 08:10 | 0% |
Myślę,że jak zainwestujesz te 20 czy 30 tys. złotych spokojnie zarobisz sobie na początek te 2 czy 3 tys. Oczywiście jeśli nie będziesz inwestowałw ciemno ale tak jak radziłem trochę się zorientujesz w temacie,poczytasz, porozmawiasz z doradcą.
2014-11-26 07:26 | 0% |
Już sobie pogadałem tak jak pisałeś. Warto było zadzwonić chociażby z tego powodu,że doradca mniej więcej wyjaśnił mi niektóre fakty, które były dla mnie trochę wątpliwe. Sam jak na razie zamierzam zainwestować w fundusz 10 tys. złotych.
dodaj odpowiedź |
Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007-2013. |