najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Joanna Siudak
2013-09-11 14:00 55%

Grażyna Kluge objęła stanowisko w Urzędzie Marszałkowskim

rozpoczęty ponad rok temu przez Joanna Siudak

Wiceprezydent Grażyna Kluge objęła stanowisko w Departamencie Kultury i Edukacji Urzędu Marszałkowskiego. Radna PO zajmie się finansowym i merytorycznym nadzorem nad placówkami kulturalnymi. Jak zaznacza Kluge: w Urzędzie taką samą funkcję jak ja sprawuje pięć osób. Nikt specjalne dla mnie nie stworzył tego etatu.

Grażyna Kluge ukończyła Uniwersytet Gdański. Życie zawodowe związała z oświatą. Pracowała jako polonistka. Pełniła również funkcję dyrektora elbląskiej Delegatury Kuratorium Oświaty. 7 stycznia 2010 roku objęła funkcję wiceprezydent Elbląga. Po odwołaniu z tego stanowiska w referendum, Grażyna Kluge wysunęła swoją kandydaturę i tym razem dostała mandat radnej PO. Kluge nie schodzi ze sceny politycznej, postanowiła jednak zająć się równie bliską dziedziną jaką jest dla radnej kultura.

Jak komentuje objęcie stanowiska w Urzędzie Marszałkowskim sama Grażyna Kluge:

- Od 1 września bieżącego roku objęłam stanowisko w Departamencie Kultury i Edukacji Urzędu Marszałkowskiego. Pełniąc tę funkcję zajmę się nadzorem merytorycznym i finansowym placówek kulturalnych w naszym mieście. Będę również odpowiedzialna za nadzór projektów unijnych. Jednocześnie informuję, że etat ten nie został stworzony specjalnie dla mnie. Taką samą funkcję w Urzędzie pełni pięć osób.

Przypomnijmy, że w Urzędzie Marszałkowskim pracują Henryk Słonina w Departamencie Infrastruktury i Geodezji oraz Jerzy Wcisła na stanowisku dyrektora elbląskiego Biura Regionalnego.

oceń wątek 6 5 zgłoś do moderacji
2013-09-11 15:16 74%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez Marta
"Jak zaznacza Kluge: w Urzędzie taką samą funkcję jak ja sprawuje pięć osób. Nikt specjalne dla mnie nie stworzył tego etatu" - hmhmhmhm- pięć osób taką samą FUNKCJĘ!!!!???????????? To żart? Cztery należy zlikwidować!!!!
odpowiedz oceń post 17 6 zgłoś do moderacji
2013-09-11 16:46 82%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Karabasz
Wcisła widzę z deszczu pod rynnę. Ciekawe kiedy oni zajmą się uczciwą pracą, anie ściemnianiem za publiczne pieniądze!
odpowiedz oceń post 14 3 zgłoś do moderacji
2013-09-11 21:24 70%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez porażka
dobry tekst
odpowiedz oceń post 7 3 zgłoś do moderacji
2013-09-12 20:45 67%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez oklasky
PO jak widać dba o swoich...
odpowiedz oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2013-09-16 12:03 60%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez danielelblag88
Tak się ustawiła do zdjęcia jakby co najmniej jakąś modelką była a nie urzędniczka :)
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź