1
odpowiedziano ponad rok temu przez
Pani Kosecka nazywa tramwaje, proponuje stawianie ławeczek, Pani Król "piecze ciasta"... A tymczasem: z miasta wyjechało "za chlebem" 50.000 osób, mamy ponad 20 % bezrobocie, dzieci chodzą głodne, przez miasto nie można przejechać ani przejść normalnie, człowiek grzęźnie w błocie, dziurach i w depresyjnym klimacie. Inwestorów (potencjalnych) miasto przegania ale jest dobrze, bo prezydent Elbląga wzorem p. Małkowskiego z Olsztyna nikogo nie zgwałcił... Cóż, przez takie kobiety jak Wy drogie Panie, nasza płeć postrzegana jest jako infantylna i nieporadna. Pieczcie ciasta, kupujcie krawaty sowim mężom... Politykę zostawcie kobietom o mentalności śp Margaret Tacher - silnym, mądrym, wykształconym, posiadającym stabilny kręgosłup moralny, mającym pojęcie o biznesie, ekonomii, gospodarce, geopolityce etc.
Może i Wy "super babki" jesteście dla swoim dzieci, wnuków, sąsiadów ale niestety polityka i biznes to nie Wasza bajka.
odpowiedz |
oceń post
50
6
|
zgłoś do moderacji
|
2
Brawo, takie teksty miło się czyta. Widać wiedze i oczytanie - wcale nie słodzę:)
oceń post
43
5
|
zgłoś do moderacji
|
3
Ta "gospodyni" dawno upiekła zakalec ....
odpowiedz |
oceń post
34
5
|
zgłoś do moderacji
|
4
praca w elblagu lezy na ulicy tylko trzeba się schylić... nie jestem peowcem poza polske się nie wybieram znam jezyk obcy a studia przerwałem żeby robic kursy i uprawnienia...dostałem dofinansowanie do otwarcia działalności i prowadze ja do tej pory placac duzy zus...do roboty a nie klikacie z nudow
odpowiedz |
oceń post
4
39
|
zgłoś do moderacji
|
5
Oj Jadzia, Jadzia. Niby Palikot wam przeszkadza, ale co w tv leci relacja z Kongresu Kobiet, to widze, ze jego wierny czerwony druh Ryśko z Kalisza jest waszym glownym gosciem. Hipokryzja? A moze zaklinanie rzeczywistosci dla wlasnych celow politycznych?
odpowiedz |
oceń post
26
3
|
zgłoś do moderacji
|
6
A jak ma Pani szkodnika w kuchni to tez go Pani nie przegna? Ja Pani nie posłucham i pójdę oddać swoje 2xTAK.
odpowiedz |
oceń post
30
3
|
zgłoś do moderacji
|
7
Jadziunia, na jaki stołeczek masz chrapkę?
odpowiedz |
oceń post
25
5
|
zgłoś do moderacji
|
8
Sponger ty jednak zwykly smiec jestes.
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
9
Rozumiem, że Pani głos to głos do kobiet ich przedstawicielki...
Czy Pani na prawdę uważa, że Elblążanki są tak głupie, że dadzą się zmanipulować prymitywnej propagandzie?
odpowiedz |
oceń post
29
4
|
zgłoś do moderacji
|
10
Jadźka - z Grzesiem się dogadałaś? :D : D :D
odpowiedz |
oceń post
21
5
|
zgłoś do moderacji
|
11
Pani Król -dostała demencji starczej ,że plecie takie idiotyzmy
odpowiedz |
oceń post
21
4
|
zgłoś do moderacji
|
12
i czego zęby szczerzycie na tym zdjęciu?Wam pewnie pasuje???a nam NIE !!!
odpowiedz |
oceń post
18
3
|
zgłoś do moderacji
|
13
Gdzie kucharek szesc tam nie ma co jesc.
Moja malutka Jadwinia A ja cie na rekach nosilem po ..... klepalem
Prosze natychmiast rozwiazac Tatusia i przeprosic
I nie wdawac sie w polityke odwolujemy jej ekstelencje w trybie natychmiastowym
odpowiedz |
oceń post
34
3
|
zgłoś do moderacji
|
14
Paniom już podziękujemy.
Emeryci głosu nie mają.
odpowiedz |
oceń post
19
5
|
zgłoś do moderacji
|
15
i okazuje się prawdą, że jak Pan Bóg chce kogos pokarać to mu rozum na stare lata odbiera, biedna kobieta
odpowiedz |
oceń post
22
3
|
zgłoś do moderacji
|
16
królowa zawsze trzyma palec w d... i na lewo i na prawo. żałosne
odpowiedz |
oceń post
21
4
|
zgłoś do moderacji
|
17
Pani Jadwigo, czytałam kiedyś wywiad z Panią: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53662,11984233,Jadwiga_Krol_walczy_o_rowny_status_kobiet_i_mezczyzn.html
Przyznam traumatyczne przeżycia i to wyjaśnia mi poniekąd Pani podejście do tematu (jeden z cytatów z wywiadu: Jak ciebie wychowano? Tradycyjnie. Mama przy dzieciach, ojciec żył własnym życiem. To znaczy? Pracował, pił i bił). Współczuję Pani ale proszę nie mierzyć wszystkich własną miarką, nie każda kobieta będzie uważała swojego mężczyznę za idealnego, tylko dlatego, że jej nie bije. Z drugiej zaś strony, nie każdy wyborca elbląski uzna swojego prezydenta za idealnego, tylko dlatego, że nie zgwałcił kobiety (ba! nawet psa!), jak przytoczony prezydent Małkowski (nie wiem, czy udowodniono mu winę zresztą). Niech Pani nie wnosi swojej traumy do życia publicznego. Z wyrazami szacunku. Maria
odpowiedz |
oceń post
29
3
|
zgłoś do moderacji
|
18
super babka TO SUPER PIERDOŁY pisze! dałem się zmanipulować swoim rachunkom za mieszkanie - bezczelnie mi papier kłamie że musze więcej o ponad 100 zł zapłacić. Dziękuję że mnie pani z błędu wyprowadziła, że napisała pani prawdę. Dziękuję także że pokazał mi pani manipulację w postaci totalnego bur.elu na mieście którego nie ma tak naprawdę, a także za to z jaką lekkością rzuca pani frazesy że tylko ten co nic nie robi się nie myli - JA SIĘ NA TO NIE ZGADZAM I NIE AKCEPTUJĘ TAKICH BZDUR! jeśli nie chcecie dalszych podwyżek i manipulacji MACIE SZANSĘ NA ZMIANĘ!
odpowiedz |
oceń post
30
4
|
zgłoś do moderacji
|
19
Ja też się dałem nabrać! Myślałem, że podwyżki, bałagan w mieście, syf, bród, nepotyzm, degradacja miasta, wzrost bezrobocia etc, to wynik kryzysu w kosmosie i w Unii Europejskiej, przypadku, niefrasobliwości, braku możliwości wpływania na niektóre procesy itd. A tutaj Pani mówi, że cyt.: "WSZYSTKO IDZIE ZGODNIE Z PLANEM". Ups- jak to czasami niechcący można prawdę klepnąć. Dzięki Pani Król, moja wiedza wzbogaciła się bezcennie.
oceń post
23
4
|
zgłoś do moderacji
|
20
OBŁUDA wycieka z tego stanowiska, własny interes dominuje nad rzekomą troską o mieszkańców - po prostu nie wierzę Pani i nigdy nie będę już pani dażył szacunkiem...
odpowiedz |
oceń post
30
4
|
zgłoś do moderacji
|
21
Z pani słów wynika ze w Elblagu wszystko jest CUDOWNIE ,dziwne my jako mieszkancy jakos tych cudów nie widzimy ,a wrecz odwrotnie .
odpowiedz |
oceń post
21
4
|
zgłoś do moderacji
|
22
Kongres kobiet to taki twór z którym Pani Prezydentowa Kwaśniewska nie chciała być utożsamiana-to już o czymś świadczy.Nic się nie wydarzyło to mi dobre.No to rada nadzorcza już poszła.Całkowita kompromitacja ..
odpowiedz |
oceń post
12
4
|
zgłoś do moderacji
|
23
Właśnie wróciłem ze spotkania z Panią Senyszyn . No cóż autorka tego listu zwariowała - to ile obecnych tam kobiet nie wytrzymało to dowód jak pensyjka z miasta rozwadnia układ nerwowy.
odpowiedz |
oceń post
14
6
|
zgłoś do moderacji
|
24
Widzisz Lewandowski, ja jakos nie mam pensji z miasta, ludzie z ktorymi pracuje takze i wiesz co? Z mojej pracy nikt nie idzie na referendum, bo ludzie mysla...a Wy liczycie tylko na glosy ludzi, ktorzy tak naprawde cos tam uslysza, a i tak nie znaja tematu do konca, nie analizuja co i jak i dlaczego tylko widza swoj czubek nosa i tyle.
oceń post
3
8
|
zgłoś do moderacji
|