najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2013-04-27 09:29 80%

Janusz Palikot: Grupę Referendalną stworzył Ruch Palikota

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

To, o czym od wielu miesięcy mówiło się w Elblągu, potwierdził na antenie Radia Gdańska Janusz Palikot. Lider Ruchu Palikota przyznał wprost: Grupę Wolny Elbląg stworzył Ruch Palikota.

Janusz Palikot, lider Ruchu Palikota i Europy Plus był gościem programu "Rozmowa kontrolowana" Radia Gdańsk".

Powiedział m.in że zbliża się koniec Platformy Obywatelskiej a spadek poparcia widać po wyborach uzupełniających do Senatu w Rybniku, gdzie mandat zdobył kandydat PiS. W pewnym momencie przyznał także, że za referendum w sprawie odwołania prezydenta miasta i radnych miejskich w Elblągu nie stała żadna obywatelska inicjatywa...ale Ruch Palikota.

- Oczywiście wieje grozą w Platformie, która straciła w Elblągu prezydenta z inicjatywy Wolny Elbląg stworzonej przez Ruch Palikota - stwierdził Janusz Palikot.

Te słowa stoją w całkowitej sprzeczności z tym, co przez ostatnie miesiące twierdzili przedstawiciele grupy referendalnej: Kazimierz Falkiewicz oraz Lech Kraśniański.

Kazimierz Falkiewicz na naszych łamach pisał: " Grupa referendalna powstała z inspiracji i za zgodą dużej części mieszkańców Elbląga, którzy na długo przed jej powstaniem sygnalizowali swoje niezadowolenie i dezaprobatę dla działań Władz. Jedyną więc niezaprzeczalną zasługą grupy referendalnej jest, że działając w imieniu mieszkańców i korzystając z ich pomocy i udzielonego zaufania, udało się nastroje te przekuć w narzędzie demokracji jakim jest referendum".

oceń wątek 12 3 zgłoś do moderacji
2013-04-28 08:29 69%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez zgrywus
Panie Falkiewicz RP w takim samym stopniu tworzył GR, w jakim pan nie był członkiem RP!;) Do przedmówcy, już ci tłumaczę to jest kolejny zabieg socjotechniczny, że niby Palikot się kłóci z GR, że niby WE nie ma nic wspólnego z RP, a po wyborach jak będzie korytko wszystko znowu się obróci i społeczeństwo znowu zostanie zrobione w balona!;)
odpowiedz oceń post 9 4 zgłoś do moderacji
Kazimierz Falkiewicz
2013-04-28 09:31 20%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Kazimierz Falkiewicz
Jak pisze Zgrywus, czego się nigdy nie wypierałem, byłem członkiem Ruchu Palikota do lipca 2012 r, jedynej partii, do której należałem w swoim życiu. Jeżeli ktoś chce się dowiedzieć dlaczego się zapisałem i zrezygnowałem z członkostwa, chętnie to wyjaśnię podczas poniedziałkowych spotkań w Ratuszu Staromiejskim. Z tego co jednak wszystkim wiadomo GR powstała pod koniec listopada 2012 r.
odpowiedz oceń post 5 20 zgłoś do moderacji
2013-04-28 19:37 50%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Zorientowany
Z ostatnich doniesień prasy rosyjskiej i izraelskiej wynika, iż za referendum w Elblągu stało KGB i Mosad. Jeżeli Pan nie zaprzeczy Panie Falkiewicz i Panie Kraśniański uznam, iż pisano prawdę. Proszę wyjawić ile rubli i szekli przekazano Grupie referendalnej. Telewizja Al Jazeera łączy to referendum z jedną z organizacji arabskich. Panowie w poniedziałek o godz. 16.00 w Ratuszu Staromiejskim wyjawicie prawdę? Szykuje się konferencja międzynarodowa.
odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2013-04-28 21:31 71%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez rwhjt
Jak to? A kiedy napisano o tym na forum, to jeden z panów obiecał pozwać do prokuratury za insynuację,że Ruch palikota stoi za grupą referendalną.....Ale przekręty.
odpowiedz oceń post 5 2 zgłoś do moderacji
2013-04-29 04:54 0%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
do zorientowanego - spotkanie w ratuszu ma być spotkaniem roboczym a nie konferencją prasową ale jak wpadniesz to chętnie pogadam i o tym o KGB z Mossadem a FBI też się dostanie za fatalnie wydrukowane ulotki których teraz szuka Policja... drukowane pewnie w Chnach a Policja nie zna kańtońskiego... Słuszna uwaga Po-informowanego Leszek to faktyczne mózg a Kaziu swoim spokojem i mnie czasem denerwuje ale myśli jak szachista - RP sporo stracił a Grupa zyskała . Życie. Do Palikotologa ty chłopie wpisz się do Księgi Rekordów w kategorii Beton Bezmózgi masz 10000 % palmę pierwszeństwa ale mnie już nie męcz swoja głupotą... szkoda mi czasu.
odpowiedz oceń post 0 8 zgłoś do moderacji
2013-04-29 18:42 67%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez yil
Rzygam panem mariuszem.
odpowiedz oceń post 4 2 zgłoś do moderacji
2013-04-30 17:49 0%
7
odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
dzięki polecam wyjazd z Nowaczykiem do Hiszpanii,,,
oceń post 0 4 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź