najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Marcin Pszczółkowski
2014-04-05 14:47 65%

Jarosław Kaczyński w Elblągu. Nie było spotkania, było przemówienie

rozpoczęty ponad rok temu przez Marcin Pszczółkowski

Miało być spotkanie w Ratuszu Staromiejskim z mieszkańcami a okazało się, że nie będzie. Była za to przemowa Jarosława Kaczyńskiego na bulwarze do mieszkańców miasta. Debata się nie odbyła. Był za to bankiet polityków PiS w podziemiach Ratusza.

O 12.00 sala w Ratuszu Staromiejskim zaczęła się stopniowo zapełniać. Zgodnie z informacjami, o tej godzinie w sobotę miało się odbyć spotkanie mieszkańców miasta z prezesem PiS Jarosławem Kaczyńskim.

Przed Ratuszem, z mobilną reklamą, rozstawiła się kandydatka do Europarlamentu Edyta Polkowska-Krupińska. Obecny był także poseł Wojciech Penkalski, również kandydujący do Parlamentu Europejskiego. Rozdawali ulotki przybyłym na spotkanie z Kaczyńskim. Jednak starsi ludzie materiałów nie brali. Za to w stronę kandydatów Twojego Ruchu leciały epitety „pedały”, „śmierdzicie komuną”.

Punkt 12.00 sala pełna. Ludzie z chorągiewkami PiS. Brak jednak Jarosława Kaczyńskiego. Ktoś powiedział, że nad rzeką rozstawiają scenę. Pewnie tam przyjedzie lider PiS. Co z nami? Mamy czekać czy iść nad rzekę. Kilkanaście minut później pojawiają się kandydaci PiS – Karol Karski, Zbigniew Babalski. Są również Sławomir Sadowski, Leonard Krasulski, Adam Hofman. Kandydaci mówią o tym, o czym zawsze mówią w Elblągu. Czyli o przekopie przez Mierzeję. Straszą Rosją, mówią o niepewnej umowie w sprawie swobodnej żeglugi przez Cieśninę Pilawską. Snują wizję przemysłowego, rozwijającego się miasta. Kaczyńskiego nadal brak.

Około godz. 13.00 prezes PiS w końcu się pojawia w Elblągu. Nad rzeką. Nie w Ratuszu Staromiejskim. Nie ma spotkania z mieszkańcami i debaty. Jarosław Kaczyński wygłasza krótkie oświadczenie – znów o przekopie przez Mierzeję Wiślaną. Nawołuje do głosowania na PiS w wyborach samorządowych i parlamentarnych. Obiecuje przegonić zgniłą władzę. I tyle. Liderzy Prawa i Sprawiedliwości udają się na bankiet w Ratuszu Staromiejskim. Mieszkańcy – około setka starszych ludzi, mogą wracać do domu.

oceń wątek 39 21 zgłoś do moderacji
2014-04-05 20:18 44%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez bolesław
przegniłe lemingi czas spojrzeć prawdzie w oczy. wasz czas dobiega końca
odpowiedz oceń post 4 5 zgłoś do moderacji
2014-04-05 21:28 73%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez KlakierPiSu
Oszust wyzywa innych od oszustów. W Polsce nigdy dobrze nie będzie skoro tylu chorych psychicznie ma wpływ na normalnych ludzi. Wmawianie głupot o nieuzasadnionym ekonomicznie przekopie mierzei może być tylko pożywką dla ludzi niepotrafiących samodzielnie myśleć. Pytam - dla kogo ma być ten przekop skoro znakomita większość wpływających do elblaskiego portów towarów i wypływających z niego pływa do Kaliningradu?! Żeglarze załatwiają sobie przepłyniecie przez cieśninę Piławską bezproblemowo z Rosjanami. Niestety spora część się nabiera na bełkot tych kukieł politycznych i wierzy że Kaczyński, który raz już był u władzy mając ja w pełni z bratem bliźniakiem nie mógł zrobić nic, a gdy zacząl grunt pod noga,mi się palić sam oddał władzę PO. Co może dla miasta zrobić magazynier, a później wieloletni dyrektor małej fabryki szczotek - zakładu pracy chronionej, dotowanej ze Skarbu Państwa. Kto wierzy takim ludziom?
odpowiedz oceń post 8 3 zgłoś do moderacji
2014-04-05 21:50 75%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Jacek od Placka
Ja jestem Pan Kaczyński! Nie pójdę tam, do tej sali, do was wyborcy.Wy chodźcie tu, chodźcie gdzie JA jestem bo JA tak chce, tak wole i tak ma być! Teraz wam powiem co JA chce, o czym JA marzę! A teraz JA idę na bankiet a wy idźcie sobie. Nie interesują MNIE wasze pytania. Taka oto wizja demokracji wg Jarka.
odpowiedz oceń post 9 3 zgłoś do moderacji
2014-04-05 22:12 72%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez KlakierPiSu
Aż ciśnie się na usta "Spieprzaj dziadu!"
odpowiedz oceń post 13 5 zgłoś do moderacji
2014-04-06 06:47 18%
5
odpowiedziano ponad rok temu przez jaPolak
A dlaczego? Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić, dlaczego tak nienawidzicie PiS?
oceń post 2 9 zgłoś do moderacji
2014-04-09 14:38 0%
6
odpowiedziano ponad rok temu przez brytan
Bo "Spieprzaj dziadu!" to ich dewiza reszta to wciskanie ciemnoty moherom.
oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2014-04-06 06:48 20%
7

A dlaczego? Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić, dlaczego tak nienawidzicie PiS? Dlaczego zwolennicy PO mówią o polityce miłości, a zieją nienawiśćią, agresją? Od ponad 7 lat PO tworzy kolejne afera, kryzys zwalcza kosztem biednych ludzi. Wcześniej SLD (czytaj PZPR) okradała kraj, wpychała nas w ramiona Rosji, Kwaśniewski kompromitował nas za granicą. O co w tym kraju chodzi?
odpowiedz oceń post 3 12 zgłoś do moderacji
2014-04-06 13:09 50%
8
odpowiedziano ponad rok temu przez EuPi
Jesteś slepy i głuchy?
oceń post 5 5 zgłoś do moderacji
2014-04-09 14:36 0%
9
odpowiedziano ponad rok temu przez mmhjui
Wegry wchodzą w d... rosji i mają wszystko gdzieś i dobrze na tym wychodzą. Kaczory tylko potrafia szabelka machac na wszystkie strony, a jak co do czego to Węgry na wzór Kaczor przywołuje . To jest dopiero zęnada,
oceń post 0 4 zgłoś do moderacji
2014-04-11 12:38 0%
10
odpowiedziano ponad rok temu przez v1
My mamy inne zdanie niz pisiory.Jezeli znasz historie, to odpowiedz na pytania . Kto psuje polska politykę. Kto pierwsz palił kukly prezydenta RP. Kto kłamal mówiąc , że nie bedzie braci tzn. prezydenta i premiera. Kto uprawia nekropolityke?W którym rządzie ministowie nagrywali sie na dyktafony? Kto propomował za głosy korzyści i kupczył Polską?itd,itd.
oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2014-04-06 09:40 67%
11

odpowiedziano ponad rok temu przez pow.
Przecież zawsze tak było - totalne lekceważenie ludzi, obrzydzanie wszystkiego co się w tym kraju dobrego przez ostatnie 20 lat stało, oczernianie nie tylko polskiego rządu, ale i naszych sąsiadów. Jarosław Kaczyński - totalna destrukcja, nic pozytywnego.
odpowiedz oceń post 8 4 zgłoś do moderacji
2014-04-06 13:06 50%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez EuPi
No to głosujcie na PiS. ..spieprzaj dziadu", kto to powiedział? To jest PiS Kaczyńskiego. Retoryka jak u Maciarewicza. Mamy, ale....?nikt tego nie zobaczy.
odpowiedz oceń post 6 6 zgłoś do moderacji
2014-04-06 17:40 27%
13
Strzelanie do działaczy PiS i ich mordowanie, to jest retoryka PO. Do tego wspomaganie brudnego biznesu i przekręty zanuatane pod dywan. POLITYKA MIŁOŚCI POLSKICH FASZYSTÓW
oceń post 3 8 zgłoś do moderacji
2014-04-06 13:07 55%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez zmianowy
do elsinu szczotki składać
odpowiedz oceń post 6 5 zgłoś do moderacji
2014-04-06 17:24 72%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez wiza
Po przemówieniu pan Kaczyński zabrał do skody / grupa VW / pana Wilka. Natomiast pani Wilk dreptała z panami Pruszakiem i Hajdukowskim do Ratusza na bankiet. I tak ma funkcjonować...silna rodzina...o której mówił pan Kaczyński?
odpowiedz oceń post 13 5 zgłoś do moderacji
2014-04-07 00:16 43%
16

odpowiedziano ponad rok temu przez Hi
A ten po co przyjechał mieszać ludziom w głowach. Jego domena to destrukcja, Miejmy nadzieje, że nikt nie dopuści go do władzy. Putin przy nim jest malućki
odpowiedz oceń post 3 4 zgłoś do moderacji
2014-04-07 12:14 0%
17

odpowiedziano ponad rok temu przez wrup
Kiepsko nie ma video :/
odpowiedz oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2014-04-12 06:30 50%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez kis
Lubię poczytać sobie komentarze. I muszę przyznać, że zwolennicy PO celnie punktują, ale naprawdę prezes bardzo im to ułatwia. Robi wszystko, by przegrać wybory. Sposób traktowania swoich współpracowników i elektorat - niespotykany.
odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź