najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2014-07-18 13:30 100%

Jechał ponad 120 km/h w mieście. Policjanci zabrali mu prawo jazdy

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Odbieranie prawa jazdy to ostatnio gorący temat. Świadczy o tym choćby przypadek pewnego 24-letniego kierowcy. Młody mężczyzna kierując samochodem marki BMW na jednej z głównych arterii miasta jechał z prędkością ponad 120 km/h oraz wyprzedzał inne pojazdy bezpośrednio przed przejściem dla pieszych. Co na to policjanci? Zabrali mu prawo jazdy.

W minioną środę (16.07) w Elblągu przy ul. Płk Dąbka policjanci ruchu drogowego zatrzymali do kontroli bmw. Kierujący Damian M. poruszając się w terenie zabudowanym, na dozwolonej „pięćdziesiątce”, wyprzedzając inne pojazdy bezpośrednio przed przejściem dla pieszych jechał z prędkością ponad 120 kilometrów na godzinę.

Kierowcą auta był 24-letni mieszkaniec Elbląga. Za tak rażące naruszenie przepisów ruchu drogowego których się dopuścił, stwarzając przy tym ogromne zagrożenie na drodze, policjanci zatrzymali kierowcy prawo jazdy. Za przekroczenie prędkości funkcjonariusze nie ukarali mężczyzny mandatem.

Tą decyzję pozostawili sądowi, ponieważ tam niebawem trafią materiały dotyczące zdarzenia. Za popełnione wykroczenie oprócz kary grzywny sąd może orzec również zakaz prowadzenia pojazdów.

asp. Katarzyna Trochimczuk
Zespół Prasowy KMP w Elblągu

oceń wątek 4 0 zgłoś do moderacji
2014-07-18 13:53 60%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez SONGO
i znowu bmw...
odpowiedz oceń post 6 4 zgłoś do moderacji
2014-07-18 18:43 14%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez xxxXx
Ja jestem ciekaw, czy zabraliby mu prawko, jakby to był facet po 30-stce w Fiucie, Fordzie czy innym Oplu. Buractwo się szerzy i wiadomo, większość wybiera BMW, ale stereotypy są dla słabych.
oceń post 1 6 zgłoś do moderacji
2014-07-18 17:08 60%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Xxx
To będzie jeździł bez prawka
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2014-07-18 20:53 25%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez Tomek
Panowie policjanci wiele razy przekraczają prędkość na motocyklach.
odpowiedz oceń post 1 3 zgłoś do moderacji
2014-07-18 23:04 0%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez Łusek Semafor
Jak stary dziadek po 60-tce zaslabnie za kierownicą jak niedawno było na Bema i przywalil w barierki dzielące przystanek tramwajowy to nikt takiej osobie nie zabierze prawka a czemu? Większe zagrożenie stwarza, gdyby nie byłoby barierek mógłby kogoś zabić.... Polskie prawo jest po....ne i tyle w temacie......
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
2014-07-19 11:45 33%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez NOVAK
a ja dzisiaj pędziłem 25k/h za autobusem miejskim za to powinni mi dać prawko na
tiry .
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź