najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Redakcja elblag.net
2014-08-04 08:00 71%

Jedz jabłka na złość Putinowi. Jak to wygląda w Elblągu?

rozpoczęty ponad rok temu przez Redakcja elblag.net

Polacy, poprzez wiele akcji reklamowych, są zachęcani do większej konsumpcji jabłek. Na złość prezydentowi Federacji Rosyjskiej Władimirowi Putinowi. Rosja wprowadził bowiem, w odwecie za unijne sankcje, embargo na owoce i warzyw z Polski.

Jak ta akcja wygląda w Elblągu? Na facebooku wielu elblążan pokazuje się z jabłkami, dołączając do akcji „Jedz jabłka”. O co chodzi? Rosja nałożyła embargo na polskie owoce i warzywa. Polacy nie pozostali obojętni wobec losu polskich sadowników i postanowili pomóc.

Na portalach społecznościowych powstała akcja pt. Jedz Jabłka, która zachęca do jedzenia polskich jabłek. Na Facebooku i Twitterze pod hashtagiem #jedzjabłka możemy znaleźć zdjęcia wielu znanych osób, jedzących polskie jabłka.

W Elblągu jak na razie władze naszego miasta nie dały wyraźnego wyrazu poparcia dla akcji. Również sprzedawcy w naszych warzywniakach nie stwierdzają większego popytu na jabłka.

- Schodzi mniej więcej tak sami – mówi nam jeden ze sprzedawców na Targowisku Miejskim. – Jabłka cieszą się i tak dużym wzięciem. Klienci pytają czy nasze, polskie. Jednak ta akcja akurat mi tu nie pomaga.

Sprzedawcy z warzywniaków, rozsianych na terenie całego miasta, również nie wskazują na wzrost sprzedaży tych owoców.

- Może gdyby w lokalnych mediach ktoś znany u nas, w Elblągu zachęcał do akcji, pewnie jabłek zeszłoby więcej – mówi nam sprzedawczyni w jednym z elbląskich warzywniaków.

oceń wątek 5 2 zgłoś do moderacji
2014-08-04 10:08 67%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez zb.
Może gdyby jabłka były tańsze niż pomarańcze i banany, które przecież w polskich sadach nie rosną, to "schodziłyby" lepiej. Na złość Putinowi nie będę pozbywał się kasy :)
odpowiedz oceń post 8 4 zgłoś do moderacji
2014-08-04 11:05 75%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez asa
jeśli ceny jabłek będą wciąż utrzymywać się na tak wysokim poziomie, to ja wolę zjeść pomarańczę, grejpfruta czy banana. A jabłuszka niech jedzą sobie ci, co te ceny ustalają, jabłka te, również mogą gnić na potęgę, mam w nosie pazerność cwaniaczków. P.S. Co za idiota wymyślił akcję jedzenia jabłek na złość Putinowi. Putin teraz ma satysfakcję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedz oceń post 9 3 zgłoś do moderacji
2014-08-04 11:55 47%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Iwan
Ani Putin ani Rosjanie nic złego mi nie zrobili . Dla czego mam im robić na złość . Tanie papierosy , tanie paliwo , tania gorzała . Niech żyje przyjazń Polsko - Rosyjska !!!
odpowiedz oceń post 8 9 zgłoś do moderacji
2014-08-04 12:19 36%
4
odpowiedziano ponad rok temu przez nwo
ruska gnida.....
oceń post 4 7 zgłoś do moderacji
2014-08-06 08:17 40%
5
odpowiedziano ponad rok temu przez abc
Czyżby znowu Rosjanin podszywający się pod Polaka?
oceń post 2 3 zgłoś do moderacji
2014-08-04 12:15 38%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez APPLE
Niekompetentny Rżad nie przygotował się na wypadek sankcji ze strony Rosji co było oczywiste poniewaz Polska mocno zaangażowała sie w Ukraiński konflikt a teraz namawiaja przeciętnego Kowalskiego żeby ten jadł jabłka przecież to smiech na sali.Kiedy Ci Polacy sie obudzą i odsuną Tuska od władzy.
odpowiedz oceń post 3 5 zgłoś do moderacji
NoName
2014-08-04 12:37 58%
7

odpowiedziano ponad rok temu przez NoName
Przecież to prezydentowi USA zależy na konflikcie Europy z Rosją i wywołaniu wojny. Nasi europejscy politycy to tchórze i mogą co najwyżej zrobić Putinowi laskę
odpowiedz oceń post 7 5 zgłoś do moderacji
2014-08-04 13:27 50%
8

odpowiedziano ponad rok temu przez ikiv
przy czołu jabłka po 4,50 zł
odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2014-08-04 14:19 50%
9

odpowiedziano ponad rok temu przez isnov
Zostawcie Putina bo jeszcze on nam zrobi na złośc.. śmiechy chichy a później płacz będzie. Niech Polaczki lepiej się nie pchają w te afery ;o
odpowiedz oceń post 5 5 zgłoś do moderacji
2014-08-04 14:30 60%
10

odpowiedziano ponad rok temu przez ada
Jaworski gdzie Cię poniosło:)
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
2014-08-05 13:26 33%
11
odpowiedziano ponad rok temu przez k
poniosło, to mnie w wypowiedzi ;)
oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2014-08-05 04:38 50%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez piter
Ciekawe co będzie kiedy Władimir podniesie cenę gazu.. Wtedy jedzienie jabłek będzie nie robieniem na złość Putinowi a walką o przetrwanie bo obiadu na gazie na pewno nie ugotujecie..
odpowiedz oceń post 3 3 zgłoś do moderacji
2014-08-05 08:56 50%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez Marysia
Po pierwsze na warzywniaku, który ochoczo pokazywany jest na filmiku jabłka są tańsze od bananów czy pomarańczy :) Bywam tam czasem więc wiem. Super obsługa. A wracając do tematu artykułu fakt, że polski rząd słabo się przygotował na taki wypadek.
2014-08-05 22:16 50%
14

odpowiedziano ponad rok temu przez Bimber
Moja propozycja ---> rząd powinien zezwolić sadownikom na produkcję spirytusu z jabłek.
dodaj odpowiedź