najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Marcin Pszczółkowski
2014-05-30 06:27 61%

Jerzy Wcisła nie rezygnuje. Ma zamiar realizować swój program

rozpoczęty ponad rok temu przez Marcin Pszczółkowski

To, że nie udało mu się dostać do Parlamentu Europejskiego nie powoduje, że Jerzy Wcisła porzuca realizację swojego programu wyborczego. Szef elbląskiej Platformy Obywatelskiej chwali wyniki wyborcze partii oraz zapowiada, że będzie walczył o zainteresowanie Parlamentu Europejskiego przekopem przez Mierzeję.

- W Elblągu w wyborach wzięło udział prawie 20 tys. mieszkańców. Ponad 7,5 tysiąca oddało swój głos na kandydatów Platformy Obywatelskiej, co oznacza, że poparło naszą formację 38,6% wyborców. Takiego poparcia Platforma Obywatelska nie uzyskała w żadnym mieście i powiecie naszego województwa, ani tym bardziej w województwie podlaskim, tworzącym razem z warmińsko-mazurskim jeden okręg wyborczy - podsumowuje wyniki PO, szef partii w Elblągu, Jerzy Wcisła.

Wcisła wskazuje na duże poparcie elblążan dla jego kandydatury.

- Na 3.159 głosów, aż 2.343 uzyskałem w Elblągu. Jedynie dwie osoby: liderzy list PO i PiS uzyskali w Elblągu większe poparcie. Wysokie poparcie dla Platformy Obywatelskiej i dla mojej osoby cieszy, ale też zobowiązuje – mówi Wcisła. - Potwierdzam, że program, z którym startowałem do wyborów będzie kontynuowany. Nie był to bowiem program przygotowany na kampanię wyborczą, ale część działań, którymi się zajmuję od kilku lat i które w najbliższym czasie będą przedmiotem negocjacji w strukturach unijnych.

Takie procedury czekają na projekt budowy kanału przez Mierzeję, kontynuację programu zabezpieczenia przeciwpowodziowego Żuław jak i realizację idei rozszerzenia formuły małego ruchu granicznego. Ten ostatni projekt musi wprost trafić do posłów Parlamentu Europejskiego.

- Fakt, że nie zostałem posłem PE, nie wyhamuje prac nad tymi projektami. Już w przeszłości praca nad nimi wymagała mojej obecności w Brukseli. Od dzisiaj zaś wiem, że w swoich działaniach mogę odwołać się do poparcia, jakie uzyskałem od elblążan – dodaje Jerzy Wcisła.

oceń wątek 11 7 zgłoś do moderacji
2014-05-31 21:41 60%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez miszmasz
Najlepiej to zapełnić artykułami tego pana wszystkie strony, i tak niema o czym czytać. Już się znudziło, a tyle czasu jeszcze do wyborów.
odpowiedz oceń post 6 4 zgłoś do moderacji
2014-06-01 10:50 71%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez v1
Panie Mariuszu L........ujada Pan na JW. Chyba coś mnie omineło. Proszę pochwalić sie swoimi sukcesami na niwie społecznej lub politycznej. Na wszystkim Pan się zna, na wszystko ma odpowiedź. - wielki Alfa i Omega. Szkoda, że taki człowiek marnuje sie w zaścianku.Proszę nie pisac o referendum, bo juz wcześniej pisałem Panu o jego prawdziwym obliczu, a elektorat elbląski pokazał ludziom z GR i czerwoną kartke - więc "sukces" i marna jakość. Proszę podac swoje ośiągnięcia. Pozdrawiam.
odpowiedz oceń post 10 4 zgłoś do moderacji
2014-06-01 10:55 60%
3
odpowiedziano ponad rok temu przez crack
sukcesem Mariusza L. jest to, że udało mu się wyjść z więzienia!
oceń post 12 8 zgłoś do moderacji
2014-06-01 14:11 57%
4
odpowiedziano ponad rok temu przez fantomas
A za co siedział - nie wiedziałem. Odpisz proszę.
oceń post 8 6 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-01 15:18 0%
5
odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Drogi V1 moje sukcesy moja rzecz panu życzę podobnych. Na żadnej niwie politycznej proszę mnie nie szukać bo politycy to kłamcy z wyboru . Zazdrość Pana dopada ? Proszę trochę popatrzyć posłuchać a jak potem Pan pomyśli będzie Pan miał tyle samo do napisania co ja. Co do owego oblicza referendum to jesteś Pan kłamca i tchórz - zapraszam do publicznej debaty a na plucie w plecy reaguje jak każdy człowiek uderzają potwarcę w twarz. Tyle że Pan się swojej twarzy pokazać boisz a ja nie....
oceń post 0 9 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-01 15:21 0%
6
A ciebie jak rozumiem Cracku nie przyjęli z głupoty czy szukasz wskazówek mądrzejszego żeby wyjść ? Poczekaj do emerytury może zdążą cię wyleczyć ...
oceń post 0 11 zgłoś do moderacji
2014-06-01 16:31 75%
7
odpowiedziano ponad rok temu przez seksuolog
Komentarz niezgodny z regulaminem
oceń post 6 2 zgłoś do moderacji
2014-06-01 17:26 50%
8
odpowiedziano ponad rok temu przez fantomas
a za co siedział.....??????????????
oceń post 5 5 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-01 20:50 0%
9
Drogi Seksuologi właśnie wydrukowałem twój wpis pochodzący z tego same IP co Struś Pędziwiatr. Jutro znajdzie się on w Prokuraturze . Będziesz miał okazję zabłysnąć swoim dowcipem przed Prokuratorem . Miłego dnia i mocna trzymaj się za kieszeń .
oceń post 0 12 zgłoś do moderacji
2014-06-01 21:29 67%
10
odpowiedziano ponad rok temu przez Elyta
Mariusz przestań straszyć tym prokuratorem bo to już jest nudne. na początku było śmieszne, ale teraz jest po prostu żałosne. Na wzajem się straszycie sprawami sądowymi, Pan i Pan Wcisła i jakoś nic z tych gróźb na razie nie wychodzi. Podobnie jest z tym forum, tu już chyba kilkadziesiąt osób postraszyłeś sądem i wielkimi karami. jesteś tak samo skuteczny jak prezydent Wilk. Czyli po prostu jestes po to żeby być!
oceń post 12 6 zgłoś do moderacji
2014-06-01 22:15 0%
11
Drogi mitomanie może i jestem śmieszny ale owa śmieszność sprawiła że ustaliłem parę ciekawych nazwisk - Strzelec , Piśkiewicz , Córka Pani Kluge Kancelarczyk,,,, chcesz dołączyć ? Proszę bardzo. Ale masz racje - wlecze się to strasznie nie mniej ja swego dochodzę i nie przestanę. Trochę to potrwa ale z pretensjami proszę do Sądu i Prokuratury,,,
oceń post 0 10 zgłoś do moderacji
2014-06-01 22:36 81%
12
odpowiedziano ponad rok temu przez Elyta
Dopóki nie dopniesz jesteś mitomanem! :)
oceń post 13 3 zgłoś do moderacji
2014-06-02 02:51 64%
13
odpowiedziano ponad rok temu przez Struś pędziwiatr vel seksuolog
Lewandowski umiesz skakać ? Jak tak to skocz mi na ..... OK ?
oceń post 9 5 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-02 07:44 0%
14
Nie bój się droga - dopnę . Ja nie zawracam w pół drogi i dlatego częściej od innych dochodzę do celu nawet gdy droga daleka i trzeba połazić po krzakach...
oceń post 0 13 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-02 08:31 0%
15
Słuchaj sz.....u rozumiem że twoje zboczone myśli nie dają ci spać po nocy - twój problem. Mordę mogę ci obić jak ją wystawisz - na razie chowasz się po krzakach jak tania dz......a i poszczekujesz co ci ślina na język niesie . Na takiego śmierdziela który nie potrafi się podpisać niestety jest tylko policja i prokuratura .
oceń post 0 12 zgłoś do moderacji
2014-06-02 17:23 82%
16
odpowiedziano ponad rok temu przez Elmer
Struś rozbawiłeś mnie, dawno się tak nie uśmiałem :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
oceń post 9 2 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-02 17:36 0%
17
Czekaj dalej szalet to miejsce do którego pasujesz wraz ze swoimi zwyczajami . Dobrej zabawy tylko nie maluj ścian kałem bo szkoda pracy .
oceń post 0 8 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-02 21:35 0%
18
Gówniarz mało jesteś Pobożny ale za to bardzo głupi ....
oceń post 0 6 zgłoś do moderacji
2014-06-01 17:38 50%
19

Panie Mariuszu L...kto jest klamcą i tchórzem zaraz wyjaśnię. Kto kłamał odnośnie treści zawartych w ulotce referendalnej? Dlaczego nie wiadomo do tej pory kto finansował i gdzie drukowano ulotkę? Zaiste dużo odwagi ma Pan by te sprawy wyjaśnić publicznie.Zawsze unika Pan odpowiedzi na podobne pytania. Więc kto z nas dwóch jest kłamcą i tchórzem? Co do spotkania z Panem mi tak spieszno jak spotkania np. z posłem na sejm o przeszłości kryminalnej Panem Penkalskim. Moja osoba tylko nobilitowałaby takie postaci.
odpowiedz oceń post 8 8 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-01 20:32 8%
20
Drogi chłopcze ową ulotką sobie nawet tyłka nie podetrzesz jest więc warta mniej niż papier toaletowy. Niczego w taj ani innych sprawach wyjaśniać nie muszę bo to nie sprawa tylko0 wymysł jakiejś nie do końca zorientowanej w sprawie kobietki która chciała zarobić na premię od Pana Nowaczyka.W ulotce co powtarzam ci chyba po raz setny nie podano czy kwota była netto czy brutto i dlatego Policja nawet nie szukała jaj autora . Skoro jesteś Pan z rodzaju psów co za płotem szczekają i odważniaków co plują zza węgła to fakt nie ma z kim gadać bo to strata czasu.
oceń post 1 11 zgłoś do moderacji
2014-06-01 21:41 50%
21
To kto z nas kłamał, przepraszam wyrażał się nie precyzyjnie? Kto tchórzy i nie odpowiada na niewygodne pytania? Nowomowę uprawiać i pisac banialuki każdy potrafi o konkretach pisac trudno gdy się ma sieczkę w głowie. Niech Pan pomyśli zanim coś napisze i popracuje ze słownikiem ortograficznym. Pozdrawiam
oceń post 5 5 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-02 07:52 11%
22
Ja drogi chłopczyku zazwyczaj wyrażam się bardzo precyzyjnie ale skoro ktoś nie rozumie słów którymi się posługuję / nawet z błędami w ich pisownio / to proponuje wrócić do lektury słownika nie koniecznie ortograficznego. Ja ci się chłopcze owa sieczka w głowie ułoży i dorośniesz do publicznego wyrażenia swoich opinii pod swoim nazwiskiem to porozmawiamy co jest prawdą a co nie . Na razie więcej w twoich wypowiedziach pojękiwanie niż sensu i rozumu a szkoda bo przez chwilę wydawało się że dorastasz.
oceń post 1 8 zgłoś do moderacji
2014-06-02 10:13 57%
23
do ML...porównując wiek, jeżeli ja jestem chłopcem, to Pan noworodkiem. Może sie to zgadza z etapem rozwoju na jakim Pan sie znajduje. A odpowiedzi jak nie było , tak nie ma. To jest właśnie mentalność kalego.Dbając o swój rozwój chetnie poklikam z ciekawszymi i mądrzejszymi ludźmi ode mnie. W tym gronie miejsca dla Pana nie ma. Pozdrawiam i życzę najpierw namysłu, zgłębienia tematu, wyzbycia się emocji i nastepnie uderzania w klawiaturę komputera.
oceń post 8 6 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-02 17:39 0%
24
Porównaj wszystkie swoje wpisy robione po 3 pseudonimami i nie zajmuj mi czasu swoim smrodliwym pisarstwem . Mi na głupków i mitomanów szkoda czasu.
oceń post 0 10 zgłoś do moderacji
2014-06-02 19:02 42%
25
ML.................Nie ma Pan czasu dla samego siebie!!!!!!!!!!!!!. Piszę pod pseudonimem ale jak ktos ma problem z rozpoznaniem składni, to nie mój problem. Niech Pan porówna IP komputera:). Pozdrawiam
oceń post 5 7 zgłoś do moderacji
2014-06-02 19:28 56%
26
odpowiedziano ponad rok temu przez Stefan Burczymucha z Wiejskiej
Hej Mariusz. Kopę lat. Jak tam twoje sprawy sercowe ? Dalej jesteś singlem czy znalazłeś już jakiegoś partnera ? Całuję mocno Twój na zawsze wierny Stefan.
oceń post 5 4 zgłoś do moderacji
2014-06-01 21:09 33%
27

odpowiedziano ponad rok temu przez k38749543
program TKJ :) bylo M , ale w tym przypadku można powiedziec ja:)
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2014-06-02 09:13 53%
28

odpowiedziano ponad rok temu przez kpt.Wahl
Widzę że d...l znowu wyszedł na przepustkę z Fromborka.
odpowiedz oceń post 9 8 zgłoś do moderacji
2014-06-02 10:13 78%
29
odpowiedziano ponad rok temu przez xyz
zmieniamy pseudonimy...")
oceń post 7 2 zgłoś do moderacji
2014-06-03 09:04 33%
30

odpowiedziano ponad rok temu przez amelia mior
Drodzy Państwo, proponuję nie zaczepiać wariatów. "Nie dyskutuj z
idiotą, bo sprowadzi cię na swój poziom i pokona doświadczeniem".
odpowiedz oceń post 4 8 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-05 17:38 0%
31
Doświadczenie to mądrość ale jak widzę za mało masz doświadczenia by zrozumieć jaką głupotę cytujesz....
oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2014-06-05 18:23 50%
32
odpowiedziano ponad rok temu przez Cytadellla
"Uderz w stół a nożyce się odezwą". Teraz juz nikt nie ma wątpliwości kto jest ... :)
oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-05 20:31 0%
33
Droga Cytadello głupota ludzka nie zna granic - czasem trzeba je wyznaczać samemu .
oceń post 0 4 zgłoś do moderacji
2014-06-05 23:07 0%
34
odpowiedziano ponad rok temu przez amelia mior
Rozumiem że ty masz dużo więcej doświadczenia w przeciwieństwie do mnie ?
oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
Mariusz Lewandowski
2014-06-06 00:04 0%
35
Głupotę rozpoznaje dość dobrze a ta jest na tyle powszechna że wielu uznaje ją za mądrość....
oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2014-06-03 12:25 57%
36

odpowiedziano ponad rok temu przez miszmasx
No najważniejsza spraw odpadła, sprawa pana Penkalskiego umorzona, brak dowodów i co dalej?
odpowiedz oceń post 4 3 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź