najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Jerzy Wcisła: Pozwę Mariusza L. do sądu
2014-04-14 13:53 56%

Jerzy Wcisła: Pozwę Mariusza L. do sądu

rozpoczęty ponad rok temu przez Michał Libuda

Chcę bronić swojego dobrego imienia oraz Urzędu Marszałkowskiego. Mariusz L. dotknął mnie osobiście swoimi oskarżeniami o to, że odpowiadam za śmierć 4 osób na Cieplicówce. Stanie przed sądem bo nie mogę tego tolerować - mówi Jerzy Wcisła z Platformy Obywatelskiej. - Wolność słowa wiąże się z odpowiedzialnością.

Jerzy Wcisła były przewodniczący Rady Miasta, dyrektor Biura Urzędu Marszałkowskiego Województwa Warmińsko-Mazurskiego w Elblągu, czuje się dotknięty słowami Mariusza L. - Do tej sprawy podchodzę emocjonalnie. Chcę pokazać, że się myli w tych słowach - wyjaśnia.

- Cieplicówka w programie Pętla Żuławska nie istnieje. To nie jest droga wodna. Odradzamy tam pływanie. Na materiałach przez nas przygotowanych jest zaznaczone, że nie polecamy żeglugi w tym miejscu, a gdy już pływają tam łodzie to sugerujemy by miały składane maszty - dodaje. - Ja ani samorząd nie odpowiadamy za ten wypadek. Również Urząd Miejski nie zajmuje się tym, na jakich zasadach mają być zamieszczone linie energetyczne - mówi.

Polityk odniósł się również do sprawy obecności wiceprezydenta Janusza Hajdukowskiego na posiedzeniu Związku Miast i Gmin Morskich. - To ja zwróciłem na to uwagę. Nikt o tym nic nie wiedział. Okazuje się, że Rada Miasta w listopadzie ub. roku ustaliła, że delegatem jest pan Janusz Hajdukowski tylko zapomniała o tym poinformować Związek. Jestem szanowany w środowisku. Co jest priorytetem dla władzy? Trzeba wyeliminować takiego człowieka? Dzięki mojej działaności Związek poparł projekt kanału przez Mierzeję. Czy interes partyjny jest ważniejszy, jak merytoryczna praca dla Miasta? Jestem delegowany przez Marszałka. Miasto nie jest obciążone finansowa za mój wyjazd.

oceń wątek 14 11 zgłoś do moderacji
2014-04-15 05:36 60%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez obiektywny
Przez wiele lat p. Lewandowski psuje poziom debaty publicznej, znajduje oczywiście wielu naśladowców. Poziom wpisów, pełen wyzwisk i obelg sprawia, że wielu ludzi na słowo polityka reaguje alergicznie. Dobrze się stało, że wreszcie w Elblągu znalazła się osoba publiczna, która odważyła się podać p. Lewandowskiego do sądu, mimo że wie, jakich konsekwencji może się spodziewać - jeszcze więcej obelg pod swoim adresem. Swoją drogą p. Lewandowski wspiera określoną formację polityczną, która często mówi o wartościach chrześcijańskich. Nie chcą, czy nie potrafią zadbać o to, by ich wyznawcy w pierwszej kolejności ich przestrzegali?
I jeszcze słówko do eliasa - ja też jestem przeciwnikiem p. Lewandowskiego, ale nie godzi się obrażać go w ten sposób.
odpowiedz oceń post 6 4 zgłoś do moderacji
2014-04-15 07:28 23%
2
odpowiedziano ponad rok temu przez Mariusz Lewandowski
Panie Obiektywny moje "inwektywy" to nic przy inwektywach jaki kierowano pod moim adresem . Dla Pana wiadomości Prokuratura ustaliła że pochodziły z numerów IP Pana Strzelca Piśkiewicza córki Pani Kluge na przykład. Zechce mnie Pan przekonać że mnie można opluwać bezkarnie a ja mam milczeć ? Uważa Pan że wymienione powyżej osoby nie znają Pana Wcisła ? Natomiast myli się Pan posądzając mnie o wspieranie określonej partii . PiS-u nie kocham a nawet nie lubię ale jestem katolikiem i pomimo że daleko mi do zacietrzewienia to wiem że prawda często kole w oczy . Zapraszam do lektury paru myśli Orwella a może zrozumie Pan skąd te "anonimowe" reakcje "określonego środowiska politycznego" bo wszyscy wymienieni są członkami lub sympatykami Platformy .Ale to pewnie też nieprawda....Ja też znam kopij wklej wieć może odrobina polotu i pracowitości,,,,

oceń post 3 10 zgłoś do moderacji
2014-04-15 08:13 33%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez Kolo
Napiszę krótko ... brawo. I żeby nie było - nie jestem fanem Wcisły, ale pewne sytuacje wymagają zdecydowanego działania.
odpowiedz oceń post 3 6 zgłoś do moderacji
2014-04-15 08:23 33%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez k48948796
polityk i odpowiedzialność to jak diabeł w piekle, nic nie pasuje. Daj se siana panie WCISŁ, KANDYDACIE
odpowiedz oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2014-04-15 08:43 56%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez wiesława
Mówić i pisać o niejakim Mariuszu L to jakby mówić i pisać o kałuży błota na ulicy.Wszyscy widzą,że jest,ale nie wypada ludziom na poziomie w ogóle o tym gadać.niech leży i śmierdzi sobie. Codziennie widuje pijanych meneli na starówce,ale o nich nie dyskutuję, bo po co.tak samo o "panu"Mariuszu.Niech leży i tak dalej.
odpowiedz oceń post 5 4 zgłoś do moderacji
2014-04-15 09:04 29%
6
Stoję droga Pani i to dość mocna z podniesioną głową i nie musze chować się za pseudonimami czego i Pani życzę w przyszłości .
oceń post 5 12 zgłoś do moderacji
2014-04-15 09:36 79%
7
odpowiedziano ponad rok temu przez ale mi teraz miło :)
i co :) Pan Lewandowski podpisuje się również jako "sprawiedliwa" - wystarczy sprawdzić wpisy tej osoby - hihihihi nie poszło Panie Lewandowski Ne poszło. Żenujące sytuacja :) i głowa opadła chyba troszkę
oceń post 11 3 zgłoś do moderacji
2014-04-15 13:23 70%
8
odpowiedziano ponad rok temu przez Naczelny krytyk
Lewy Ty jesteś c...., że podpisujesz się "sprawiedliwa" ?
oceń post 7 3 zgłoś do moderacji
2014-04-15 15:19 17%
9
Nie droga Pani - korzystamy z wspólnego rutera z jednym numerem IP a ja używam własnego nazwiska co powinna Pani poznać po ilości błędów ortograficznych.
oceń post 2 10 zgłoś do moderacji
2014-04-15 15:29 78%
10
odpowiedziano ponad rok temu przez tak trZymać
tak jasne jeszcze powiedz, że mieszkasz z kobietą buahahahah macie wspólną salę w psychiatryku?
oceń post 7 2 zgłoś do moderacji
2014-04-19 20:41 0%
11
Rozumiem że dla trzymającyh opcję homo to niewyobrażalne ,,,,Kondolencje dla twojego rozumu i szerokiej drogi gdziekolwliek jest bo do ciebie wracać nie warto.
oceń post 0 3 zgłoś do moderacji
2014-04-15 14:58 73%
12

odpowiedziano ponad rok temu przez tak trZymać
Lewandowski zawsze szczyci się, że swoje komentarze podpisuje imieniem i nazwiskiem a teraz okazuje się, że przybrał nick "sprawiedliwa" ;) to teraz wiemy na co cierpi sepupu ;) - rozdwojenie jaźni ;)
odpowiedz oceń post 8 3 zgłoś do moderacji
2014-04-15 19:59 50%
13

odpowiedziano ponad rok temu przez tol58
Panie Mariuszu może Pan to rozwinąć.
~ Mariusz Lewandowski
12 godzin temu ocena: 43% 39
Panie Obiektywny moje "inwektywy" to nic przy inwektywach jaki kierowano pod moim adresem . Dla Pana wiadomości Prokuratura ustaliła że pochodziły z numerów IP Pana Strzelca Piśkiewicza córki Pani Kluge na przykład
odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2014-04-15 22:10 22%
14
Nie ma co rozwijąć sprawa rozwija się w Sądzie Okręgowym w Elblągu. To tego tematu bał się Pan Wcisła od roku twierdząc publicznie że Grupa Referendalna stosowała język pomówień i kalumni. Prowokacja polityków Platformy niemal się udała i gdzyby nie pomoc Polskiej Armi Cybernetycznej a potem działania Policji i Prokuratury mogłby twierdzić tak nadal. Kłamac trzeba umieć ale zanim się skłamie trzeba wiedzieć czy ktoś cię nie trzyma za rękę. Głupio dać się złapać tak głupio....
oceń post 2 7 zgłoś do moderacji
2014-04-15 23:44 63%
15

odpowiedziano ponad rok temu przez Kapitan Bomba
lewandowski p......ł już dwie sprawy, prz....e i trzecią i czwartą. Być może komornik zamknie mu ten (...) skoro nic innego nie działa. Odechciewa się czytać czegokolwiek przez takie mutacje genetyczne. Za którąś p......ą sprawą sąd mu może zabroni używać internetu. Jurek do końca ciśnij dla zasady.
odpowiedz oceń post 5 3 zgłoś do moderacji
2014-04-16 05:35 9%
16
Poczytaj coś ba twoim poziomie -może książka telefoniczna ? Umysłu nie obciążą akcja moze mało szybka ale za to jaka ilość bohaterów.... PO-lecam.
oceń post 1 10 zgłoś do moderacji
2014-04-21 20:43 33%
17
odpowiedziano ponad rok temu przez k475648
Jurek? o kumple z kapeli :) najlepiej mówić o g......... Powiedzcie z Jurkiem jak to się rządziło w Eg, jak się dzieliło wpływy ? Coś z życia, nie takie tam głupoty z niezrównoważonym człowiekiem.
oceń post 1 2 zgłoś do moderacji
2014-04-16 21:07 52%
18

odpowiedziano ponad rok temu przez Karabasz
Mariusz musisz miec nudne życie. Twoje jedyne zajęcia to albo rozprawy sądowe bez względu na to kto kogo pozywa, albo klepanie wypocin w klawiaturę.
Proponuję sondę:
Moim zdaniem Mariusz Lewandowski to chory psychicznie człowiek - palec w górę
Moim zdaniem Mariusz Lewandowski to inteligentny, porządny i uczciwy człowiek - palec w dół.

odpowiedz oceń post 12 11 zgłoś do moderacji
2014-04-17 09:45 9%
19
PO-rywające to głosowanie no to se zminusuję a co....
oceń post 1 10 zgłoś do moderacji
2014-04-22 14:42 0%
20

odpowiedziano ponad rok temu przez miszmasz
Nieznam żadnego z Tych panów, ale jak czytam komentarze ludzi co znają i artykuły, to wydaje mi się , że jest 1:1.
odpowiedz oceń post 0 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź