najwięcej postów 60 dninajwięcej postówostatnio dodanenajlepiej ocenianenajlepiej oceniane 60 dniostatnio dodane odpowiedzi
Witamy na forum serwisu elblag.net. Obecnie forum nastawione jest na tematykę związaną z uruchomionymi serwisami. Jego treść tworzą wątki założone przez użytkowników oraz komentarze dodane do artykułów. Zapraszamy do dyskusji :-)
Sugestie, opinie, zgłaszanie błędów prosimy kierować tutaj. Korzystanie z forum oznacza akceptację regulaminu. Redakcja nie odpowiada za wypowiedzi dodane przez użytkowników.
Zastrzegamy sobie prawo do moderowania i przechowywania zablokowanych komentarzy.
+ dodaj odpowiedź
data dodaniaocena

ogólna rozmowa

wszystkie ogólne tematy, główny kanał forum zakładaj nowe wątki, zaczynaj dyskusję...
Marcin Pszczółkowski
2013-07-25 17:36 28%

Jerzy Wilk: Mosty i nabrzeże to realizacja naszego programu

rozpoczęty ponad rok temu przez Marcin Pszczółkowski

- Chcę powiedzieć, że już od pierwszych dni realizujemy nasz program wyborczy. To oddanie do użytku tych dwóch mostów i nabrzeża, te 220 metrów, które zostało wykonane, to jest jeden z naszych punktów programu wyborczego – mówił prezydent Jerzy Wilk podczas spotkania z Jarosławem Kaczyńskim na Bulwarze Zygmunta Augusta.

Dziś nasze miasto odwiedził prezes PiS Jarosław Kaczyński. Spotkał się z prezydentem Jerzym Wilkiem oraz uczestniczył w konferencji prasowej na Moście Wysokim. Prezydent Jerzy Wilk podziękował Jarosławowi Kaczyńskiemu za wsparcie udzielone w czasie kampanii wyborczej.

- Chcę powiedzieć, że już od pierwszych dni realizujemy nasz program wyborczy. To oddanie do użytku tych dwóch mostów i nabrzeża, te 220 metrów, które zostało wykonane, to jest jeden z naszych punktów programu wyborczego – mówił prezydent Jerzy Wilk. – 29 sierpnia br. na kolejnej sesji Rady Miejskiej składamy wniosek o obniżenie czynszów, obniżenie cen biletów i uporządkowanie ustawy śmieciowej. To są kolejne punkty programu, który realizujemy. Tak jak obiecałem, nie będziemy go realizowali przez rok ale przez pięć lat. Chcemy rozwijać nasze miasto. Do tego, aby się jednak rozwijało potrzebne jest wsparcie pana prezesa Kaczyńskiego i klubu parlamentarnego PiS. Potrzeba budowy przekopu przez Mierzeję Wiślaną i stworzenie toru wodnego.

Prezes Jarosław Kaczyński podziękował wszystkim, którzy głosowali na kandydata PiS na prezydenta miasta, ale także tym wszystkim, którzy wzięli udział w wyborach.

- Mamy uchwałę Rady Ministrów z lutego 2011 r. Mimo tej daty to jest nasz projekt dotyczący przekopu przez Mierzeję Wiślaną. To jest powtórzenie decyzji naszego rządu, przez rząd Donalda Tuska. To jest akt normatywny, prawo. Chcemy aby premier Donald Tusk te prawo realizował, aby się brał do pracy – mówił Jarosław Kaczyński. – Elbląg rozwija się teraz w niesamowitym tempie. To jest niesłychane. Chciałem pogratulować prezydentowi Jerzemu Wilkowi.

Jarosław Kaczyński dodał, że obecnie jeździ po kraju i jak sam mówi, polskie miasta mogą się rozwijać, jednak musi być wsparcie rządu centralnego. - Tylko przedsiębiorczością i pracą możemy osiągnąć sukces. Potrzebna jest jednak władza, która będzie polskie miasta wspierała – mówił prezes PiS. Jarosław Kaczyński podkreślił, że posłowie i eksperci PiS będą wspierali prezydenta Jerzego Wilka w działaniach dla Elbląga.

Jednak zaznaczył, że włodarz Elbląga jest politykiem samodzielnym i nie będzie sterowany przez centralę partii.

- Mam wielu przyjaciół w PiS. Wielu znakomitych gości z tej partii odwiedziło Elbląg w kampanii. Będę chciał wykorzystać te osoby w działaniach na rzecz poprawy sytuacji naszego miasta – dodał prezydent Jerzy Wilk.

O godz. 14.00 Jarosław Kaczyński i Jerzy Wilk spotkali się w Urzędzie Miejskim. Jak mówią, rozmawiali o sytuacji naszego miasta i dalszych planach, inwestycjach, przedsiębiorcach, którzy chcą zainwestować w Elblągu.

- Rozmawialiśmy o tym, że w 1989 r. Elbląg był miastem przemysłowym. Proces likwidacji przemysłu w mieście był wielkim błędem. Rozmawialiśmy też o tym, jak ten proces odwrócić – dodał Jarosław Kaczyński.

Prezydent Jerzy Wilk podkreślił także, że za jego prezydentury Elbląga nadal będzie chciał dobrze współpracować z władzami i przedsiębiorcami z Obwodu Kaliningradzkiego.

- Nie mam z tym problemów. Nie jestem rusofobem. Dziś nawet przyjęliśmy delegację przedsiębiorców z Królewca, która złożyła ofertę współpracy gospodarczej w naszym mieście. To zaowocuje nowymi miejscami pracy – dodał prezydent Jerzy Wilk.

oceń wątek 9 23 zgłoś do moderacji
2013-07-27 14:26 29%
1

odpowiedziano ponad rok temu przez fanclub_wilka
Szczęśliwi wyborcy wilka. Szczerze im gratuluję że mają taką swobodę i łatwość podejmowania dobrych decyzji. Że tak łatwo przychodzi im zauroczenie ludźmi, którzy z nich kpią, ośmieszają, poniżają, opluwają.
odpowiedz oceń post 2 5 zgłoś do moderacji
2013-07-27 15:00 67%
2

odpowiedziano ponad rok temu przez Do redakcji
Droga redakcjo - proszę przesłać ten artykuł do dzienników ogólnopolskich. Niech cała Polska się dowie jak wielkie zasługi ma PIS w Polsce już po 10 dniach rządów. Niech to się przełoży na całą Polskę, bo pokazują tylko to co PIS zwymyśla a .....naród szybko to kupuje. Widać po sondażach że ta metoda wciskania ciemnoty narodowi przynosi bardzo dobre efekty oby nie na długo.
odpowiedz oceń post 10 5 zgłoś do moderacji
2013-07-27 15:12 67%
3

odpowiedziano ponad rok temu przez rekin
Teraz to Tusk ma kopać? Co ten pajac wygaduje? Kolejne kłamstwa po tym jak ponoć nie obiecywał w kampanii budowy stadionu, teraz on wybudował nadbrzeże.
Ja się tego nie podejmę ąle myślę że są ludzie którzy po nowym roku zaczną zbierać głosy by odwołać tych ludzi obłudy. Nie ma co czekać do wyborów. Już przed wyborami taśmy które sami prawdopodobnie nagrali pokazały co oni prezentują.
odpowiedz oceń post 10 5 zgłoś do moderacji
2013-07-29 11:44 38%
4

odpowiedziano ponad rok temu przez gdaafgwfwe
Niesamowite - jeszcze 2 miesiące temu mówili, że Elbląg się nie rozwija. Gdy doszli do władzy Elbląg nagle się rozwija
odpowiedz oceń post 3 5 zgłoś do moderacji
2013-07-29 15:53 50%
5

odpowiedziano ponad rok temu przez obywatel GD
A czy ktoś zerknie co się dzieje w przywatnym folarku dyrektora zwanym EPEWiK ?
odpowiedz oceń post 2 2 zgłoś do moderacji
2013-07-29 19:48 60%
6

odpowiedziano ponad rok temu przez odeonia
Każdy normalny człowiek, wie,że nikt w ciągu 2 tygodni nie wykona takiej inwestycji, dodawanie sobie takiego dopalacza, że atak na PIS i na Wilka to już przerabialiśmy, a w Polsce mamy to co mamy. Jak Wam takie ataki pozwalają na godziwe i dostatnie życie to Wasza sprawa.
odpowiedz oceń post 3 2 zgłoś do moderacji
dodaj odpowiedź