1
odpowiedziano ponad rok temu przez
Patologia, patologia i jeszcze raz patologia !!! Na różnych imprezach przez swoje już niekrótkie życie byłem ale taki syf widziałem pierwszy raz. Na wiejskich zabawach w remizie było kulturalniej i spokojniej. Tutaj był smród, bród i ubóstwo. O zmroku trzeba było uważać żeby nie dostać przypadkowo od kogoś po mordzie. Na imprezę powinien był być zakaz wstępu dla osób poniżej 18 roku życia. Ż E N A D A ! ! !
odpowiedz |
oceń post
19
2
|
zgłoś do moderacji
|
2
Komentarze są tak prymitywne i prostackie, że nawet nie warto dyskutować, ale widzę, że niektórych obleciał paniczny strach. Urwie się kolesiostwo. do Elblążanin: do wyjaśniania jest prokuratura i policja skarbowa, a nie byle menel, który coś sobie ubzdurał i puszcza to w eter.
odpowiedz |
oceń post
2
26
|
zgłoś do moderacji
|
3
Odezwał się wielki intelektualista na poziomie niejakiego M.Lewandowskiego ! Co, kaca się ma po nader kulturalnej, rodzinnej imprezie ?
oceń post
16
3
|
zgłoś do moderacji
|
4
P.S. To co napisał Elblążanin można sprawdzić w internecie więc po wuj ma to wyjaśniać prokuratura i policja skarbowa jak jest to ogólnodostępne i nie jest przestępstwem ? Niemniej jednak osoba prowadząca szemrane interesy nie może być głową jakiejkolwiek jednostki samorządowej ! Paniał intelektualista ?
oceń post
14
3
|
zgłoś do moderacji
|
5
Kolesiostwo-STOP...na plakacie dobre sobie. Sebastain Kuchejda oficjalnym pełnomocnikiem finansowym Edmunda Szweda. Niezależny dziennikarz. Sprawdźcie proszę na stronach PKW. Żałośni ludzie i manipulatorzy.
oceń post
16
3
|
zgłoś do moderacji
|
6
Mnie nie obleciał strach, po to podałem nazwę firmy i nr KRS że można to sobie sprawdzić. Link do wyszukania na stronie: https://ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwaniepodmiotu?t:lb=t
Nie prowadzenie działalności nie jest przestępstwem. Chodzi o to że Pan Szwed mówi wszem i wobec że jest prezesem czterech spólek z o.o., i w teorii jest to prawda. Dane KRS każą się nad tym zastanowić.
Proszę mnie nie obrażać, tylko spojrzeć na fakty.
Pozdrawiam
Elblążąnin
oceń post
19
2
|
zgłoś do moderacji
|
7
Wszyscy tacy sami nie pisz głupot bo Sebastian nie jest żadnym pełnomocnikiem
oceń post
0
9
|
zgłoś do moderacji
|
8
Głupota Panów przekracza kolejne granice rozsądku. Nie złożenie w terminie sprawozdania finansowego skutkuje powiadomieniem o tym fakcie Policji która natychmiast wszczyna czynności sprawdzające a Sąd wszczyna postępowanie przymuszające. Jak któryś chory królik ma zaćmę intelektualną proponuję Bilobil lub wstrząsy elektryczne.
oceń post
0
14
|
zgłoś do moderacji
|
9
Panie Lewandowski, no cóż po zderzeniuz faktami potrafi Pan tylko ujadać i obażać swoich oponentów. Proszę przeczytać utawę i nie mieszać do tego Policji, Sąd może ukarać z mocy prawa. W firmach Pana Szweda brak jest zmianek o złożeniu raportu rocznego. Zapraszam na stronę KRS. A Pańskie żałosne obażanie mam w d...
Pozdrawiam
oceń post
6
2
|
zgłoś do moderacji
|
10
Lewatywa przestań szczekać i do budy bo nie dostaniesz kości !
oceń post
3
2
|
zgłoś do moderacji
|
11
Opinię podtrzymuję - mam do czynienie z głupcami . Sąd nie jest organem śledczym i zawsze działa na wniosek poza jednym wypadkiem gdy przekazano Nowaczykowi informację okaralnosci jednego z dyrektorów departamentu. Do dziś nie wiem na jakij podstawie takiej czynnosci dokonano i kto to zrobił. Chyba pora zapytać ....
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
12
Dziewczyno Ty wiesz chociaż co oznacza pojęcie gwiazda w show biznesie ?! Człowieku w niebieskiej marynarce Ty wiesz chociaż jak powinien wyglądać festyn rodzinny ?! Takie "gwiazdy" występują w lokalach go-go i tańczą na rurze. Przyjść na taki "festyn rodzinny" z dziećmi nie świadczy dobrze o opiekunach tych dzieci !!! Gdzie były różnego rodzaju instytucje, które nadgorliwie interweniują w przypadku gdy któryś z opiekunów po spożyciu alkoholu opiekuje się dzieckiem. Tutaj mieliby pole do popisu !!!!
odpowiedz |
oceń post
16
3
|
zgłoś do moderacji
|
13
Do rady z listy Szweda startuj czonkowie Twojego Ruchu.
odpowiedz |
oceń post
13
2
|
zgłoś do moderacji
|
14
Kandydat cn zdobedzie 5 %
odpowiedz |
oceń post
5
3
|
zgłoś do moderacji
|
15
przeciez to byla impreza skierowana na zdobycie glosow pospulstwa niskiegos zczebla. a takiej wlasnie ludnosci elblag posiAda najwiecej gdyz ci normalni i wyksztalceni uciekli z tego miasta za praca. zrobili impreze z zenujaca muzyka, rozdali za darmo niskiej jakosci kielbache ktora zalegala gdzies w magazynie a tepagawiedz uradowana od ucha do uha pojdzie glosowacna tego jegomoscia. Biada emu miastu ktore nie ma szczescia do madrego uczciwego gospodarza. Mieszkancom serwuje sie totalnych nieudacznikow,karieowizow i skonczonych politykierow. Szkoda elblaga
odpowiedz |
oceń post
15
3
|
zgłoś do moderacji
|
16
Widze ze sie cofamy do lat 30 jesli chodzi o kampanie wyborcza kupic glosy za kielbase bo nie ma argumentu
odpowiedz |
oceń post
15
4
|
zgłoś do moderacji
|
17
Wolę to, jak wieczne obiecywanie dwóch rzeczy: 1-przekopiemy mierzeje, 2-odłączymy Elbląg od Olsztyna. Ja tego nie kupuję, wolę kiedy elblążan się nie oszukuje i nie mami idiotyzmami.
oceń post
3
9
|
zgłoś do moderacji
|
18
a ja wole merytoryke a nie prymitywna kampanie za glos masz kielbase co to jest za traktowanie obywatela jak zwierze co jedzeniem mozna je przekupic i taki czlowiek ma byc prezydentem Kobi ma racje trzeba powstrzymac POTOP SZWEDZKI
oceń post
8
4
|
zgłoś do moderacji
|
19
Do KING; Ok obiecuje Ci przekopiemy mierzeje i odłączymy Elbląg od Olsztyna. Tak właśnie od wielu lat wygląda merytoryka. Problem w tym, że Twoją merytorykę ludzie mają gdzieś, bo na partie głownie głosują. Wyjdź na miasto i zrób sondaż nt. programów wyborczych...śmiech na sali - kto to czyta. Oczywiście jestem za merytoryką, ale do tego trzeba merytorycznych "polityków" A taki jest tylko jeden, choć mam problem czy jest politykiem, prof. Bartoszewski. Dziękuję, tyle w temacie
oceń post
2
2
|
zgłoś do moderacji
|
20
do prorok. Bartoszeski? poczytaj jego chistorie! to stary sprzedawczyk, ktory sam nadal sobie tutul proesora! czy ty wiesz kim jest ten czlowiek moronie?
oceń post
0
5
|
zgłoś do moderacji
|
21
DO Yataman: 1-BartoszeWski, 2-Historie, "sam sobie nadał tytuł", 3-proesora, 4-moronie. Mam nadzieje, że nie startujesz w wyborach.
oceń post
4
2
|
zgłoś do moderacji
|
22
Kochani zróbmy wszystko żeby taki p. Szw.... nie został prezydentem
odpowiedz |
oceń post
13
6
|
zgłoś do moderacji
|
23
I ty szczycisz się tytułem naukowca, wstydź się. Powinieneś zrobić wszystko, aby promować komitety obywatelskie i doceniać ich rolę w demokratycznym Państwie. To jest sól partycypacji społecznej. Poczytaj nieco Dobek-Ostrowskiej, posłuchaj także innych profesorów bo oni jednak nieco więcej niż tylko doktor.
oceń post
2
10
|
zgłoś do moderacji
|
24
Do: doktÓr chyba
Jak na takich jak ty doktor to i tak za wysoko.
oceń post
0
2
|
zgłoś do moderacji
|
25
Trzeba powstrzymac potop Szwedzki
odpowiedz |
oceń post
9
4
|
zgłoś do moderacji
|
26
Obywatelski Elbląg!!!!!!!!!!!!! niech ludzie pójdą i zobaczą jaki syf został na placy Jagiellończyka setki potłuczonych i pobitych butelek po wódce, winie, piwie ,pełno żygowin miliony petów butelek plastikowych i popękanych baloników oraz mnóstwo innych śmieciKTO TO POSPRZĄTA ?? FALKIEWICZ I SZWED?????????????? takiego kurestwa i syfu jak mieszkam w Elblągu 65 lat to nie widziałem i ONI CHCA STARTOWAĆ W WYBORAch??????????????!!!!!!!!!
odpowiedz |
oceń post
10
2
|
zgłoś do moderacji
|
27
Jest tu taki jeden co mu sie bardzo nudzi i raczki swierzbia go przebrzydle, na imie ma jakos na M, Marian, Marek czy jakos tak i takie nazwisko pospolite typu Kowalski. Ten to glupoty wypisuje dopiero, wiec mam propozycje dla obywatelskiego dobra niech idzie spolecznie te smieci zbierze to sie chociaz zmeczy i pojdzie spac,a my pozbedziemy sie smrodu i na ulicy i tutaj.
oceń post
3
2
|
zgłoś do moderacji
|
28
Rany- jaka kampania taka "muzyka".Majlepszy pomysł,żeby absolutnie na tego pana nie głosowac....Rany boskie...disco polo....
odpowiedz |
oceń post
8
3
|
zgłoś do moderacji
|
29
Oj boli was, boli, że wygra wybory. Urwie się wam kolesie koryto, a Panu Szwedowi nie jesteście godni teczki nosić. Piszcie co chcecie, na Orkiestrę też pluli. Pozdrawiam was psy ogrodnika.
odpowiedz |
oceń post
4
27
|
zgłoś do moderacji
|
30
A poza tym wszystko z Tobą jest w porządku ? Nogi nie bolą ? Robiłeś już badania głowy na tomografie czy czekasz na kolejkę ?
oceń post
17
2
|
zgłoś do moderacji
|
31
Eus to chyba samozwańczy dziennikarzyna oszust. A Szwed nie wygra cieplaku i będziesz miał kolejnego wroga bo naobiecywałeś mu złote góry jak wszystkim swoim ofiarom.
oceń post
14
2
|
zgłoś do moderacji
|
32
Wiem że zderzenie z faktami i rzeczywistością boli. Nas od Ciebie różni jedno, nie obrażamy Cię :)
Pozdrawiam
oceń post
7
3
|
zgłoś do moderacji
|
33
Proponuję bojkotować Obywatelski Elbląg, dopóki będzie tam działał ten cham i prostak Lewandowski. Po prostu nie zagłosuję na komitet, którego twarzą w komentarzach jest ta wsza i gnida.
odpowiedz |
oceń post
15
3
|
zgłoś do moderacji
|
34
Jaka twarzą?! Chyba d..ą hehe
oceń post
5
2
|
zgłoś do moderacji
|
35
To, że Pan Edmund Szwed był „właścicielem” dyskoteki w „Pałacyku” wiedzą prawie wszyscy, potem ponoć restauracja na placu zamkowym w Malborku. Jakaś firma budowlana i dziura aż do około 2003 roku z czego pokazywać się w Elblągu i udzielać rozpoczął w 2008 zakładając Stowarzyszenie AWA czyli Akcja Wspierania Aktywności http://stowarzyszenieawa.pl/index.php/k2-tags/elblazanie-zjednoczmy-sie/k2-comments
Jak wynika z rejestrów Pan Szwed Edmund widnieje w firmach: które kupują, inwestują i zarządzają nieruchomościami na całym świecie.
B Union sp. Z O O z siedzibą w budynku gdzie mieszka Pan Jerzy Wilk, a na parterze żona P. Szweda ma gabinet ortodontyczny.
https://verif.pl/b-union-sp-z-o-o/5782785146-2328330#registers
KSL Investment Sp. z o.o.
http://www.zumi.pl/1938127,KSL_Investment_Sp._z_o.o.,Elblag,firma.html
Dom Finansowy SEKO sp z oo w Warszawie
https://verif.pl/dom-finansowy-seko-sp-z-o-o/1070004222-2054579
LMW RECYKLING SP.
odpowiedz |
oceń post
6
2
|
zgłoś do moderacji
|
36
http://www.infoveriti.pl/firma-krs/Lmw,Recykling,Warszawa,Raport,biznesowy,KRS,0000119140.html
Jak się okazuje z wpisów we wszystkich przypadkach wspólnikiem jest Kostro Edward mecenas lat 80 z Warszawy http://www.infoveriti.pl/osoba-krs/Kostro-Edward/418d6677ec2b747e8d1b071e4dcdc797.html
No i teraz jak wynika z prześledzonych linków tłumaczonych itd. Poprzez aporty finansowe lub akcjonariusze za wszystkim stoją ,,udziałowcy"
http://www.infoveriti.pl/firma-krs/Dom,Finansowy,Seko,Warszawa,Raport,biznesowy,KRS,0000243778.html
chodzi o Firmę
„KARL PRINZ VON THURN UND TAXIS AG ASSET MANAGEMENT S.A. Z SIEDZIBĄ W ZURICHU”
https://www.shabex.ch/co/exc/karl_prinz_thurn_und_taxis_ag_CH-020.3.020.641-7.htm
7 firma po lewej stronie http://www.thurnundtaxis.de/links/links/hinweis.html
odpowiedz |
oceń post
7
2
|
zgłoś do moderacji
|
37
Ludzie przeciez to jest jakies chore wiejskie przedstawienie! A ten kandydat na prezydenta Szwed czy jak mu tam to z wygladu co najwyzej moze kandydowac na sprzedawce telewizorow w euro agd, z tym ze tylko z wygladu bo jak sie odezwie to niepotrafilby nawet alkoholika do kupienia flaszki namowic bo tego belkotu po prostu nie idzie zrozumiec. Porazka
odpowiedz |
oceń post
9
2
|
zgłoś do moderacji
|
38
Naucz się języka polskiego to zaczniesz rozumieć,,,,,
oceń post
0
14
|
zgłoś do moderacji
|
39
Niestety trzeciej części informacji o firmach P. Szweda administrator nie chce pokazać.
odpowiedz |
oceń post
5
2
|
zgłoś do moderacji
|
40
Co to za gówno ja pacze O_O
odpowiedz |
oceń post